Vintage lamper

Vintage lamper

Belysningsideer i det trendy nostalgiske look


Key facts om vintage stilen

Hvor kommer udtrykket vintage fra?

Vintage betegnede oprindeligt udsøgte vine fra en bestemt årgang. Udtrykket fra vinbøndernes sprogbrug blev hurtigt overført til tøj, møbler og tilbehør, således at fundne genstande fra tidligere årtier med en særlig charme fik betegnelsen vintage. Looket på disse statement pieces fandt hurtigt vej ind i designstudierne, så i dag er lamper, der bevidst er udformet for at se gamle ud, meget populære.

Hvad er charmen ved vintage?

Vintage-stilen bruger alle de materialer, der kan bruges til at skabe et brugt look. Det kan være lak med skrammer eller gennemsigtigt glas, der minder om en blomstervase fra gamle dage. Når det gælder farver, er lyse nuancer som hvid, creme og grå lige så populære som pastelfarvede nuancer. Men også dristige farver og metalliske overflader kendetegner looket.

Hvordan adskiller vintage og retro sig fra hinanden?

Forskellen ligger i brugssporene. Ved vintage er disse det centrale element, der skaber charmen. Retrolamper ser derimod ikke brugte ud, som i genbrugt, men som var de taget direkte fra årtier tilbage i tiden. Selvfølgelig kan lampedesigns også være en hyldest til f.eks. 50'erne og samtidig have afskallet maling. Sådan er den skabende designtidsrejse fuldendt til perfektion.

Er shabby sammenlignelig med vintage?

Shabby chic kan beskrives som vintagestilens lillesøster. Dens kendetegn: Brugt look taget til nye højder. Afskallende maling, rust og træ, der er malet i lyse toner, og det på en ujævn måde, så træet stadig kommer til sin ret og ujævnheder er synlige, er en integreret del af looket. Derudover er lyse toner afgørende for den shabby flair, som giver stilen romantisk side og så at sige viser vintage-stilen fra dens feminine side. Massive, industrielle udtryksformer hører derfor ikke hjemme i denne udgave af vintage.


Vintage stil-mix

Hvilke stilarter fungerer som vintage?


Vintage med boho charme

Shop lamper nu

Vintage med et landligt touch

Shop lamper nu

Vintage med et industrielt præg

Shop lamper nu

Pendellamper i brugt look

Den nostalgiske charmes facetter

Loftslamper á la vintage

Flair fra trendy epoker

Vintage flair med væglamper

Fra upcycling til "brugt look"

Bordlamper med vintage charme

Fra trebenet til romantisk flair

Vintage gulvlamper

Lysstemning til at føle sig godt tilpas

Filamentpærer

Sådan bliver vintagecharmen perfekt


Lad dig inspirere

Tag os på Instagram for at dele ideer og inspiration. Så vil dit billede måske snart vises her.
Yderligere information finder du her.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.