LED

Vores anbefalinger fra denne kategori

  LED-belysning - derfor skal du altid vælge LED

  Det er moderne, økonomisk og selvfølgelig også miljøvenligt. Når man tænker belysning, kan man ikke længere se bort fra LED-teknikken, for den byder på så mange overbevisende fordele, som ingen kan komme udenom.

  • Med LED kan du virkelig spare, for energiforbruget er 90 procent mindre end med en traditionel glødepære
  • Går du op i miljøet? Så skal du satse på en energibesparende lysløsning, som kommer helt uden kviksølv, og som takket være sin lange levetid genererer mindre affald
  • Ikke at skulle skifte pæren ud igen og igen - det kan lade sig gøre med de langtidsholdbare LED´er med op til 50.000 timers levetid
  • Hundrede procent lysstyrke med det samme - det giver især rigtig god mening ved bevægelsessensorer, men også ved andre lamper.
  • LED-pærer kan fås i forskellige lysfarver - fleksibelt, så de passer til ethvert formål.
  • Smart belysning anvender LED - og det betyder sjov, komfort og sikkerhed.

  Hvordan fungerer en LED-pære?

  LED betyder „Light Emitting Diode“, og sådan fungerer lysdioderne: Ved hjælp af en halvlederforbindelse bliver elektrisk energi omdannet til lys. Det, der kendetegner moderne LED-lyskilder, er deres energieffektivitet og deres lange levetid. Når vi taler om miljø- og klimabeskyttelse, har det stor betydning. For det er ikke kun strøm, man sparer, når man bruger LED. Affaldsproduktionen bliver også reduceret drastisk, når man ikke hele tiden skal udskifte pærerne.  

  Hvilke rum egner LED´er sig til?

  Der er ingen undtagelser. Man kan og bør bruge LED-pærer og lamper alle steder både udendørs og indendørs - fra badeværelset og køkkenet over soveværelset og stuen til entreen og trappen. Fordelene ved moderne LED-teknik er så overbevisende og omfattende, at der ikke findes et sted i huset, hvor LED-lamper ikke er egnede. 

  Hvilke LED-lamper findes der til indendørs brug?

  Du må ikke tro, at LED-teknikken sætter nogen form for grænser. Tværtimod: Hvis du vil oplyse din boligs rum med LED, har du ikke et mindre udvalg til rådighed, for alle lamper, du overhovedet kan ønske dig, fås med moderne LED-teknik. Fra loftlamper til lysstriber. Se selv her: 

  belysning

  LED-loftlamper
  Ved lysdesignet er det bedst at begynde med grundbelysningen - det gælder i alle rum. For den sikrer, at alt bliver ensartet oplyst, og du kan orientere dig ordentligt. Med en LED-loftlampe opfylder du i hvert fald dette formål, og du vil blive overrasket over, hvor mange farver, former, materialer og stilretninger du kan få dem i.

  belysning

  LED-væglampe
  Med LED-væglamper kan du også skabe en passende almenbelysning i boligens rum. De spektakulære af slagsen gør sig særligt godt, fordi de hænger i øjenhøjde. Sådan er det med LED-væglamper - og alle andre væglamper, og de kan derfor blive flotte blikfang i rummet.

  belysning

  LED-spots og projektører
  LED-spots og projektører er ægte multikunstnere. De kan oplyse hele rummet, men de kan også fokusere - på et maleri for eksempel. Alt efter behov og anvendelsesformål giver det altså mening at vælge modeller med enten én eller flere lyskilder. Med en model med flere lyskilder, der stilles i forskellige retninger, kan hele rummet blive oplyst i et behageligt lys.

  belysning

  LED-pendellamper
  Med dem tænker man allerførst på spisebordet, for intet andet sted er det så oplagt at hænge en LED-hængelampe. Som områdebelysning får den bordet til at stråle i - helst varmt - lys, men også i andre rum er den et flot blikfang - for eksempel i børneværelset eller i stuen for at skabe en smuk lysø. 

  LED-belysning

  LED-gulvlamper
  Iscenesætte en del af et rum
  - det kan man rigtigt godt med en LED-gulvlampe. Du skal have lidt plads til den, for den står på gulvet og fylder derfor også lidt, mens du bare kan gå under en pendellampe. Derfor er standerlamper ikke altid det bedste valg til meget små rum - måske med undtagelse af den pladsbesparende LED-buelampe, hvor man bare kan gemme foden af vejen under sofaen og lade lampeskærmen dingle hen over sofaen.

  LED-belysning

  LED- bordlamper
  Man kan ikke undvære LED-bordlamper til en flot områdebelysning, og selv om den hedder bordlampe, behøver den ikke nødvendigvis stå på et bord. Den gør sig også supergodt på en kommode, et sideboard eller i vindueskarmen. Altså alle de steder, hvor dens lave højde bliver udlignet.

  LED-belysning

  LED-møbellamper
  Hvis du har sat flueben ved både almen- og områdebelysningen, kan du begynde at kigge på stemningsbelysningen, og her kan du også være særligt kreativ med LED-møbellamper. Med dem kan du iscenesætte vitriner og skabe stemningsfuldt - og skabe den helt rigtige lysstemning til en spændende aften foran fjernsynet. Ikke for lyst, men heller ikke bælgmørkt.

  LED-belysning

  LED-lyskæder og -slanger
  Der er ikke noget bedre end flotte lysdekorationer, og til dem hører der også LED-lyskæder eller LED-lysslanger. Med disse kan man fremhæve bestemte dele af boligens rum - ikke kun ved juletid. Der findes oceaner af tidløse modeller - så er det op til dig at være kreativ!

  LED-belysning

  LED-lyslister
  LED-lyslister gør sig ikke kun godt i kælderen. Ovenpå i boligen kan de give et behageligt, indirekte lys, når de for eksempel placeres bag ved stuklister, oven på skabe eller under overskabene i køkkenet. LED-lyslister fås i forskellige længder og lysfarver, så du kan eksperimentere med designet, som du lyster.