Adventsstager

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Sig det med en adventsstage: Glædelig jul

  Findes der noget mere stemningsfuldt end en adventsstage ved juletid? De smukke lysbuer skaber en hyggelig, festlig stemning i stuen - både hvis man vælger de mere enkle modeller, der sagtens kan bruges længe før og efter jul, eller de rigtige julemodeller med engle, snedækkede træer og huse og et par rensdyr mellem det hele.

  adventsstage
  adventsstage

  Hvorfor kaldes nogle adventsstager også svævebuer?

  Betegnelsen »svævebue« bruges nogle gange om de adventsstager, der netop er formet som buer, og udtrykket kommer fra arkitekturen, hvor de betegner fritstående vandrette buer mellem to murstykker eller to huse. I den mindre juleudgave er støttefunktionen udeladt, da svævebuen ved juletid kun har et dekorativt formål.  

  Hvor stammer adventsstagen i svævebuet form fra?

  For at besvare det spørgsmål skal vi vende os mod Erzgebirge i det østlige Tyskland, hvor der i mere end 250 år har været tradition for at lave de dekorative lysbuer. Der findes mange historier om, hvordan traditionen opstod. Den ene siger, at svævebuen var et kristent motiv, der skulle symbolisere himmelbuen, mens den anden historie går på, at traditionen stammer fra den årelange minedrift og malmudvinding i området. Det siges, at minearbejderne efter deres sidste tur i minen inden jul hængte deres lysende lamper op i den ovale åbning til minen, når de gik ud, og på afstand lignede det så en lysende bue. 

  Hvor længe skal man lade adventsstagen stå?

  Som med resten af juledekorationerne, er det mest af alt en smagssag, men hvis man vælger et enkelt design, er det nemmere at have den stående både længe inden og efter jul. Det kunne for eksempel være en enkel træbue med lys i skandinavisk stil, men også selv om man vælger en model med mange figurer, kan man jo sagtens have den stående i lang tid. Hjemme i privaten bestemmer man jo som bekendt selv. 

  Hvorfor stiller man en adventsstage i vinduet?

  Man stiller en svævebue eller en anden adventsstage i vinduet, fordi man så har fordelen af at kunne nyde dens smukke lysskær både udefra og indefra, men den kan selvfølgelig også sagtens stå på en kommode eller midt på spisebordet. 

  Hvad er karakteristisk ved moderne adventsstager?

  Lysteknisk fungerer de selvfølgelig med LED, og designmæssigt er der mindst to retninger: Den traditionelle adventsstage, eller lysbue, er udsmykket med små huse, træer og mennesker, hele landskaber eller kristne motiver, mens de moderne lysbuer, snarere er meget stiliserede og oftest helt uden figurer. I de senere år er der dukket mange modeller op i skandinavisk stil, som er så enkle og tidløse, at de kan bruges som stemningsbelysning nærmest hele året rundt. 

  adventsstage
  adventsstage

  Fungerer adventsstager med LED-teknik?

  Jamen selvfølgelig, for LED er nutidens og også fremtidens lyskilde, og den moderne LED-teknik har den fordel, at den fylder så lidt, at man kan skabe meget finere og mere enkle designs med LED end med alle andre lyskilder - noget der giver mulighed for adventsstager i et meget enkelt, men stadig detaljeret design.

  Er der andre fordele ved LED? Ja, og dem får du et overblik over her:

  • Med LED sparer du 60 % energi i forhold til halogen og 90 % i forhold til en traditionel glødepære
  • Du kan regne med op til 25.000 timers levetid med LED
  • Med mindre energiforbrug opnår LED´er mere lysstyrke (lumen)
  • LED gør lys til en individuel oplevelse på Smart-Home-området

  Kan pærerne skiftes ud i en adventsstage?

  Hvis LED-pærerne ikke er fast indbygget i din adventsstage, kan du selvfølgelig købe reservepærer. I produktdetaljerne i vores shop kan du se, hvilken lyskilde der passer til din adventsstage, og du kan selvfølgelig også se, om lyskilderne kan udskiftes, og hvor energieffektiv adventsstagen egentlig er.  

  adventsstage

  Hvilke materialer laves adventsstager i?

  Når man tænker på adventsstager og især svævebuer, tænker man nok først på træ og små udskårne figurer, og faktisk er de fleste lysbuer også lavet af træ, men du kan også finde modeller af metal, krom og plast. I sidste ende er det kun din egen smag, der afgør, hvilket materiale der er bedst.

  Er du stadig ikke sikker på, hvilken adventsstage det skal være? Så må du endelig bare henvende dig med dine spørgsmål til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.