Downlight 12 volt

Elegante, diskrete og alligevel til stede: Lavvolt-indbygningsspots

Påtrængende kan man i hvert fald ikke påstå, de er. Meget diskret indtager de deres plads i et hul i loftet og kræver nærmest ingen plads, men ydelse, ja, det har de i sig. Hvis man først har lært at sætte pris på lavvolt-indbygningsspots, kan man nærmest ikke undvære dem mere, for de er bare topkandidater, når det gælder om at skabe effektivt, funktionelt og fokuseret lys.

Lavvolt-indbygningsspots

Hvordan bliver lavvolt-indbygningsspots installeret?

Installationen er ikke helt så enkel som ved en almindelig loftlampe. Så hvis man ikke er en nogenlunde erfaren hobby-håndværker, bør man hellere trygt overlade installationen til en fagmand. Han vil gøre det sådan her: I et forsænket loft, der jo som konsekvens skjuler et hulrum, borer han et hul. Så det præcist passer selvfølgelig - målene kan ses i produktdetaljerne. Så bliver tilslutningen også lavet, og lavvolt-indbygningsspotten trykkes elegant på plads i hullet.

Lavvolt-indbygningsspots

Hvilken indbygningsdybde har lavvolt-indbygningsspots?

De er i hvert fald ret kompakte og flade. Det er jo også det praktiske ved dem i forhold til en loftlampe, der godt kan fylde en del. Ved installationen af lavvolt-indbygningsspots er det naturligvis nødvendigt, at man overholder de på forhånd angivne mål og afstande. Dem finder man under produktdetaljerne i webshoppen eller i monteringsvejledningen, der følger med alle lamper. Hvis du har spørgsmål hertil, er du velkommen til at henvende dig til vores kundeservice ved at bruge de nedenstående kontaktoplysninger. 

Hvilken kapslingsklasse kræves der til lavvolt-indbygningsspots?

Hvis du vil give din wellness-oase med fritstående badekar og tropisk brusebad det sidste pift, også rent lysteknisk, så er indbygningsspots et godt valg. De skaber en harmonisk og funktionel oplysning af dit badeværelse - men kun på en sikker måde, hvis du er opmærksom på den passende kapslingsklasse. For elektricitet og fugt bliver aldrig gode venner. Derfor skal lavvolt-indbygningsspots beskyttes mod indtrængende fugt. Det gælder ikke kun i badeværelset, men også i køkkenet - stikordet er damp. 

Du gør klogt i at lade en elektriker afgøre, hvilken kapslingsklasse, der er brug for. For han ved, at der er særlige regler i badeværelset. Jo tættere på badekar og bruser, jo højere skal lampens IP-kapslingsklasse være.

Et overblik over de forskellige IP-kapslingsklasser og hvad, de betyder, finder du i nedenstående tabel:

Drives lavvolt-indbygningsspots med en transformer ?

Ja, altid. For de fungerer med en lavere spænding og kan derfor ikke tilsluttes til det normale elnet (230 V). Af denne grund har du brug for en transformer, en strømforsyning eller en LED-driver/transformer, der kan omforme netspændingen fra 230 V. Fordelen ved den såkaldte lavspænding er, at lyskilder i lavvolt-indbygningsspots for det meste holder længere end lyskilder i tilsvarende højvolt-lamper.
Tip: Ved monteringen af lavvolt-indbygningsspots skal den foreskrevne mindsteafstand til andre bygningsdele overholdes. Transformeren bør på grund af varmeudviklingen ikke være monteret for tæt på lampen.

Lavvolt-indbygningsspots

Findes der også dæmpbare lavvolt-indbygningsspots?

Du vil gerne gøre det lidt hyggeligt? Så vil du sikkert gerne kunne dæmpe lysstyrken, og det kan også godt lade sig gøre. For lavvolt-indbygningsspots kan også dæmpes med den passende dæmper.
Vigtigt: Transformeren skal også dæmpes tilsvarende, men for at det skal kunne lade sig gøre, skal den være tilpasset til det. For besværligt? Så bare spørg om dæmpningen hos vores kundeservice, så du er sikker på, at det bliver rigtigt. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor. 

Fås dæmpbare lavvolt-indbygningsspots også som sæt?

Kun en lavvolt-indbygningsspot? Det er ikke nok. Det synes du heller ikke, vel? Hvorfor så ikke bare købe de gode spots som sæt, for eksempel ti eller tre ad gangen. 

Har du stadig spørgsmål om installation, kapslingsklasse og indbygningsdybde af lavvolt-indbygningsspots? Så må du endelig bare henvende dig med dine spørgsmål til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.