Reserve pærer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Når lyskæden strejker - praktiske reservepærer til julebelysningen

  Du har lige hentet træet ind, og nu står det og dufter i stuen og venter på at blive pyntet, så det kan stråle i al sin glans. Forventningens glæde er stor - ikke mindst hos de små - men så kommer chokket: Lyskæden, der fungerede problemfrit sidste år - strejker! »Hvorfor lavede jeg ikke en lystest noget før?«, tænker både du og alle andre. Nedenfor kan du læse, hvordan du undgår dette problem en anden gang.

  reservepærer til julebelysningen

  Hvordan finder jeg de passende reservepærer til min julebelysning?

  Hvis din julebelysning ikke fungerer helt optimalt længere, er det tid til en opgradering med reservepærer. Her skal du huske at være opmærksom på både watt-tal og fatning, når du køber dem, og det er ofte såkaldte Push-In-pærer, du skal have fat i. Med disse pærer er det ekstremt vigtigt, at spændingen (i volt) og ydelsen (i watt) passer præcist sammen: En pære på 0,84W og 7V kan for eksempel ikke erstattes med en pære på 0,8W og 7V.

  Tip: Hvis du vil udskifte en almindelig lyskilde med en LED-pære, kan det betale sig at udskifte alle lyskilderne. Vores tekniske kundeservice vil gerne rådgive dig yderligere om udskiftning af eksisterende lyskilder. Bare ring på det nedenstående telefonnummer.

  Kan lyskilderne udskiftes i alle lyskæder?

  Du ved jo, at med moderne LED-teknik behøver du ikke udskifte lyskilderne hele tiden, og derudover findes der også fast indbyggede LED´er, så en udskiftning slet ikke er mulig, men der er ingen grund til bekymring, for LED-lyskilder har en så lang levetid, at de vil holde i mange år, ja faktisk mange årtier. Moderne lyskæder har nu om dage oftest fast indbyggede lyskilder, hvorved man kan skabe meget små, smarte designs. For dig betyder det mindre stress og en fin, ofte enkel julebelysning

  reservepærer til julebelysningen
  reservepærer til julebelysningen

  Hvordan udskifter man pærerne i lyskæder?

  Hvis du har en model derhjemme, hvor lyskilderne i lyskæden trænger til at blive skiftet ud, er der to muligheder til udskiftning af de små pærer:

  • Du skruer bare de lyskilder ud, der er i stykker, og sætter de nye i. Sådan er det for eksempel med lyskæder med E10-gevind. Det er ganske enkelt.
  • Du trækker de defekte små pærer ud og stikker de nye i, hvis det er en lyskæde med Push-In-fatning, du har.

  For begge typer gælder det, at du skal huske at tage strømmen fra, inden du udskifter pærerne. 

  reservepærer til julebelysningen
  reservepærer til julebelysningen
  reservepærer til julebelysningen

  Hvordan udskifter jeg lyskilderne i en adventsstage?

  Det er ikke anderledes med adventsstager end med lyskæder: Også her kan du få den efterhånden vedligeholdelsesfri, fast indbyggede LED-teknik, hvor du aldrig behøver at tænke på at udskifte noget som helst. Hvis det er muligt at udskifte lyskilderne, og en af pærerne er gået, skal du undersøge, om det er en pære, der kan skrues (fx med E10-gevind) eller en lyskilde til at trække ud og stikke ind (Push-In fatning). Her skal du selvfølgelig også huske at trække stikket ud af kontakten, inden du udskifter lyskilderne.

  Hvilke fordele er der egentlig ved LED?

  Du kan godt lide tanken om, at moderne LED-teknik nærmest er vedligeholdelsesfri, men du vil måske også gerne vide, hvilke andre fordele der er ved LED. De kommer her: 

  • 90 % energibesparelse i forhold til traditionelle glødepærer
  • 60 % energibesparelse i forhold til halogenpærer
  • 50 gange længere levetid end den traditionelle glødepære
  • driftstid på op til 50.000 timer
  • 100 % lys, så snart de bliver tændt
  • miljøvenlige - ingen kviksølv
  • pladsbesparende - mulighed for kompakte designs

  Kan LED-lyskilder også udskiftes?

  Er du måske stadig ikke helt tryg ved den nye teknik og vil gerne vide, om du også kan udskifte LED-lyskilderne i din juletræsbelysning og adventsstage? Det er sådan, at det slet ikke er nødvendigt at udskifte LED-lyskilderne i nye lyskæder takket være den vedligeholdelsesfri LED-teknik, og det er faktisk godt, for udskiftningen af almindelige pærer i delvist indbyggede kæder i en adventsstage er ret svært. Så det er godt, at du slipper for det. 

  Hvordan bortskaffer man defekte lyskilder?

  I henhold til europæisk lovgivning er LED´er og sparepærer specialaffald eller elektronikaffald. De skal indsamles separat og afleveres på den lokale genbrugsstation. Traditionelle glødepærer, halogenpærer og lavvolt-halogenpærer kan stadig bortskaffes med det almindelige husholdningsaffald. Den eneste undtagelse er halogenpærer med indbygget forkobling.

   

  Er du blevet inspireret af julebelysningen? Har du stadig nogle spørgsmål? Dem har vores tekniske kundeservice svarene på. Bare ring på +45 89 88 18 90. Eller send os en besked via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.