Kun

Ekstra rabat: 10 % fra 799 kr. | 13 % fra 1099 kr. - på næsten alt

Op til 60 % rabat på alle kategorier

Standardbatterier

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Pris
Anvend
Brand
Saltvandsresistent
Har frem- og tilbagefunktion
Regulerbar højde
Batteridrevet
11 produkter
Filter

Batterier er energividundere der gør elektriske produkter brugbare

Det er små, handy, medfølgende elektrisk udstyr – uafhængig af en strømforsyning – med tilstrækkelig energi: batteriet. Om det er i garagen, i huset, i bilen, ved camping, sport eller andre fritidsaktiviteter – uden batterier kan man være ganske fortabt. Når man for eksempel bruger en lommelygte i mørke, har man samtidig brug for et funktionsdygtigt batteri. Og når den gamle bærbar radio skal tændes på picnic, kræver det nogen af de bedste batterier.

Disse eksempler illustrerer den vel nok vigtigste fordel ved batterierne, de tilbyder deres brugere den maksimale mobilitet.

Batterier eller genopladelige batterier?

Genopladelige batterier nævnes ofte i forbindelse med batterier. Forskellen mellem et batteri og et genopladeligt batteri er, at et genopladeligt batteri kan oplades. Derfor er det overordnede udtryk for batteri også ”primært batteri” og det overordnede ord for et genopladeligt batteri er ”sekundært batteri”. Som energilevenrandør, går batterier gennem en kemisk proces, der foregår indeni. Den udløses ved en såkaldt redoxreaktion af en elektrolyt og to elektroder.

Korrekt håndtering af brugte batterier

Lige som sparepære ikke hører hjemme i skraldespanden grundet deres indhold af kviksølv, skal batterier også håndteres korrekt når der er brugte. Selvom vores batterier i dag er ganske vedholdende, løber de en dag tør for strøm. Batterier kan også indeholde kemikalier og man bør ikke være lige glad og smide dem i skraldespanden. Dybest set er producenter og importører forpligtet til, at tage batterier retur. I elektronikforhandlere er der for eksempel offentlige beholdere, hvor forbrugere kan smide deres bugte batterier i.

Vis mere Vis mindre