Væglamper udendørs

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Udendørs væglamper - lysende stjerner på din husfacade

  Hvor skal udendørs væglampen placeres? Lige ved siden af hoveddøren: Så er det nemt at finde nøglehullet. På bagsiden ved terrassedøren: Placér eventuelt en både til højre og en til venstre, det ser ofte bedre ud. På husfacaden til belysning af havegangen: For man vil jo også gerne undgå en forslået tå på grund af et overset trin. Selvfølgelig også på balkonen, ved haveskuret, ved kældertrappen og alle de andre steder. Til alt det og meget mere findes der udendørs væglamper.

  LED eller halogen - hvilken lyskilde bør man vælge til den udendørs væglampe?

  Principielt kan du naturligvis bruge begge slags i dine udendørs væglamper. For hvis den har en standardfatning, fx E27, så kan man både skrue en halogen- og en LED-pære i. Før du træffer det endelige valg mellem LED og halogen, så læs nedenstående forskellige, inden du lægger pæren i kurven:

  • LED´er = nutidens lyskilder. Halogenpærer = fortidens lyskilder
  • LED´er sparer i forhold til halogenpærer 60 % strøm. I forhold til traditionelle glødepærer er det ligefrem 90 % !
  • LED´er kan holde til at blive tændt og slukket igen og igen
  • LED´er kan holde i op til 50.000 driftstimer. Halogenpærer? Kun ca. 4.000!
  • LED´er indeholder ikke kviksølv - i modsætning til sparepærer
  • LED´er er også meget velegnede til bevægelsessensorer. De giver nemlig straks 100 % lysstyrke.
  • Med deres filamentteknik ser LED´er også flotte ud i åbne lamper.

  Hvilken kapslingsklasse er nødvendig i en udendørs væglampe?

  Om vinteren bliver lampen udsat for sne, is og kulde og alt det andet ubehagelige, der holder os andre indendørs. Men også de mange skift i vejret, ekstrem hede eller regn nonstop kan tage hårdt på den. Alle udendørs væglamper er klassificeret med en kapslingsklasse, kaldet IP (Ingress Protection) - fx IP44 eller IP65 - for at beskytte den følsomme teknik og lampen selv.

  Hvilken klasse, der er nødvendig, afhænger af, hvor lampen sidder, og ikke mindst af, hvilke vejrpåvirkninger den direkte eller indirekte bliver udsat for. Derfor kan man desværre ikke give et generelt svar på, hvilken kapslingsklasse, der er nødvendig. Den beslutning skal træffes fra sag til sag.

  Det første tal betegner beskyttelsen mod fremmedlegemer. Det andet tal fortæller om beskyttelsen mod fugt. Hvilket tal, der står for hvad, ser du ganske enkelt i den nedenstående tabel:

  IPX4 Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4X Beskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  Har du brug for rådgivning om, hvilken kapslingsklasse dine udendørs væglamper i dit individuelle tilfælde skal have? Så er det bare at gribe telefonen eller skrive til os (se kontaktdata nedenfor). Vores tekniske kundeservice hjælper dig gerne videre!

  Hvilke fordele er der ved udendørs væglamper med bevægelsessensor?

  Som så mange andre udendørs lamper bliver udendørs væglamper i dag også udstyret med en integreret bevægelsessensor. Det giver i hvert fald også mening. Hvorfor?

  • Der spares strøm, og pærerne skånes - pengepung og miljø er glade. Med moderne LED-pærer sparer man ligefrem to gange.
  • Der er ikke irriterende lys tændt i haven hele tiden.
  • Lyset er der, når man virkelig har brug for det.
  • Præcist det område, som du ønsker bliver belyst, og kun så længe, som du vil have det - takket være de forskellige indstillingsmuligheder i bevægelsessensoren.

  Vores tip: Med bevægelsessensorer skal man holde fingrene fra sparepærer. For de har nemlig en opstartstid. Det er rigtig irriterende og nogle gange også farligt, hvis man skal vente på lyset fra en bevægelsessensor. Her er det bedre at satse på LED-pærer. De giver (ligesom halogen- og traditionelle glødepærer) straks 100 % lysstyrke.

  Findes der også udendørs væglamper med solceller?

  Du tænker måske straks dekorationbelysning. Måske en ekstra solcellespot til at belyse blomster? Solcelleteknikken er i dag langt væk mere end sine begynderstadier. Den finder man ikke kun til pynt, men også i praktisk belysning - og altså også i udendørs væglamper. Her byder solcelleteknikken også på talrige, overbevisende fordele:

  • Ingen ekstra strømudgifter.
  • Udstyret med moderne LED-pærer.
  • Ingen udlægning af yderligere strømkabler - mindre ulejlighed og stress for dig.
  • Særligt praktisk på steder, der er svære at komme til, eller hvor der slet ikke er strøm.
  • Takket være skumringssensor tænder den, når mørket bryder frem.
  • Kan installeres uden særlige forudsætninger.
  • Lysvarighed oftest mellem 8 og 10 timer.
  • Kan fleksibelt kombineres med allerede eksisterende belysningskoncepter.
  • Fås også med ekstra tilbehør: fx bevægelsessensor. Endelig er lyset der, når man rent faktisk også skal bruge det.

  Ædelstål LED-solcell.udendørslampe Greenhouse
  Solcellespot Shira med LED’er

  Vores tip: Solcellemodulet bør placeres, så det altid får direkte solstråler. Det skal også helst vende mod syd. Kan det slet ikke lade sig gøre? Så kan du jo overveje en udendørs væglampe med solceller, hvor solcellemodulet ikke er fast integreret i lampen. Så kan du anbringe lampen dér, hvor du har brug for den, og solcellemodulet kan sidde henne om hjørnet, hvor det får mere sol.

  Findes der også udendørs væglamper, der både lyser opad og nedad?

  Opad og nedad. Kun nedad eller kun opad. Eller i alle retninger, hvis du hellere vil have det. Nu tænker du nok, hvad vi mon mener med det. Det er ganske enkelt. Det er dig alene, der bestemmer, hvor i haven eller ved hovedindgangen væglampen skal kaste sit lys hen. Lige præcis med udendørs væglamper er der mange forskellige muligheder. En af dem: Lysudgang opad og nedad.

  Med sådan en lampe slår du også to fluer med et smæk. Sikkerhed og iscenesættelse, og det med kun én lampe. For fx på husmuren lige over en havegang giver sådan en lampe ikke kun sikkerhed - nemlig takket være gode lysforhold på stien. Den skaber også nogle vidunderlige lysscenerier, fordi lyset effektfuldt kommer hen langs husmuren.

  Vores tip: Anbring flere sådanne udendørs væglamper ved siden af hinanden med en vis afstand. Det giver en flot effekt.

  Findes der også udendørs væglamper, der både lyser opad og nedad?

  Findes der også udendørs væglamper med kamera?

  En udendørs væglampe med bevægelsessensor er en rigtig god ting. Den skåner både pengepungen og miljøet. Samtidig øger den også sikkerheden derhjemme. Det er altså ret perfekt. Kan man ikke gå et skridt videre med anvendelsen af lys, når det gælder bekvemmelig og sikkerhed? Jo, det kan man faktisk godt: Med udendørs væglamper med kamera. De byder på endnu flere fordele ud over de bedste lysegenskaber og en integreret bevægelsessensor:

  LED udendørs-væglampe Elara Cam -integreret kamera

  • Enkel montering og justering
  • Styring via smartphone-app
  • Kamera med HD-vidvinkellinse
  • Liveoverførsel af billeder med meddelelser
  • Video- og billedlagring
  • Med højttaler og integreret samtaleanlæg
  • Indstilleligt alarmsignal

  Får jeg med en udendørs væglampe med kamera lige præcis de ekstra funktioner, der er vigtige for mig? Det spørgsmål får du nemt direkte svar på ved at kigge i produktbeskrivelsen og produktoplysningerne.

  Vil du vide endnu mere om udendørs væglamper, eller har du et helt konkret spørgsmål? Ring gerne til vores tekniske kundeservice på eller henvend dig ganske enkelt via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.