Reserve pærer

Køb reservepærer til din julebelysning på forhånd

Glæden ved den pragtfulde julebelysning, overskygges hurtigt, når en enkelt pære går i stykker og skiller sig ud fra resten af lyskæden på juletræet. Hvis man allerede har været på forkant med situationen, eller tænkte på det når man pakkede julebelysningen væk sidste år, og derfor har anskaffet et forråd af reservepærer, skal man i hvert fald ikke tilbringe juleaften uden den populære lyskæde. Til jul anvendes reservepærer som oftest i lyskæder, buer, elektriske fyrfadslys eller belyste stjerner.

Valget af den rigtige reservepære

Ved køb af en reservepære til julebelysningen, skal man være opmærksom på tre udvælgelseskriterier: form, type og spændingsstyrke. Gældende for formen, står valget oftest mellem den klassiske, vindblæste og skaftformede lys. De mest almindelige typer af reservepærer er E5, E10 eller E14, sjældnere findes også E12 eller E27. Reservepærers spændingsstyrke afhænger af antallet af pærer: til en 7er-kæde skal man bruge 34V reservepærer, til en 10er-kæde, 23V reservepærer, og til en 16er-kæde, 14V reservepærer. Den respektive spænding kan være ganske let at udregne selv, når du ikke kan finde oplysninger på emballagen: spændingsstyrken på 230V divideret med antallet af pærer. Det er tilrådes at være forsigtig, hvis man har købt reservepærer i udlandet, her er nemlig andre typer og andre spændingsstyrker tilgængelige.

Hav reservepærer klar til umiddelbar udskiftning, ved defekte pærer

Pærerne i en klassisk lyskæde er normalt forbundet i en serie, hvilket betyder, at strømmen løber gennem alle pærerne, til den kommer til en modpol. På den måde fordeles strømmen ligeligt mellem samtlige pærer. Dette forklarer hvorfor hele kæden ikke lyser, når man skal udskifte en enkel pære med en reservepære. Hvordan kan det så være at pærerne alligevel lyser videre, når en pære er udbrændt, men ikke udskiftes? Dette er grundet, at de fleste lyskæder over enhver glødetråd, parallelt har en modstand, som også lukker af for den beskadigede glødetråd. Man skal dog alligevel udskifte den defekte pærer så hurtigt som muligt, da svigt af en pære, belaster og overopheder de øvrige pærer. Ved valget af reservepærer skal man også sørge for den rigtige spænding og ydeevne, så alle reservepærer samt eksisterende pærer i lyskæden lyser med samme effekt og lysstyrke.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 30 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.