RÅDGIVNING

Kontorbelysning til derhjemme

Lysideer til skrivebordet og arbejdsværelset

Skrivebordet derhjemme bruges meget forskelligt: Fra fuldtidsarbejde på hjemmekontoret til lejlighedsvist kontorarbejde. I nogle lejligheder er der et helt rum til rådighed, i andre udgør et hjørne i stuen, spisestuen eller værelset kontorpladsen. At udstyre denne med lys, der fremmer koncentration og ikke trætter øjnene, er vigtigt i begge tilfælde!


Klassikeren skrivebordslampen

Must-have til både kontorhjørnet og hele værelser

Den klassiske skrivebordslampe er uundværlig såvel på arbejdspladsen som på hjemmekontoret. Til skrivebordsarbejde er det den de fleste først tænker på, uanset om der er et komplet arbejdsværelse eller bare et hjørne af rummet. Selvom generel belysning sikrer behageligt arbejdslys, bringer skrivebordslamper lyset op på et bedre niveau. Placeret på en sådan måde, at de ikke kaster skygger, er de den perfekte ledsager til arbejdsdagen, ude og hjemme.

Alle skrivebordslamper

Eksperttip: Naturligt lysindfald

Ud over den korrekte placering af lamperne for at undgå skygger og blænding er det også vigtigt, at computerskærmen er placeret med siden til vinduet. For på denne måde forstyrrer det naturlige lysindfald ikke øjnene eller spejler sig i skærmern. Hvis man sidder med vinduet bag sig kan lysforholdene på den anden side overbelaste øjnene og irriterende refleksioner kan opstå. Det samme er tilfældet, hvis man sidder med front til vinduet.

Arbejdsværelset som et separat rum

Hvis du har et separat rum derhjemme som du kan indrette som arbejdsværelse eller hjemmekontor, behøver du kun at tænke på belysningen til netop denne anvendelse. For belysningen betyder det: Der er ikke behov for at vælge pladsbesparende modeller, og armaturer, der er fast indbygget, kan også bruges.

Loftslamper til kontoret

Almen belysning til arbejdsværelset

Loftlamper til kontoret er ofte grundlaget og udgør den almene belysning. Udvalget er stort, fra LED-paneler til spotlights eller klassiske loftslamper. Ofte kan lysfarven eller styrken indstilles individuelt efter behov ved disse lamper. For at undgå irriterende skygger, når du arbejder, anbefales en skrivebordslampe også som områdebelysningi tillæg hertil.

Alle loftslamper

Gulvlampen

Lysende blikfang ved skrivebordet

Hvis du har plads nok til at indrette et separat arbejdsværelse, kan du med en gulvlampe tage indretningen til nye højder. Alternativt er det muligt at sjabe behagelig områdebelysning med direkte og indirekte lysudfald med specielle kontorgulvlamper, der afgiver lys op og ned og hvis fod forsvinder under skrivebordet.

Alle gulvlamper

Pendellamper til arbejde

Lyssætning til skrivebordet

Pendellamper, der er placeret over skrivebordet, giver behageligt lys ovenfra. Lysfarven, om universalhvidt eller varmhvidt lys, kan variere alt efter præference, og begge er velegnede til hjemmekontoret. Mange lamper kan også ændre lysfarve og derved fungere som hyggebelysning, når kaffepausen eller fyraften står for døren. Enhver, der bruger meget tid ved skrivebordet, bør overveje Human Centric Lighting (HCL) som et koncept for sundhedsfremmende lyssætning. En pendellampe med HCL-teknologi tilpasser sig lysforholdene i løbet af dagen.

Alle pendellamper

Eksperttip: Human Centric Lighting (HCL)

Dem, som tilbringer det meste af dagen foran skærmen i lukkede rum, kan hjælpe sig til mere velvære og bedre koncentration med sundhedsfremmende lysdesign. Det nyeste skud på stammen: HCL-teknologi, der understøtter den kronobiologiske rytme med belysning svarende til sollys. HCL-lys tilpasser sig lysforholdene i løbet af dagen og hjælper dermed på koncentrationen.

Hjemmearbejdsplads

Hvis der kun er begrænset plads til rådighed i hjemmet til at indrette et hjemmekontor, er det med at improvisere: Med et lille skrivebord i hjørnet af gæsteværelset skabes en diskret hjemmearbejdsplads eller samme funktionalitet kan tildeles spisebordet i de timer arbejdet står på. Hvis man har et møbel med indbygget bordplade kan denne naturligvis udgøre skrivbord. Udstyret med en bordlampe eller en klemmelampe afhængigt af størrelsen og man er godt på vej. En smal gulvlampe ved siden af skrivebordet er også et pladsbesparende alternativ, der ikke kræver nogen besværlig installation og kan flyttes efter brug.

Pladsbesparende klemmelamper

Klemmer tilladt!

Hvis omstændighederne pludselig gør det nødvendigt at arbejde hjemmefra, kan gode råd være dyre. Et lille foldebord, kan udgøre skrivebord for kortere perioder, men har naturligvis ikke samme plads til en skrivebordslampe som et normalt skrivebord. Klemmelamper er sagen i dette tilfælde, fordi de kun kræver et lille område på kanten af bordet eller hylden - men giver fuldt lysudbytte!

Alle klemmelamper

Væglamper som ikke fylder

Perfekt til det lille hjemmekontor

For den som kun kan klemme et lille skrivebord ind i et hjørne af sin lejlighed, er væglamper et godt valg. Fordi der vil altid være en mur - pladsen over skrivebordet kan således bruges perfekt til en lyskilde, der takket være dens placering bag skærmen ikke vil blænde, når du skriver.

Alle væglamper

Smalle gulvlamper

Pladsbesparende til brug ved skrivebordet

Er det i stuen en hjemmearbejdsplads skal indrettes, er det med ikke at udbrede sig for meget. Store og pladskrævende borde, stole og lamper bør undgås. Heldigvis kan gulvlamper også give behagelig arbejdsbelysning på en tilbageholdt og puristisk måde på et lille område!

Alle gulvlamper


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om kontorbelysning til hjemmekontoret

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.