Indendørsbelysning Arbejdsværelse

Belysning til hjemmekontoret

Lyset skal fungere for dig hele dagen

Med flere mennesker, der arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have korrekt belysning på hjemmekontoret eller hjemmearbejdspladsen. Uanset om det er et fladt loftspanel, en bordlampe eller en gulvlampe, skal lyset kunne fungere for dig hele dagen.

hvid LED-kontor-gulvlampe daempbar

Hvorfor er belysningen på hjemmekontoret så vigtig?

Belysningen på hjemmekontoret er lige så vigtig for optimale arbejdsforhold som en ergonomisk kontorstol, mus eller et tastatur. God belysning betyder også, at du kan koncentrere dig bedre uden at belaste øjnene.

Når lysforholdene er gode, øger det også motivationen og produktiviteten.

Hvilke lamper egner sig til belysningen i hjemmekontoret?

Flade LED-paneler er ekstremt populære i moderne hjemmekontorer, da de giver blød og blændfri oplysning af et stort område af rummet. De ser også professionelle ud og er ofte justerbare i lysstyrke og lysfarve, så de kan tilpasses efter dine individuelle behov.

Et andet populært belysningsvalg er fleksible skrivebordslamper, der ikke kun er stilfulde i designet, men også giver dig mulighed for at rette lyset derhen, hvor du har mest brug for det.

Men hvis du gerne vil have fordelen ved en lofts- og bordlampe, så er en kontorgulvlampe vejen frem. Med både direkte og indirekte lysfordeling oplyser gulvlamper ikke kun rummet, men afgiver også nok lys til at sikre, at dit arbejdsområde aldrig henligger i mørke.

Topmodeller har mange justeringsmuligheder, herunder timerfunktion og automatisk konfiguration af lysstyrke og lysfarve, der komplimenterer tidspunktet på dagen.

Daempbart LED-panel Arya Arcchio
LED-panelernes generelle belysning bør altid være tændt som supplement til bordlamperne for at undgå kontraster i lysstyrke.
Sort LED-skrivebordslampe Eleni fra Lindby
For at forhindre at din hånd skygger for det, du laver, placeres en skrivebordslampe til venstre for højrehåndede og til højre for venstrehåndede.
Daempbar LED-kontor-gulvlampe Logan
En stor fordel ved kontorgulvlamper er, at de kan placeres hvor som helst og oplyse både rummet og dit arbejdsområde.

Hvad har farvetemperatur med arbejde at gøre?

Lysets farve bestemmer, om stemningen er mere hjemlig eller mere funktionel og oplagt til arbejdsbelysning. Enheden til vurdering af lysets farve eller farvetemperatur kaldes kelvin.

Nedenfor finder du den ideelle farvetemperatur til forskellige rum og situationer:

  • Varmhvid (<3.300 Kelvin) til opholdsrum
  • Universalhvid (3.300 - 5.300 Kelvin) til gange, køkkener og hjemmekontorer
  • Dagslys (> 5.300 Kelvin) til lagerrum og bryggerser, samt trapperum og garager
Daempbar LED-kontor-gulvlampe Salome fra Lucande
Lysfarven er justerbar i mange modeller til hjemmekontoret.
Sort LED-skrivebordslampe
Lysjustering opnås normalt med en integreret touch/dæmper-kontakt.
LED-bordlampe kontor Libia med ladestation

Er LED pærer et godt valg til belysningen i hjemmekontoret?

LED er uden tvivl det bedste valg til belysningen i dit hjemmekontor.

Kun med LED´er er det muligt at justere lysfarven efter dine egne præferencer, og da lamper med indbyggede LED´er sparer energi og omkostninger, er lavet til mange tænd/sluk og er permanent installeret, behøver lamper med fast indbyggede LED lyskilder aldrig at blive udskiftet.

Har du brug for gode råd til dit hjemmekontor? Eller har du et andet spørgsmål om lamper og belysning? Så hjælper vores tekniske kundeservice dig gerne. Ring på +45 89 88 18 90 eller skriv til os via vores kontaktformular.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.