Indendørsbelysning Soveværelse

Soveværelseslamper til alle livssituationer

- fra godnatlæsning til påklædning

Egentlig er der jo mørkt i soveværelset, når man sover. Med mindre man foretrækker en natlampe. Man kan dog sagtens forestille sig mange situationer, hvor der er behov for funktionel eller stemningsfuld belysning i soveværelset. For eksempel om aftenen, når man vil hygge sig med en bog, til romantiske stunder eller til påklædning og styling. Det giver sig selv, at man til så mange forskellige situationer ikke kan nøjes med en enkelt soveværelseslampe. Derfor er følgende spørgsmål helt berettiget.

Hvilke lamper har jeg brug for til mit soveværelse?

Vi var jo blevet enige om, at én ikke er nok. Vi viser dig gerne, hvilke lamper der er et must i soveværelset - se her!

 • En loftlampe til soveværelset
  Den kan du ikke komme udenom. Den er du nødt til at have, da en loftlampe sørger for almenbelysningen. Den kan og bør suppleres af stemningsfuld områdebelysning og også en smuk accentueret belysning. På den måde skaber man et samlet koncept for alle hverdagssituationerne i soveværelset.
 • En væglampe til soveværelset
  Hvor praktisk det er med en væglampe i soveværelset bliver tydeligt, når du ved dette: Den kan ikke kun give almenbelysning, men meget mere. Placeret på væggen skråt over sengen er den en skarp konkurrent til natlampen. Væglamper med en ekstra læselampe, der kan bøjes i forskellige retninger, er særligt praktiske.  
 • En pendellampe til soveværelset
  En pendellampe i soveværelset er i hvert fald dekorativ. Den kan også være både romantisk og sjov. Alt efter model kan den blive til et blikfang i soveværelset, også når den ikke er tændt. Når lyset får lov til at lege med, skaber du en elegant lysø i dit mest private rum.
Soveværelseslamper
Soveværelseslamper
Soveværelseslamper

En natlampe til soveværelset

Som soveværelseslampe er det mest nærliggende at vælge en natlampe, og den må i hvert fald heller ikke mangle. Hvis du er en af dem, der nærmest ikke kan slippe den nyeste bestseller, fordi den er så spændende, har du ikke lyst til at undvære en natlampe. Der findes mange modeller - der kan man helt sikkert finde den rigtige for enhver smag og i enhver stilretning.

En lysekrone til soveværelset

Hvis man elsker luksus og vil have det som en konge, leger man måske med tanken om en lysekrone til sovegemakket. Hvorfor skulle man ikke også det? For du behøver ikke kun indrette dig pompøst og stilfuldt i de rum, hvor du tager i mod dine gæster og viser din boligindretningsstil. Din privatsfære har også fortjent en ekstra portion luksus.

Soveværelseslamper
Soveværelseslamper

En gulvlampe til soveværelset

De egner sig til at skabe stemningsfulde lysøer. Det gælder selvfølgelig også for soveværelset. Hvis du har plads nok, kan du sagtens vælge et større lysobjekt, der rigtigt indtager rummet. For eksempel en smuk Tripod-gulvlampe med et touch af loft-charme.

Lys til dit klædeskab

At fumle i halvmørke efter yndlingstøjet og vælge en farvekombination, som i dagslys viser sig at passe dårligt? Det sker ikke for dig, hvis du anvender integreret møbelbelysning eller LED-strips til dit klædeskab i soveværelset. Det er ganske vist ikke noget must i soveværelset, men et velkomment behageligt supplement.

Soveværelseslamper
Soveværelseslamper

Hvordan skaber man en hyggelig belysning i soveværelset?

Det må ikke være for lyst. Det bedste ville være dæmpet og indirekte lys. En ting er i hvert fald sikkert. Du bør sætte en dæmpbar model på din checkliste. Du har heller ikke lyst til at skulle kigge lige ind i lyskilden. Så ville det jo være super, hvis det bløde, behagelige lys blev reflekteret fra loftet eller væggen og på den måde kunne sørge for en behagelig atmosfære. Alle lamper, der kaster deres lys op på væggen og ikke direkte ud i rummet, kan komme på tale. Fra væglamper til uplights.

Kunne indirekte belysning også være en mulighed i soveværelset?

Ja, helt sikkert, for du ved jo godt: Det bidrager til den hyggelige stemning. Du behøver dog ikke begrænse dig til det. For man kan forestille sig mange situationer i soveværelset, hvor du sikkert godt kunne have brug for direkte lys. For eksempel til at læse. Eller til styling og påklædning.

Soveværelseslamper

Burde jeg satse på soveværelseslamper med LED?

Du bør generelt altid satse på LED. For den moderne LED-teknik har så mange fordele for dig og miljøet, at du egentlig slet ikke har andre muligheder. Lad dig overbevise:

 • Med LED´er sparer du rigtig og skåner samtidig også miljøet
 • I forhold til traditionelle glødepærer forbruger LED´er 80-90 % mindre energi
 • LED´er holder virkelig længe - de har en 50 gange længere levetid end traditionelle glødepærer 
 • Op til 50.000 timers lys kan du roligt forvente af din LED-pære
 • Med LED-teknik er du sikker på, at der er helt styr på varmestyringen i din lampe 

Hvilke ekstrafunktioner kan man få i soveværelseslamper?

Give et godt lys - det kan enhver soveværelseslampe jo godt, men det er ikke alle, der kan byde på spændende ekstrafunktioner. Her er du nødt til at kigge helt målrettet, så du får fat i den rigtige lampe til soveværelset. Her kan du se, hvad lamper også kan ud over at lyse: 

 • Dæmpbar
  Om morgenen skal din loftlampe i soveværelset oplyse rummet så meget, at du kan klæde dig perfekt på. Om aftenen derimod er det tid til hygge, og så vil man selvfølgelig gerne skrue ned for lysstyrken. Med en dæmpbar model kan du gøre det. Til det findes der modeller med touchdæmper eller med Easydim-funktion. Hvis du har spørgsmål til, hvad der egner sig bedst hos dig, skal du bare henvende dig til vores tekniske kundeservice via kontaktoplysningerne nedenfor. 
 • Fjernbetjent
  Kan du godt lide at hygge dig med morgenmad på sengen om søndagen? Så skal du heller ikke være nødt til at stå op af sengen uden grund for at tænde eller dæmpe lyset eller ændre lysfarven. Så ville en fjernbetjening være superpraktisk. Sådan en er ofte inkluderet til soveværelseslamper med farveskift-funktion. Som regel også ved smarte modeller. Du finder ud af det med sikkerhed ved at kigge i produktdetaljerne i shoppen under „Leveringsomfang“.
 • Smart
  Et smart hjem har mange fordele: Sikkerhed, komfort, sjov ... Så hvorfor ikke smarthome soveværelseslampe, der kan betjenes via en app eller stemmestyring? Som en del af det samlede, indbyrdes afstemte Smart-Home-system. Vil du gerne vide, hvordan du tager det første skridt i retning af en smart bolig? Så henvend dig endelig til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor. 

Hvilke stilretninger egner sig til soveværelsesbelysningen?

Der findes mange stilretninger - og alt det, du kan lide, er muligt. Det gælder selvfølgelig også for soveværelset. Hvis du alligevel er i gang med at lave en helt ny indretning, så skulle du kigge lidt efter en ny stilretning, der kan give din boligindretning et friskt pust. Den første inspiration til, hvad der er trendy lige nu, finder du via filteret „Stilretning“ i shoppen. Her vælger du bare den ene eller anden stil og lader dig inspirere af søgeresultatet. 

Soveværelseslamper
Soveværelseslamper
Soveværelseslamper

Her et overblik over nogle stilretninger:

 • Moderne (tidløst enkle modeller med tekniske raffinementer)
 • Design (lysideer fra berømte designproducenter)
 • Bondehusstil (rustik charme med meget træ)
 • Marokkansk (orientalsk inspirerede lamper à la Tusind og én nat)
 • Middelhavsinspireret (for en varm, sydlig flair
 • Skandinavisk (enkelt og naturligt)
 • Vintage (smart genbrugscharme med nostalgifaktor)

Hvilke farver fås soveværelseslamper i?

Uanset, om du kan lide det enkelt i hvidt, sort eller gråt, i kraftige pangfarver eller særligt pompøst i guld, så finder du hos os en lampe i din yndlingsfarve til dine soveværelser. Via filteret „Farve“ kan du se, hvilke farver din drømmelampe fås i. Hvis du har flere spørgsmål, må du endelig henvende dig til vores tekniske kundeservice via kontaktoplysningerne nedenfor. 

Soveværelseslamper
Soveværelseslamper

Hvilke materialer kan soveværelseslamper fås i?

Er du den haptiske type? Så har du sikkert en forkærlighed for materialer, der også spiller en stor rolle for det visuelle indtryk. Hvis du gerne vil vælge din lampe til soveværelset ud fra de anvendte materialer, kan du bare kigge i filteret af samme navn og se, hvad der alt sammen bliver anvendt. Måske kommer inspirationen så helt af sig selv, og du går måske for en gangs skyld bort fra dit gode, gamle yndlingsmateriale træ og over til beton, bambus eller ler. Udvalget er stort - lad dig inspirere. 

 • 40.000 produkter
 • Gratis levering fra 999 kr.*
 • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.