Solare væglamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Solcelle væglamper

  Lys i mørket

  Solcelledrevne væglamper kan på en fantastisk måde skabe lys i din have, helt fra når skumringen sætter ind på en lun sommeraften, til når aftenerne bliver lange og mørke om vinteren.

  Da de kun behøver den energi, de kan få fra solen, får du ingen ekstra el-udgifter og kan i stedet bruge pengene på et lækkert terrassemiljø, en dejlig grill eller hvad du nu ellers har lyst til.

  solcelle vaeglampe
  solcelle vaeglampe

  Hvordan fungerer en solcelle væglampe?

  Væglamper med solceller konverterer solens stråler til elektrisk energi ved hjælp af den såkaldte »fotovoltaiske effekt«.

  Det lyder måske lidt kompliceret,

  men sagt mere enkelt,

  så bliver energien simpelthen bare lagret i et genopladeligt batteri via et solcellepanel.

  Når mørket så falder på, bliver energien frigivet, så du kan nyde godt af lyset det meste af natten.

  Hvilke lyskilder sidder der i solcelle væglamper?

  For at sikre, at du har lys så længe som muligt, er der LED´er i solcelle væglamperne.

  LED´er giver et højt lysudbytte - det betyder, at de er bedre til at konvertere watt til lumen,

  eller sagt på en anden måde: LED´erne vil lyse i længere tid end andre tilsvarende lyskilder, så du kan have en oplyst have til langt ud på natten.

  solcelle vaeglampe

  Hvor længe lyser solcelle væglamper?

  Det afhænger af den konkrete solcelle væglampe og af, om batteriet er fuldt opladet, men de fleste kan lyse i 8-10 timer. Det kan blive til mange timer på et år, så du kan spare mange penge på strømregningen, fordi de kun bruger solens gratis energi.

  Men hvis det er overskyet, kan du ikke regne med, at batteriet bliver fuldt opladet - og i Danmark er vi nødt til at regne med en del overskyede dage.

  For at sikre, at dine solcelledrevne lamper får den bedste chance for at lade op, selv på de mest overskyede dage, skal du sikre, at

  • buske
  • planter
  • blomster

  ikke er placeret, så de kan gro hen over bevægelsessensoren. Du skal også sørge for, at din lampe ikke er placeret på en skyggeside, for det påvirker batteriernes mulighed for at oplagre strøm.

  Du bør heller ikke bruge solcellelamper som erstatning for almindeligt strømforsynet sikkerhedsbelysning.

  Hvordan og hvor er det bedst at montere solcelle væglamper?

  Solcellepanelet på din vægmonterede lampe skal placeres, så det får dagslys nok til at oplade batteriet, og derfor er det altid en god idé at placere lampen, så panelet vender mod syd.

  For at få den maksimale effekt skal du undgå at montere solcelle væglamper under overdækninger og trækroner. Du skal også huske jævnligt at fjerne støv og skidt fra solcellepanelet, fordi det også kan påvirke dets evne til at oplagre energi.

  solcelle vaeglampe

  Vil du gerne vide mere om solcelle væglamper eller et andet emne, der har noget at gøre med udendørs lamper, væglamper eller belysning? Så sidder vores tekniske kundeservice klar til at hjælpe dig på telefon +45 89 88 18 90 eller du kan skrive til dem via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.