Indendørsbelysning Soveværelse

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Soveværelseslamper til alle livssituationer

  - fra godnatlæsning til påklædning

  Egentlig er der jo mørkt i soveværelset, når man sover. Med mindre man foretrækker en natlampe. Man kan dog sagtens forestille sig mange situationer, hvor der er behov for funktionel eller stemningsfuld belysning i soveværelset. For eksempel om aftenen, når man vil hygge sig med en bog, til romantiske stunder eller til påklædning og styling. Det giver sig selv, at man til så mange forskellige situationer ikke kan nøjes med en enkelt soveværelseslampe. Derfor er følgende spørgsmål helt berettiget.

  Hvilke lamper har jeg brug for til mit soveværelse?

  Vi var jo blevet enige om, at én ikke er nok. Vi viser dig gerne, hvilke lamper der er et must i soveværelset - se her!

  • En loftlampe til soveværelset
   Den kan du ikke komme udenom. Den er du nødt til at have, da en loftlampe sørger for almenbelysningen. Den kan og bør suppleres af stemningsfuld områdebelysning og også en smuk accentueret belysning. På den måde skaber man et samlet koncept for alle hverdagssituationerne i soveværelset.
  • En væglampe til soveværelset
   Hvor praktisk det er med en væglampe i soveværelset bliver tydeligt, når du ved dette: Den kan ikke kun give almenbelysning, men meget mere. Placeret på væggen skråt over sengen er den en skarp konkurrent til natlampen. Væglamper med en ekstra læselampe, der kan bøjes i forskellige retninger, er særligt praktiske.  
  • En pendellampe til soveværelset
   En pendellampe i soveværelset er i hvert fald dekorativ. Den kan også være både romantisk og sjov. Alt efter model kan den blive til et blikfang i soveværelset, også når den ikke er tændt. Når lyset får lov til at lege med, skaber du en elegant lysø i dit mest private rum.
  Soveværelseslamper
  Soveværelseslamper
  Soveværelseslamper

  En natlampe til soveværelset

  Som soveværelseslampe er det mest nærliggende at vælge en natlampe, og den må i hvert fald heller ikke mangle. Hvis du er en af dem, der nærmest ikke kan slippe den nyeste bestseller, fordi den er så spændende, har du ikke lyst til at undvære en natlampe. Der findes mange modeller - der kan man helt sikkert finde den rigtige for enhver smag og i enhver stilretning.

  En lysekrone til soveværelset

  Hvis man elsker luksus og vil have det som en konge, leger man måske med tanken om en lysekrone til sovegemakket. Hvorfor skulle man ikke også det? For du behøver ikke kun indrette dig pompøst og stilfuldt i de rum, hvor du tager i mod dine gæster og viser din boligindretningsstil. Din privatsfære har også fortjent en ekstra portion luksus.

  Soveværelseslamper
  Soveværelseslamper

  En gulvlampe til soveværelset

  De egner sig til at skabe stemningsfulde lysøer. Det gælder selvfølgelig også for soveværelset. Hvis du har plads nok, kan du sagtens vælge et større lysobjekt, der rigtigt indtager rummet. For eksempel en smuk Tripod-gulvlampe med et touch af loft-charme.

  Lys til dit klædeskab

  At fumle i halvmørke efter yndlingstøjet og vælge en farvekombination, som i dagslys viser sig at passe dårligt? Det sker ikke for dig, hvis du anvender integreret møbelbelysning eller LED-strips til dit klædeskab i soveværelset. Det er ganske vist ikke noget must i soveværelset, men et velkomment behageligt supplement.

  Soveværelseslamper
  Soveværelseslamper

  Hvordan skaber man en hyggelig belysning i soveværelset?

  Det må ikke være for lyst. Det bedste ville være dæmpet og indirekte lys. En ting er i hvert fald sikkert. Du bør sætte en dæmpbar model på din checkliste. Du har heller ikke lyst til at skulle kigge lige ind i lyskilden. Så ville det jo være super, hvis det bløde, behagelige lys blev reflekteret fra loftet eller væggen og på den måde kunne sørge for en behagelig atmosfære. Alle lamper, der kaster deres lys op på væggen og ikke direkte ud i rummet, kan komme på tale. Fra væglamper til uplights.

  Kunne indirekte belysning også være en mulighed i soveværelset?

  Ja, helt sikkert, for du ved jo godt: Det bidrager til den hyggelige stemning. Du behøver dog ikke begrænse dig til det. For man kan forestille sig mange situationer i soveværelset, hvor du sikkert godt kunne have brug for direkte lys. For eksempel til at læse. Eller til styling og påklædning.

  Soveværelseslamper

  Burde jeg satse på soveværelseslamper med LED?

  Du bør generelt altid satse på LED. For den moderne LED-teknik har så mange fordele for dig og miljøet, at du egentlig slet ikke har andre muligheder. Lad dig overbevise:

  • Med LED´er sparer du rigtig og skåner samtidig også miljøet
  • I forhold til traditionelle glødepærer forbruger LED´er 80-90 % mindre energi
  • LED´er holder virkelig længe - de har en 50 gange længere levetid end traditionelle glødepærer 
  • Op til 50.000 timers lys kan du roligt forvente af din LED-pære
  • Med LED-teknik er du sikker på, at der er helt styr på varmestyringen i din lampe