Solcelle lyskæde

Solcellelyskæder

Hvor bruger man solcellelyskæder?

Solcellelyskæder kan bruges fleksibelt udendørs, fordi de ikke kræver ledninger. På terrassen, altanen og i haven - for eksempel også som stemningsfuldt blikfang i et træs grene - skaber de hyggeligt lys uden strømudgifter.

Solcellelyskæde Lucas starter set

På terrassen og altanen

Solcelle LED lyskæde

I haven

Hvad skal man tænke på, når man køber en solcellelyskæde?

Solcellelyskæder udsættes for mest sol og dermed energi om sommeren, men selv på den tid af året kan der nogle gange falde kraftigt nedbør. Derfor skal solcellelyskæder være beskyttet mod regn og fremmedlegemer - for eksempel i form af små insekter. Dette fremgår af IP-beskyttelsesgraden. Mens lyskæder til indendørs brug ikke har nogle begrænsninger, skal udendørs lyskæder være mindst IP44-klassificeret.

Ud over at elektronikken er beskyttet, er de fleste solcelle lyskæder fremstillet af et mere vejrbestandigt materiale. Lanterner eller lygter med solceller er for eksempel oftest lavet af plast.

Ved køb bør du også tænke over, hvor lang din lyskæde med solceller skal være. Intet er mere irriterende end at opdage, at den leverede kæde er for kort til altangelænderet. Oplysninger om længden finder du i produktdetaljerne i vores shop.

LED solcellelampe Festival

Hvordan virker solcellelyskæder?

Solcellelyskæder fungerer med solenergi. Det integrerede batteri oplades via et solcellepanel (inkluderet i leveringen) med den såkaldte fotovoltaiske proces. De fleste solcellelyskæder er også udstyret med en skumringssensor. Dette sikrer, at lyset først tænder, når mørket falder på.

Lindby Lampini LED solcellelyskæde
De enkelte lyskilder i solcellelyskæden er forbundet via én enkel ledning. For enden af ledningen sidder solcellepanelet, som forsyner hele kæden med energi.
Lampini LED lyskæde solcellepanel
For de fleste solcellelyskæders vedkommende kan solcellepanelet placeres uafhængigt af kæden. Dermed er det ikke svært at placere solpanelet mod syd, hvor det vil få mest sol.
Combo LED solcelle lyskæde

Hvad er fordelene ved en solcellelyskæde?

Solcellelyskæder tilbyder - som alle solcellelamper - en del fordele i forhold til batteridrevne eller lamper som er tilsluttet strøm. Nogle af fordelene er:

  • ingen strømudgifter
  • lang levetid takket være LED'er
  • fleksible monteringsmuligheder
  • tændes og slukkes automatisk takket være skumringssensoren eller timeren
  • solcellelyskæder af høj kvalitet lyser i op til 10 timer

Har du yderligere spørgsmål om solcellelyskæder? Eller om lys og belysning generelt? Så vil vores tekniske kundeservice gerne hjælpe dig: til kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.