Underbygningsspot

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Med underskabslamper får du styr på det manglende lys under dine skabe

  Er der for mørkt på køkkenbordet under overskabet, når du skærer grøntsager? Også selv om loftslampen er tændt? Så har du det typiske køkkenlys-problem.

  Men det har mange andre mennesker også, så derfor er der en bekvem, hurtig løsning på problemet: Underskabslamper.

  LED-underlampen Lavaio i hvid, sæt m 2 stk

  Hvorfor er der mørkt under skabene (trods en tændt loftslampe)?

  Det hænger sammen med, at lyset i loftet ikke kan nå ind under køkkenoverskabene. Når du står med ryggen til lampen skygger du samtidig for lyset fra loftslampen, hvilket forstyrrer dig, når du skal lave noget ved komfuret eller køkkenbordet.

  Der er kun en løsning: Der skal skaffes mere lys, og helst direkte under køkkenoverskabet.

  Hvilken slags underskabslamper findes der?

  Der findes to slags underskabslamper: Lysskinner og spots.

  Lysskinner

  De er populære, fordi de fordeler et ensartet lys ned over en stor flade, og dermed oplyses alle kogeplader og ikke kun en enkelt. De anvendes gerne både i køkkenet, i værkstedet f.eks. over en arbejdsbænk eller i badeværelset i form af spejllamper i badeværelset.

  Vigtigt: Tænk over, hvor de skal anvendes. Hvis lamperne skal anvendes på steder, hvor de udsættes for fugt, hvilket gælder både for badeværelset og ved køkkenvasken, skal man huske, at de skal være tilstrækkeligt beskyttet mod fugt. Beskyttelsesgraden finder du i feltet ”kapslingsklasse” i produktedetaljerne.

  Du får en forklaring på IP-Code lige her:

  IPX4 Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4X Beskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  Spots
  De sælges oftest som sæt. Når de placeres ved siden af hinanden, kan de også fint oplyse en flade. Endnu en købsgrund: Hvis fladen ikke er særlig stor, f.eks. i et lille køkken i en 1-værelses lejlighed, har man ikke brug for mange spots.

  I mange sæt forbindes de enkelte spots med hinanden via en stikforbindelse. Herfra er der forbindelse til elnettet enten i form af en ledningsforbindelse til en strømtilslutning eller i form af et stik til en stikkontakt. Fordel: Til sådan et sæt (uanset hvor mange spots der er) har man kun brug for en enkelt tilslutning.

  Er du usikker på, hvordan det valgte produkt fungerer? Så kontakt vores kundeservice. De kan ikke alene svare på, om det hele kan komme til at fungere, som du forestiller dig det, men de kan eventuelt også finde andre alternativer. Kontakt os per telefon på 89 88 18 90 eller via e-mail på service@lampegiganten.dk.

  Drejelig LED-væglampe Emma
  3’er sæt LED-påbygningslampe Sascha med sensor

  Findes der batteridrevne alternativer?

  Underskabslamper kører enten direkte via elnettet, via en stikkontakt eller er batteridrevne. Fordelen ved det sidste er: Der skal ikke trækkes kabler ud over selve monteringen.

  Takket være den anvendte LED-lysteknik er udskiftningen af batterier reduceret til et minimum. LED´er skåner batteriet - og sikrer alligevel lys ved køkkenvasken. Et godt alternativ, hvis man ikke har, eller kan lave, en strømtilslutning.

  Hvordan monterer man underskabslamper?

  Det kan du se i monteringsvejledningen for hvert produkt. De fleste fastgøres med små skruer under skabet.

  Ja, det betyder, at man er nødt til at bore små huller i køkkenskabet. Hvis man ikke vil det, kan man også prøve forsigtigt med dobbeltklæbende tape i god kvalitet. De fleste underskabslamper er meget lette. Derfor er klæbekraften i god tape ofte nok. Men det er en god idé at finde en sikker løsning, for ellers kan lampen pludselig falde ned.

  En anden mulighed: Lysskinner til vægmontering. Her er der ret beset ikke tale om egentlige underskabslamper, for de hænger ikke under skabet, men de er alligevel under skabet.

  Komfortabel armatur-lampe LED Slim-Pad F, hvid

  Hvordan skifter man pæren?

  Bag ved skabet tager man lampernes ledninger fra elnettet og skruer afdækningerne af: Det har aldrig været nemt at udskifte en halogen-reflektor, og det er det stadig ikke.

  Hvis du ikke vil rode med det i fremtiden, vælger du lamper med indbyggede LED´er. Dem kan du ganske vist heller ikke skifte ud, men det behøver du heller ikke.

  Hvis du kun skal bruge lyset nogle få timer om dagen, og længere står du nok ikke ofte i køkkenet, holder LED´erne op til 30 år og længere. Tænd-/sluk-funktionen er også langtidsholdbar så du kan tænde og slukke lampen så tit du har lyst.

  Hvordan tænder jeg underskabslampen i køkkenet?

  Enten helt almindeligt med en kontakt på lampen eller med en bevægelsessensor.

  Du står og arbejder ved køkkenbordet, dine fingre er fedtede og du vil helst ikke røre ved lampen? Så tænder bevægelsessensoren lampen automatisk, så snart du nærmer dig.

  Endnu en fordel: Den slukker også automatisk lampen, når du ikke længere er i nærheden. Det sparer strøm, skåner lyskilderne, forlænger levetiden og er i øvrigt en god løsning for alle, der en gang imellem glemmer at slukke lyset alle steder.

  LED lysliste Swing Kitchen med praktiske kroge

  Mangler du stikkontakter i køkkenet? Her er et praktisk tip

  Har du prøvet at mangle en stikkontakt til blenderen? Så anbefaler vi underskabslamper med indbyggede stikkontakter. De er fast integreret i lampestellet, og her kan man tilslutte flere elektriske apparater.

  Har du brug for endnu flere tips - eller rådgivning? Det kan du få af vores kundeservice. Bare giv os et kald på 89 88 18 90 eller skriv en mail til service@lampegiganten.dk.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.