Skrivebordslamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Skrivebordslampen – simpelthen et musthave

  Hvorfor er det overhovedet vigtigt med en god skrivebordslampe?

  Ganske simpelt egentlig: Fordi du simpelthen har brug for mere lys til dit arbejde ved skrivebordet end det, din loftslampe kan give dig.

  Din hjerne kører på højtryk, når du løser forskellige opgaver ved skrivebordet. Men ikke kun hjernen, også dine øjne. Og for ikke at lade dem i stikken, har du ud over den almene belysning også brug for en god belysning dér, hvor du sidder.

  Den giver dig præcist lys og understøtter dig optimalt, når du løser forskellige opgaver og laver andet arbejde, såkaldt se-arbejde, ved skrivebordet. Tekster, billeder og genstande bliver simpelthen bare mere synlige. Øjnene bliver aflastet og bliver ikke så hurtigt trætte, og ubehag og hovedpine bliver bedre forebygget.

  Billede

  Hvad er vigtigt ved en skrivebordslampe?

  Allerførst: Almenbelysning (fx loftslamper) og lokal belysning (skrivebordslamper) supplerer hinanden hensigtsmæssigt. Så lad være med at satse på kun en af delene, når du arbejder ved skrivebordet. For ellers har du ikke nok lys til rådighed, eller der opstår en for stærk lys-mørke-kontrast.

  Derudover:

  • Tænk over, hvilket formål lampen skal opfylde: skal du sidde afslappet og surfe ved computeren eller arbejde længe og effektivt?
  • Tænk over, hvilke ekstra ting der er vigtige for dig, fx lysdæmper eller måske et fleksibelt indstilleligt lampehoved
  • Skrivebordslampen skal passe til din stil
  • Vær opmærksom på tilstrækkelig lysstyrke (lumen)
  • Skrivebordslampen skal have nok plads, så den kan stå stabilt på skrivebordet
  • Justerbare skrivebordslamper skal kunne låses fast eller blive i den ønskede stilling

  Hvor skal skrivebordslampen stå?

  Er du venstre- eller højrehåndet? Nu tænker du måske, at det er et underligt spørgsmål. Men det er vigtigt for at kunne svare på spørgsmålet. Hvis du er højrehåndet, skal din lampe stå til venstre for dig på skrivebordet. Hvis du er venstrehåndet, så i højre side.

  På den måde undgår du, at du skygger for dig selv med hånden. Hvis du også har en PC stående på bordet, så skal lampen selvfølgelig ikke stå foran skærmen. Det betyder altså, at skrivebordslampen skal stå enten til højre eller venstre for skærmen eller bag ved den. Men drej altid lampehovedet væk fra dig selv, så du ikke bliver blændet af det.

  skrivebordslampe moderne design

  Kan pærerne skiftes?

  Det afhænger af modellen, om du kan udskifte pæren i din skrivebordslampe.

  Hvis pærerne ikke kan udskiftes, er det en model med indbyggede LED-pærer. De udnytter alle de mange tekniske fordele og det kompakte koncept i LED-teknikken. For indbyggede LED´er giver mulighed for et meget sirligt og fint design.

  Ved lamper med indbyggede LED´er står der på dens energilabel »LED-pærerne i lampen kan ikke udskiftes«.

  Hvis pærerne kan udskiftes, står der på dens energilabel »Denne lampe er egnet til energiklasserne:«. Derudover kan du i produktbeskrivelsen finde oplysninger om fatningen, fx E27 eller E14. På den måde kan du beslutte, om du faktisk vil skrue en halogen-pære i eller en LED-pære. Til alle lamper med en normeret fatning, fx E14 eller E27 passer en tilsvarende LED-pære.

  LED eller halogen - hvilken pære skal man vælge til skrivebordslampen?

  Hvis der ikke er tale om en LED skrivebordslampe med indbyggede LED´er, så er det naturligvis helt op til dig: Overvejer du stadig, om du skal vælge LED eller halogen? Med LED får du følgende:

  • spar 60% strøm i forhold til halogen
  • skån miljøet
  • vælg enkelt mellem mange forskellige lysfarver
  • nyd op til 50.000 timers driftstid

  Hvor meget skal skrivebordslampen lyse?

  En ikke så lysende skrivebordslampe med ca. 200 lumen er bedre end slet ingen. 400-500 lumen kan anbefales for at kunne arbejde længe og effektivt. Er det stadig for mørkt? Eller er det blevet for lyst? Så burde du vælge en lampe med lysdæmper. Så kan du nemt og bekvemt indstille lysstyrken (i produktoplysningerne kan du se, om lampen har en lysdæmper).

  Tænk også på, at du ud over skrivebordsbelysningen har brug for en god almen belysning. På den måde undgår du for stærke lys-mørke-kontraster.

  Skrivebordslampe Job, rustfrit stål med ægte glas

  Hvilken lysfarve skal skrivebordslamperne have?

  Det kan anbefales at satse på et klart lys, altså et universalhvidt lys, når du vælger lysfarve i skrivebordslampen. Det svarer til ca. 3.300 - 5.300 kelvin.

  Hvis du synes, at det lys stadig ikke er nok, kan du vælge dagslys hvidt lys (over 5.300 kelvin). Du kan jo også beslutte dig for at lade papirerne ligge og i stedet vælge at slappe af ved varmhvidt lys (under 3.300 kelvin). Alt dette er muligt med en eneste skrivebordslampe, hvor du kan indstille lysfarven individuelt.

  Hvilke ekstra funktioner har skrivebordslamper?

  Ved skrivebordslamper kan du ofte vælge mellem mange ekstrafunktioner. Du kan se i produktbeskrivelsen, om den lampe, du har valgt, har de ønskede ekstra funktioner, disse kan omfatte følgende:

  • Dæmpbar, dvs. justerbar i lysstyrken
  • Lysfarven kan indstilles individuelt
  • Højdejusterbar
  • Med touchdæmper
  • Fleksibel indstilling af lampen
  • Med klemmefod til montering på skrivebordskanten (endnu mere plads til arbejdsredskaber - men måske også mere arbejde!)
  • Med udskiftelige pærer eller indbyggede LED-pærer
  • Med fjernbetjening
  • Med USB-tilslutninger
  • Med Qi-teknologi: Moderne opladningsteknik til smartphones
  Den bøjelige LED-bordlampe Hatha

  Du kan se i produktbeskrivelsen, om den pågældende lampe har disse ekstra funktioner - eller du henvender dig til vores kundeservice, som rådgiver dig i forhold til dine individuelle behov. Bare ring på +45 89 88 18 90 eller henvend dig via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.