Gadebelysning, lav udebelysning

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Vej- og pullertlamper: praktiske vejvisere gennem haven om natten

  Hvis du allerede har prøvet at vrikke om på foden, fordi der lå en hækkesaks og flød på den mørke græsplæne, så ved du: De smerter kan undgås. Hvordan? Ganske simpelt med noget lys. Der er mange steder i haven, hvor man kan snuble, og derfor bør man sørge for passende belysning ved alle havegange, indkørsler og trin rundt om huset. Det mest praktiske og strømbesparende er lamper med bevægelsessensorer. De fungerer sådan, at der er lys, når man har brug for det. Derudover har de i øvrigt en afskrækkende effekt på indbrudstyve, der helst vil snige sig rundt i ly af mørket.

  Ancona solcelledrevet jordlygte i rustfrit stål
  vej pullertlampe

  Hvor og hvordan skal man placere vejlamper?

  Risiko for at snuble? Den risiko kan du fjerne med vejlamper - også kaldet pullertlamper. Der bør altså i hvert fald være lys på de dele af stier og havegange, der er særligt ujævne, snoede eller stejle. Så belysningsprincippet er: Lamperne bør ikke stå for langt fra hinanden, så der ikke opstår stærke kontraster mellem lyse og mørke områder. For hvis man kommer fra lys til mørke, ser man endnu dårligere end ellers, indtil øjnene har vænnet sig til mørket.

  Tip:Vælg helst lamper, der kan dække et stort område. Hvordan gør man det? Ved at sørge for, at lyspunkterne - altså det sted, hvor lyskilden sidder - placeres højt oppe. Altså: Jo højere lamperne sidder, jo færre er der brug for. Sagt på en anden måde: Jo større afstand kan der være mellem lamperne. Normalt er vejlamper mellem 60 og 150 cm høje.

  Målrettet lys eller lys til alle sider?

  Her er det afgørende, hvad du bedst kan lide. Du skal vide: Hvis du vælger målrettet lys, er det kun havegangen, der bliver oplyst, mens det er mørkt i resten af haven. På den måde får du en optimal vejviser. Med lys til alle sider, vil du også kunne se, hvad der er lige ved siden af havegangen. Derudover overlapper de runde lysområder hinanden, så du kan få oplyst stier og gange fuldstændig.

  Sort LED-vejlampe Robin

  Hvilke slags vejlamper findes der?

  Vejlamper laves i forskellige materialer og stilarter. Ikke at forveksle med sokkellamper, lygtepæle och nedgravningsspots. Vejlamper kan både fås med fast indbygget LED-teknik eller med udskiftelige pærer.

  Fordele ved LED-teknik:

  • deres lange levetid
  • en strømbesparelse på op til 90 %
  • 100 % lysstyrke straks og dermed perfekt til bevægelsessensorer
  LED-vejlampe Rhine i lige linjer
  Daphne - vejlampe i sort
  vej pullertlampe

  Hvilke materialer egner sig godt til vejlamper?

  Rustfrit stål og aluminium er vejrbestandige materialer, der ofte anvendes til pullertlamper. Man bruger også ofte kobber, messing og sten til stellet. Rundt om pærerne sidder der enten glas eller plast. I sidste ende er det din smag, der bestemmer, hvad der er det bedste i din have.

  vej pullertlampe

  Findes der vejlamper med solceller?

  Det rigtige valg for miljøet og din pengepung er solcelleteknik. Ved at vælge solcelledrevne vejlamper behøver du heller ikke tænke på stikkontakter og kabelrod. Det eneste, solcelle-pullertlamper har brug for, er solen. Takket være deres LED-teknik holder batteriet, som solen har ladet op, meget længere. Hvis lampen kun tændes ved behov, behøver du slet ikke bekymre dig om batteriet. „Bevægelsessensorer“ er stikordet her.

  Hvad skal man være opmærksom på med bevægelsessensorer?

  Du betræder havegangen: Lyset tændes. Du kører ind ad indkørslen: Lyset tændes. Dine gæster nærmer sig: Lyset tændes. Med praktiske bevægelsessensorer er det ingen kunst. En skumringssensor forhindrer, at dine vejlamper ikke konkurrerer med solen om dagen. Til en sti eller havegang er det nok med en registreringsvinkel på 120 grader. For om natten kommer du jo nok næppe ud fra blomsterbedet eller græsplænen. Du kan også bare satse på en model med 360 grader og så bruge paneler til at afblænde og definere belysningsvinklen.

  Flere spørgsmål til teknikken? Så er vores tekniske kundeservice klar til at svare på alle dine specifikke spørgsmål. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  Hvilken slags lyskilder er mest optimale?

  Lad os antage, at du har valgt vejlamper udstyret med bevægelsessensorer. Så er sparepærer ikke løsningen da de normalt ikke opnår fuld lysstyrke med det samme, da de først skal varme op. Af denne, og mange andre grunde, er LED-pærer det optimale valg til dine pullertlamper. For bare at nævne nogle grunde: LED-lyskilder har en levetid på op til 50 gange længere end traditionelle glødepærer. LED-pærer forbruger op til 90 procent mindre energi og er fri for kviksølv.

  Mange vejlamper er udstyret med fast indbygget LED-teknik. Det giver mulighed for et særligt fint og sirligt design. Et plus i din have, og hvis du hellere vil beholde dine gamle pullertlamper, kan du også skifte til LED: Retrofit LED-lyskilder gør det muligt. De har normerede sokler som for eksempel E27 og passer til fatningen i din gamle lampe.

  Billede

  Fundament eller jordspyd?

  Fast eller fleksibel placering? Vi anbefaler, at du monterer dine vejlamper på et fast, frostsikkert fundament eller på et andet fast underlag. Så er du sikker på, at lampen står sikkert. Hvis du hellere vil have fleksibilitet, findes der også vejlamper med jordspyd. De bliver bare stukket i jorden, og så kan du flytte dem rundt, som du har lyst. Det er supernem montering - hvis man overhovedet kan kalde det montering.

  vej pullertlampe
  Juliane - vejlampe til udendørsarealer

  Husk at få fat i en fagmand
  Hvis det handler om permanente lamper, der skal tilsluttes til elnettet, har du brug for en fagmand. Du kan sikkert få lov til at gå ham til hånde, når kablerne skal graves ned i jorden, men lad specialisten klare tilslutningerne. Han ved, hvad han skal holde øje med, så du får en sikker installation. Selvom fristelsen kan være stor: Gør-det-selv-håndværkeren skal ikke rode med elektriske installationer.

  LED-vejlampe Luis af rustfrit stål med stikdåse

  Vil du have en stikkontakt som praktisk ekstra funktion?

  Hvis du alligevel får lagt strøm ud i haven til dine vejlamper, kan du lige så godt få noget mere ud af det. Vælg en model med en eller flere stikkontakter i stellet. Så kan du supernemt tilslutte radioen, den elektriske hækkeklipper, plæneklipperen eller din mobil. Det er praktisk.

  Hvordan sikrer jeg pullertlamper mod hærværk og tyveri?

  En vejlampe, der er fastmonteret i underlaget, bliver ikke stjålet lige så hurtigt, som en lampe med jordspyd. Hvis du ikke har så stor tillid til det område, du bor i, bør du vælge vejlamper, der er boltet fast. Materialevalget betyder også noget for, hvor robust en pullertlampe er. Hvis du er bange for hærværk, sover du nok roligere om natten med en kompakt model af metal og plast, frem for en sirlig lampe med glasskærm. Men en kompakt model kan selvfølgelig heller ikke holde til hvad som helst. Tip: Bevægelsessensorer sørger for, at lyset tændes, når nogen nærmer sig - det kan måske forskrække vandalerne.

  Hvilken IP-kapslingsklasse skal vejlamper have?

  Står dine vejlamper ude i regnen? Det er der nok ikke mange, der kan afslå, og derfor skal man være forsigtig. For elektricitet og vand passer ikke sammen. Den såkaldte IP-kapslingsklasse fortæller dig, hvor meget snavs og vand din lampe kan holde til. Det første tal oplyser om beskyttelsen mod fremmedlegemer, det andet gælder fugten. En vejlampe skal mindst have IP44 for at være beskyttet mod fremmedlegemer, der er større end en millimeter, og også mod vandsprøjt.

  Ønsker du endnu flere oplysninger om vej- og pullertlamper? Så ring endelig til vores kundeservice. Dem kan du kontakte telefonisk på 89 88 18 90 eller via e-mail på service@lampegiganten.dk.
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.