LAMPESERIER

Louis Poulsen PH 5

Poul Henningsen når han er bedst!!

PH 5 af designikonet Poul Henningsen blev skabt i 1958 ud fra et akut behov - og udviklede sig til en udødelig designklassiker. PH 5's innovative tre-skærm-system, som udsender det meste af lyset nedad uden at blænde, blev et varemærke ikke kun for Poul Henningsen, men også for designmærket Louis Poulsen.


PH 5 lampen - forskellige varianter af en klassiker

Tidløs hyldest til tresserne

Den klassiske Louis Poulsen PH 5 lampe har en diameter på 50 cm og er holdt i mat, elegant hvid. I dag fås designikonet i mange luksuriøse farver som kobber og messing samt i rige farver som blå og rød, der giver markante farvekontraster i stuen.

PH 5 Original

Klassisk i mat hvid eller i en af de mange farver, ∅ 50 cm

Opdag nu

PH 5 Mini

En mindre variant med original-
proportioner, men ∅ 30 cm

Opdag nu

PH 5 Monochrome Black

Et design statement, moderne
og luksuriøs, ∅ 50 cm

Opdag nu


Synonym for blændfri belysning

Det er hvad PH 5 fra Poul Henningsen er

PH 5 blev skabt i 1958 som en reaktion på de forskellige størrelser af pærer, der var tilgængelige på markedet. Designer Poul Henningsen erklærede dengang, at han var forarget over, at producenterne af glødepærer ikke handlede i kundernes interesse.

Derfor designede han et armatur, der kunne bruges med næsten alle størrelser af glødepærer. PH 5 blev dog mere end det - synonymt med fuldstændig blændfrit lys takket være det revolutionerende skærmdesign.

Oplev PH 5 lampeserien


Poul Henningsen

Designer

Poul Henningsen

Efter at have studeret på Frederiksberg Tekniske Skole og Teknisk Skole i København fra 1911-1917 koncentrerede designikonet Poul Henningsen (1894-1967) sig om lysdesign - og det er det, han er berømt for.

Gennem hele sit liv arbejdede han med designermærket Louis Poulsen og perfektionerede sit arbejde med forholdet mellem lysstrukturer, skygge og refleksion. En teori, som Louis Poulsen stadig bruger den dag i dag.


Flere klassikere fra Poul Henningsen

Louis Poulsen PH 5's innovative tre-skærm-system blev også brugt i andre af hans lamper, som hver især blev en klassiker i deres egen ret.

PH 2/1 bordlampe

Opdag nu

PH 3/2 pendel

Opdag nu

PH 80 gulvlampe

Opdag nu

PH 3/2 væglampe

Opdag nu

PH 3/2 Academy

Opdag nu

PH Septima

Opdag nu


Om Louis Poulsen

Louis Poulsen, der blev grundlagt i 1874 af Ludvig R. Poulsen som et vinimportfirma, er i dag et verdensberømt dansk designmærke, der har erklæret det skandinaviske designprincip "form følger funktion" som sin maksime. Sortimentet omfatter fantastiske designs fra klassiske og moderne belysningskunstnere som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto eller Oki Sato.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.