Spejlbelysning

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Spejllampe i badeværelset: mere end bare funktionel belysning

  Vores bedste- og oldeforældre kan stadig huske dasset i haven. Et ekstra vaskerum har ikke altid været standard. I mange hjem har badeværelset for længst udviklet sig til et ægte opholdsrum og et decideret wellness-tempel. Så det betyder: Scenen er sat til stemningsfulde belysningskoncepter.

  Iøjnefaldende VICKY loftlampe, 1 lyskilde

  Hvilke lamper har man brug for i badeværelset?

  Det giver i hvert fald mening med en loftslampe til den såkaldte almenbelysning. For lige at gå i bad er det fuldt ud tilstrækkeligt. Der er brug for mere specifikt lys ved barberingen, så vi ikke skærer os, og når mascaraen skal sidde helt rigtigt: En spejllampe eller anden form for spejlbelysning er her det helt rigtige. Hvis vi har lyst til et afslappende karbad, så er skarpt lys helt forkert. Behagelige, varme lysstemninger er helt perfekte til disse afstressende stunder eventuelt med dæmpbare lyskilder.

  Kort og kontant:

  • Sortere vasketøj, gå i bad eller klæde sig på? Lofts-, væg eller indbygningslamper er fuldt ud tilstrækkeligt.
  • Plukke øjenbryn eller studse skægget? Så står spejllampen for tur.
  • Hygge i det private wellness-tempel? Så er der brug for den blide belysning - den opnås godt med lysdæmpere.
  spejllampe badevaerelse
  spejllampe badevaerelse
  Philips Hue Go

  Hvordan placerer man spejllampen rigtigt?

  Makeuppen, der så superflot ud i badeværelset, er alt for kraftig i dagslys? Den perfekte barbering ser desværre usoigneret ud i dagslys? Så er din spejlbelysning stadig ikke optimal.

  Vigtigt at være opmærksom på:

  • Spejlet bør belyses ensartet.
  • Du må ikke blive blændet af andet end dit eget spejlbillede.
  • En lampe placeret centralt over spejlet fungerer godt, og det gør to lamper i siderne også.
  • Et godt materialevalg, når det gælder spejllamper, vil være satineret glas eller opalglas.
  • Alternativt kan man vælge en badeværelseslampe med panel, som retter lyset mod spejlet.
  • Svingbare spejllamper giver dig endnu mere fleksibilitet.

  Spejllamper kan placeres og betjenes på forskellige måder: Nogle modeller skal bare klemmes eller sættes fast på spejlet, andre monteres ganske nemt med en sugekop, og andre igen bliver skruet fast i væggen. Alt efter hvilken model man vælger, tændes og slukkes spejllamperne enten på en vægkontakt eller på en afbryder på lampen. Du kan også betjene nogle spejllamper med en fjernbetjening, og da man aldrig kan få for mange stikkontakter, findes der også spejllamper med integreret stikkontakt.

  spejllampe badevaerelse
  LED-spejllampe Atlas - regulerbar lysfarve

  Hvor bred skal lampen over spejlet være?

  Hvis der er tale om indirekte belysning, hvor lyset afgives nedad eller både opad og nedad, så skal den være nærmest lige så bred som spejlet, men under ingen omstændigheder bredere. Sådan opnår du en ensartet belysning. Lamper, der sender lyset ud i rummet, kan være mindre. Når man skal vælge sin belysning, spiller det ønskede design og ens egne præferencer selvfølgelig også en stor rolle.

  Varmhvid eller et mere koldt lys - hvilken lysfarve egner sig bedst til badeværelset?

  Det kommer an på: Vil du tage et afslappet skumbad eller sminke dig, inden du skal på arbejde? Til det sidstnævnte anbefaler vi et universalhvidt, sagligt lys på 3.300 kelvin til 5.300 kelvin. Det mere behagelige varmhvide lys på under 3.300 kelvin kan være godt til at børste tænder, inden man går i seng, så man ikke bliver alt for vågen.

  Hvor mange lumen eller watt skal badeværelsesbelysningen have?

  Vigtig information: Watt beskriver pærens energiforbrug, mens lumen beskriver lysstrømmen. Det sidste er afgørende, når man vil sammenligne forskellige lampers lysstyrke. Men det er i sidste ende en smagssag, hvor stærkt din badeværelsesbelysning skal lyse. Vores kundeservice vejleder dig gerne om konkrete anvendelser - du finder kontaktoplysninger nedenfor.

  Findes der lamper med farveskift til badeværelset?

  Med det rigtige lys kan du iscenesætte din egen wellness-oase. Derfor findes der også allerede i dag et stort udvalg af lamper med multifarve-funktion. PHILIPS-Hue-produkter kan tilbyde hele 16 millioner farver. Så bliver hvert eneste karbad en ny oplevelse med en ny farvestemning.

  Installation? Den bør en fagmand stå for

  Det er ikke i badeværelset, du skal lege gør-det-selv-håndværker. Det siger sig selv, når man hører ordene brusekabine og vådrum: Her bliver der fugtigt og dugget. Derfor er der særlige forskrifter for installation af lamper, og dem kender og følger en elektriker bedst.

  Hvilken kapslingsklasse gælder for hvilket anvendelsesområde?

  Der gælder særlige sikkerhedsforskrifter for lamper i badeværelset, fordi man her altid må regne med fugt. De er forklaret i DIN VDE 0100, del 701, og de skal ved installationen overholdes af en autoriseret elektriker. Alligevel er det interessant at vide: I henhold til forskrifterne bliver badeværelset opdelt i forskellige anvendelsesområder, hvor lamperne også skal have forskellige kapslingsklasser.

  Kapslingsklassen afhænger for eksempel af, hvor langt fra bruseren lampen skal sidde. Lige over bruseren eller badekaret er du på den sikre side med kapslingsklasse IP65 og højere. Lamper med lavere kapslingsklasse kan anvendes, efterhånden som afstanden til direkte vådområder stiger. Nogle steder på badeværelset kan man også bruge lamper uden nogen særlig kapslingsklasse. Det ved elektrikeren, der skal lave installationen, alt om.

  Synes du, det kunne være spændende at vide endnu mere om badeværelses- og spejllamper? Så kontakt endelig vores kundeservice. Dem kan du kontakte telefonisk på 89 88 18 90 eller på email.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.