Tiffany lamper

Ren farvepragt i art nouveau

Tiffany-stilen er en sand, eviggyldig favorit blandt indretningsstile. I omkring 150 år har de farverige glaslamper, som normalt er udstyret med en metalfod, været at finde i mange hjem - i stadig nye designs: fra blomstermotiver over kreative ornamenter til dyremotiver. Tiffany-lamper kan også kombineres perfekt med moderne møbler som blikfang og kan takket være standardiserede fatninger også udstyres med moderne LED-pærer.

Interessante fakta om Tiffany-stilen

Glaskunstens oprindelse
Louis Comfort Tiffany

Louis Comfort Tiffany er forfaderen til Tiffany-glaskunsten. I 1878 grundlagde art nouveau-kunstneren sit eget interiørdesignfirma i New York og begyndte at perfektionere sit arbejde med glaskunst. Herefter åbnede han "The Tiffany Glass Company" i New York. Originale Tiffany-lamper fra denne periode handles som dyre antikviteter. Godt forarbejdede kopier af høj kvalitet er også mere efterspurgt end nogensinde før.

Fremstillingsmetode

Hvordan bliver en
Tiffany-lampe til?

Den traditionelle fremstilling af en Tiffany-lampe går tilbage til Louis Comfort Tiffanys håndværk: Han udviklede en særlig teknik, hvor de enkelte glasdele blev indkapslet i en kobberfolie og samlet med loddetin. De loddede sømme fik den karakteristiske mørke patina. I 1894 tog han patent på processen til fremstilling af Tiffany-Favrille-glas (iriserende kunstglas).

Hvad er typisk for Tiffany?
"Hvad er typisk for Tiffany? Mønstre og blomstermotiver"

Typisk for lamper i Tiffany-stilen er de loddede, farvede glaselementer, som giver blomstrende, legende mønstre i traditionen fra Art Nouveau. Alt efter smag kan man dog også vælge design med renere, geometriske former, der er påvirket af Art Deco. I disse design holder designerne sig tilbage fra det mangefacetterede farveskema og satser i stedet på stærke kontraster.

Tip: Udstyr altid Tiffany-lamper med varmhvide LED-lyskilder for at opnå et særligt hyggeligt lys.

Bordlamper i Tiffany-stil

Kreativt udvalg af glaslamper

En bordlampe i Tiffany-stil passer lige så godt ind i en moderne som i en mere klassisk indretning. Og udvalget er bredt: Designene spænder fra an­tikke til elegante og romantiske til spraglede eller mere afdæmpede designs. Fælles for alle designs er den varme, hyggelige lyseffekt. Tip: Tiffany passer også perfekt ind i en kreativ boho-indretning eller i et sommerhus - et usædvanligt stilbrud med blikfangsgaranti.

Tiffany-bordlamper

Tiffany pendellamper

Fra beboelsesrum til gastronomi

I private hjem har Tiffany-stilen været uundværlig i årtier. Og den traditionelle glaskunst med sin fascinerende lyseffekt har også en plads i den kommercielle sektor. I restaurationsbranchen pryder Tiffany-pendellamper f.eks. ikke kun gæsteværelser, men også billardborde - som stilfulde blikfang. Tip: Glaslamperne er nemme at rengøre med en støvklud eller, hvis de er meget snavsede, med en fugtig klud - men tag dem først ud af stikkontakten.

Tiffany pendellamper

Gulvlamper med Tiffany-flair

Art Nouveau-stemning i læsehjørnet

Gulvlamper i Tiffany-stil giver ethvert rum sit helt eget præg. Placeret i læsehjørnet, ved siden af sofaen eller kommoden skaber lamperne i art nouveau-stil en indbydende lyseffekt, der får dig til at føle dig godt tilpas.

Loftslamper i Tiffany-stil

Indirekte lysstemning

De tilføjer et lyst og farverigt touch til ethvert rum: loftslamper i Tiffany-stil giver farvespil i hjemmet og er helt sikkert et helt særligt blikfang. De understreger kreativt og farverigt effekten a in­di­rek­t lys – til stuer med lidt ekstra flair.

Tiffany loftslamper

Smukke vægge med Tiffany-lamper

Glaskunst som blikfang

Med væglamper kommer designet af den traditionelle Tiffany-glaskunst særlig godt til sin ret. De er særligt iøjnefaldende, fordi de er monteret i øjenhøjde. Ud over kreativt designede skærme gør enkelte lysfigurer i Tiffany-stil det godt på væggene, f.eks. en sværm af sommerfugle, der er oversvømmet af varmt lys.

Tiffany væglamper

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.