LED nedgravet udebelysning

Nedgravet LED-belysning for private og offentlige rum

Nedgravet LED-belysning for udeområdet bidrager til iscenesættelse af haven samtidig med, at det skaber en sikkerhed på området, fordi man lettere kan orientere seg. Alt efter brugsområde, om det skal være i offentlige eller private rum, kan fokus med nedgravet LED-belysning ligge på sikkerheden eller på det æstetiske. Hvad der i hvert fald sikkert er, at sikkerhedsaspektet ikke kun er for det offentlige, og det æstetiske ikke kun er for det private. Uanset om det er et privat eller offentligt område, kan det være praktisk med nedgravet LED-belysning til parkeringspladser, på terrasser, små broer, stier i haven osv.  Brugen af nedgravet LED-belysning, hvad enten det er til fordel for sikkerheden eller det æstetiske, kan fremhæve det særegne ved ejendommen. Udeluk heller ikke at nedgravet LED-belysning vil fylde begge aspekterne; både sikkerheden og det æstetiske.

Nedgravet LED-belysning til brug på parkeringspladser og adkomstveje

Virksomheder trænger som regel større eller mindre parkeringsarealer for de ansatte. Specielt i vinterhalvåret er det sjældent, at det er lyst, når medarbejderne kommer om morgenen, og at det allerede er mørkt igen, når de tager af sted på eftermiddagen. Sådanne områder bør derfor være godt oplyst med eksempelvis nedgravet LED-belysning for at forhindre ulykker, og for at virksomhedens medarbejdere skal føle sig trygge efter en lang arbejdsdag. Hvor parkeringspladsen er tæt ved firmabygningen, benyttes ofte væglamper på bygningen i kombination med lygtepæle på parkeringspladsen. Mens væglamperne skaber en tydelig grænse fra bygningen, kaster lygtepælene et godt lys til at kunne lyse store dele af parkeringspladsen op og sikrer synlighed. Den største nytte ved nedgravet LED-belysning er ikke at belyse parkeringspladsen nedenfra. Til at gøre dette mangler den en reflekterende overflade, som kan fordele lyset. I stedet har det omtrent samme effekt som lyset på en landingsbane, hvor lysene skaber grænserne for en adkomstvej. For eksempel for lastbilchauffører skaber nedgravet LED-belysning også tryghed, fordi det er lettere at orientere sig, og se hvorvidt vejen, de kører på, er klar. Også ved hotelområder er nedgravet LED-belysning både benyttet som orienteringslys for sikkerheden og som dekorationsbelysning på ejendommen. Når bus- og taxichauffører kører hotelgæsterne tilbage til hotellet, er det både flot og til stor hjælp, når vejene inde på ejendommen er lyst op af nedgravet LED-belysning.

Installation uden videre vedligehold for levedygtig belysning

Når det gælder udebelysningen, er brugen af moderne LED-teknik for længst blevet vigtig. Moderne nedgravet LED-belysning ses også gerne i kombination med et solidt armatur.

Nedgravet spots skal også opfylde mange krav, som at de eksempelvis skal kunne lyse hele natten. Hvis man regner 8-12 lystimer, går der ikke lang tid, før lyspærens levetid er over, hvis man benytter en almindelig pære. Nedgravet LED-belysning holder derimod op til 50.000 lystimer, alt efter producent, kvalitet, udførelse og varmestyrelse. I modsætning til glødepærerne er LED-belysning også på grund af lyskvaliteten bedre egnet til udenfor: Ofte foretrækkes der i offentlige rum hvide - nogle gange blålige - belysning i stedet for det varmhvide lys, som er mest populært hos inden for hos især privatpersoner. Mange nedgravningsspots benytter universalhvidt lys, noget som lettere lader sig gøre med LED-belysning end med andre lyskilder. Imidlertid findes der naturligvis også nedgravet LED-belysning i lysfarven varmhvid. Disse lyskilder sørger for, at udeområdet virker indbydende. Ved siden af den lange levetid er strømomkostningerne også betydelig lavere ved nedgravet LED-belysning. Du sparer mellem 80-90 % energi uden at måtte spare på lyset. Den lidt højere pris for anskaffelse vil sandsynligvis blive sparet ind allerede i løbet af det første år.

Rigtig beskyttelsesgrad for nedgravet LED-belysning i udeområdet

Udover at have LED-pærer af høj kvalitet, kræves det også, at lampen er af god kvalitet, hvis den skal være leve i mange år. Et af de vigtigste kriterier, om ikke det vigtigste, er kapslingsklassen til lampen. Dette er et mål for, hvor godt den nedgravet lampe er beskyttet mod støv- og vandindtrængning målt i IP. Nedgravningsspots bliver ofte udsat for regnvand og vil af og til i korte perioder stå under vand. Det kræves da en beskyttelsesgrad på IP67, som vil sige, at den er støvtæt og sikret mod kortvarig nedsænkning i vand. Endnu bedre er det alligevel at benytte spots med IP68, som er beskyttet mod konstant nedsænkning i vand. Dette er bl.a. nødvendigt for typisk undervandsbelysning, og dette er den højeste beskyttelsesgrad, som findes for nedgravningslys. Kun med en sådan høj beskyttelse er den farlige kombination af elektricitet og vand tilladt, ellers vil denne kombination hurtigt blive en risikofaktor. 

Robuste spots af høj kvalitet – flere kriterier til nedgravet LED-belysning

I tillæg til høj beskyttelsesgrad og høj kvalitet er det også afgørende hvilket materiale nedgravet LED-belysning er produceret i. Mange nedgravet LED spots er for eksempel lavet af polyesterharpiks eller plexiglas, hvor resten typisk er lavet af aluminium, glas eller plast. Ofte har nedgravet LED-belysning også en ramme af rustfrit stål, normalt firkantede eller runde, som omgiver lampen og tilfører holdbarhed og kvalitet samt et flot udseende og minimalt vedligehold. Mottoet for nedgravet LED-belysning er, at de skal være enkle at installere, skal kunne nydes langsigtet og kræve minimalt vedligehold. Det, som er vigtigt for nedgravet LED-belysning er, at disse må tåle belastningen af trafikken i det område, de er installeret. Man bør derfor kontrollere lampens maksimale belastning, eftersom en for stor belastning kan skade nedgravet LED-belysning og i værste fald ødelægge den. Er de imidlertid monteret et sted uden trafik, for eksempel på en sti, har man flere typer af nedgravet LED-belysning at vælge imellem.   

Vores kundeservice vil gerne hjælpe dig med at vælge den helt rigtige nedgravet LED belysning til dig. Du kan derfor sende os en mail eller ringe til os – og vi står til rådighed med råd og tips!


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 500 kr. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.