RhönEnergie
RhönEnergie Fulda

Et flagskib for den tyske stjerneby

En energileverandør flytter! Forskellige udfordringer giver et spændende lysplanlægningsprojekt, som i sidste ende ikke kun sikrer optimal belysning, men også er godt for miljøet.

Kunde

Kunde

 • RhönEnergie
  Fulda GmbH
 • En af de 50 største energi- og vandforsyningsvirksomheder i Tyskland
 • 1.000+ medarbejdere
Ziele

Målsætninger

 • Planmæssig gennemførelse med et snævert tidsvindue
 • Belysning af et stort bygningskompleks
 • Minimering af lysforurening
Ergebnisse

Resultater

 • Levering og installation til tiden
 • Brug af armaturer med en lysstyrke på 14.000 til 26.000 lumen
 • Forebyggelse af diffus reflektion i nærheden af vinduer

Udgangspunkt

Energileverandøren RhönEnergie Fulda var ved at etablere sit hovedsæde på en ny, mere moderne beliggenhed. Da lysplanlæggerne fra Lampegiganten Professional begyndte at planlægge det store projekt, var bygningen og den elektriske planlægning allerede langt fremme, så nogle loftsudtag var allerede blevet fastlagt.

Desuden skulle der lægges særlig vægt på spørgsmålet om lysforurening på alle områder af planlægningen. Fulda blev nemlig, som den første og eneste by i Tyskland, tildelt titlen "stjerneby" originalt "Star City" af International Dark-Sky Association (IDA) i 2019. Det betyder, at Fulda arbejder eksemplarisk mod lysforurening og RhönEnergie mente, at det var vigtigt at understrege denne status ved at være et positivt eksempel.

RhönEnergie havde ikke noget præcist overblik over de løsninger, der var på markedet, og de mulige omkostninger - hvilket på den ene side gav fleksibilitet, men på den anden side øgede kravet om rådgivning. Da projekttiden var begrænset for at sikre en rettidig indflytning i energileverandørens nye hovedkvarter, skulle hele projektet overholde et snævert tidsrum for at levere de rette løsninger og produkter og omsætte projektet til tiden.

Ausgangslage

Gennemførelse af projektet

Efter en besigtigelse af byggepladsen blev de første moodboards og løsningsforslag skabt. Efter udvælgelsesprocessen gik lysplanlæggerne derefter i gang med planlægningen og det konceptuelle design af tre endelige løsningsvarianter. Herefter blev der taget hånd om visualiseringen - her spænder mulighederne fra simple forslag til positionering til projektering go planlægning i 2D- og 3D. Især ved 3D-planlægning kan resultaterne forudsiges meget præcist, selv før grundstenen er lagt, og derfor vinder denne form for fremstilling frem og er mere og mere populær.

Da det kun var muligt at justere loftsudtag i begrænset omfang på grund af et betonkerneaktiveret loft, besluttede RhönEnergie at bruge specielle bordlamper til en moderne belysningsinstallation i kontorområderne. Den særlige funktion: Lyset skaber en intens, indirekte belysning ved at lyse fra medarbejdernes skriveborde til loftet og reflekteres derfra. Dette holder arbejdsområdet blændfrit og forhindrer flere skygger, hvilket sikrer en behagelig og harmonisk rumfornemmelse og optimale arbejdsforhold. 

Moderne belysningsløsninger blev således brugt til at optimere eller endda erstatte klassiske koncepter.

Projekt Umsetzung
BADO SDI rund LED plafond i aluminium
Molto Luce
BADO SDI rund LED plafond i aluminium
BADO PD rund LED pendel i aluminium
Molto Luce
BADO PD rund LED pendel i aluminium

Resultat

Alle beslutninger om belysning blev truffet med henblik på at minimere lysforurening. Dermed undgås diffust, strejfende lys, jo tættere en lampe er placeret på et vindue. Der blev derfor anvendt lamper & armaturer med forskellige strålevinkler og karakteristika. Desuden blev der valgt dæmpbare lamper med en lysstyrke på 14.000 til 26.000 lumen. For at runde det hele af blev hele bygningen udstyret med en natreduktion af belysningen efter kl. 17.00 - der blev således installeret et "natprogram", som yderligere understøtter en reduktion af lysintensiteten i aftentimerne.

På trods af den stramme tidsramme kunne lysplanlægningsteamet fra Lampegiganten Professional gennemføre projektet til tiden og opfylde alle kundens krav.

Ergebnis

Konklusion

Inden for professionelt lysdesign findes der aldrig en "one-size-fits-all"-løsning eller et universelt, gennemprøvet, produkt. Hver kunde bringer forskellige udfordringer med sig, og det er det, der gør arbejdet som lysplanlægger så spændende. Som dette storstilede projekt viser, kan målrettet lysplanlægning og design ikke kun give effektiv belysning på arbejdspladsen, men også modvirke lysforurening.

Vores projekt- og lysplanlæggere

Planlægning af lys til dit projekt

 • Producentuafhængigt
  Med 400 leverandører i ryggen
 • Oversigt og kontrol gennem modulbaseret planlægning
  Flere kvalitets- og prisklasser
 • Fokus på omkostningsreduktion
  Optimering af montageprocesser

Har du spørgsmål til vores produkter eller tjenesteydelser, så tag gerne kontakt. Vores erhvervsrådgivere sidder klar til at hjælpe.

Kom godt i gang med lysplanlægning

Har du brug for råd om belysning, eller er du i tvivl om, hvorvidt lysdesign er det rigtige for dig? Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om dit projekt.

 • 40.000 produkter
 • Gratis levering fra 999 kr.*
 • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.