Kontorbelysning

Uden god kontorbelysning, intet effektivt arbejde

For alle de danskere, der tilbringer deres hverdag siddende foran en skærm, er de ergonomiske foranstaltninger, altid forbundet med den rigtige kontorbelysning. For at klare de daglige visuelle opgaver foran skærmen og på papiret, skal arbejdsstationerne være korrekt belyst. Hovedkomponenterne i kontorbelysning er belysningens intensitet og blænding, for at kontorlamperne, mens du er på den ene side, skal nå en bestemt lysstyrke, men uden at blænde. Siden kontorbelysning væsentligt bidrager til medarbejderens koncentration og forebyggelse af for tidlig træthed, er det en af ​​de vigtigste faktorer, der fører til et bedre arbejdsmiljø-resultat.

Kontorbelysning med forskellige belysningstyper

En ordentlig kontorbelysning består af to forskellige typer af lys: direkte og indirekte lys. Grundbelysningen - det indirekte lys - kan laves med en loftlampe, hængelamper og yderligere væglamper. Denne del af kontorbelysningen bør have en belysningsstyrke på omkring 500 lux. Grundbelysningen kan suppleres med direkte lys ved skærmarbejde, med en arbejdspladslampe, som for eksempel en skrivebordslampe. Derudover bærer disse lamper en belysningsstyrke på op til 200 til 300 lux, der bør udgøre en samlet belysningsstyrke på kontoret, på 750 lux.

Kontorbelysning i henhold til DIN EN 12464

Således at enhver arbejdsgiver kan sørge for korrekt kontorbelysning, er der fastlagt retningslinjer for den europæiske standard 12464 "belysning af indendørs arbejdspladser". En for nyligt ændret teknisk forskrift sørger for, at kontorbelysningen på offentlige arbejdspladser, øges med mere vinduesareal og ovenlys, set i henhold til arbejdssikkerhed og arbejdssundhed. En god kontorbelysning består dermed af den perfekte blanding mellem kunstig belysning og naturligt dagslys.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.