Nedgravet belysning

Nedgravet belysning – belysning fra gulvet sættet fokuspunkter i rummet

Hvis et rum skal opdeles med lyset eller bestemte zoner fremhæves, er nedgravede lamper eller nedgravet belysning velegnet. Monteringen af disse lamper, som regel spots eller spotlights, foregår som navnet hentyder til, i jorden. De nedgraves, og afgiver sit lys opad, vinklen med hvilken den afgiver sit lys, kan nogle gange indstilles, så man kan vælge om man vil have bredt lys eller spot, symmetrisk eller asymmetrisk. Derudover er der forskellige størrelser, former, designs og farver at vælge imellem. Metal dominerer på grund af sin robusthed som det ydre materiale.

Også lys fra oven har en virkning

Modsætningen til opadlysende nedgravet belysning, er de såkaldte downlights: runde og meget populære spots, der er beregnet til indbygning i eller på loftet. Downlights lyser nedad, og egner sig derfor til at sætte fokus med lyset eller til at orientere sig i reoler eller skabe og er også tilgængelige i drejelig form, for at muliggøre fleksibel orientering.

Nedgravede lamper til indendørs og udendørs brug

Imidlertid har monteringen af nedgravede lamper også vundet indpas i indendørsområder. Tidligere blev de praktiske, pladsbesparende lamper primært brugt udendørs, for at oplyse forskellige genstande eller dele af haven på en virkningsfuld måde, eller for at oplyse trapper og havestier for bedre orientering. I indendørsområder sætter gulvindbygningslamper på samme måde optiske highlights, f.eks. i trapper, gange eller badeværelser. Derudover kan de også bruges til lysmæssig opdeling af rummet. Skal den nedgravede belysning monteres i udendørsområder eller på badeværelset, skal der holdes øje med beskyttelsesklassen der i hvert fald skal være IP44, IP65 eller IP67, så den nedgravede belysning er sikret mod den store mængde tryk fra gang og kørsel- Uanset om lyset kommer oppefra eller nedefra, med nedgravede belysning eller downlights, kan man skabe virkningsfulde lyseffekter og indtryksfulde lyskoncepter.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.