Metal-damppærer

Metal-damppærer – fra belysning på et stadion til udstillingsvinduer

Metaldamp pærer blev oprindeligt udviklet til industrien, for at oplyse lokaler eller produktionshaller. I dag bruges metaldamp-pærer også en del til stadionbelysning, fx som flugtvejsbelysning, da metal-damppærer har en høj lysstyrke. Andre anvendelsesområder for metaldamppærer er belysning af f.eks. monumenter, parkanlæg og gader, og ved præsentation i præsentationsvinduer. Også indenfor eventområdet bruges der gerne metaldamppærer. Metaldamppærer er ikke beregnet til boligbelysning, men kan bruges til havebelysning, da deres lys gengiver grøntoner meget naturligt. De fremhæver eksempelvis meget flot farvekarakteren fra træernes kraftigt.

Lysstærk, energieffektiv, holdbar: Metaldamppæreren

Pga. sinenergieffektivitet og sin relativt lange levetid er metaldamppærer relativt miljøvenlige. Derudover har metaldamppærer en godenergieffektivitet. Energiudbyttet kommer an på hvor meget lys der opstår ud fra den strøm metaldamppæren bruger. Lyset fra en metaldamppære minder meget sollyset. Som lysstofrør, hører også metal-damppærer til gasudladningspærerne. Det vil sige, at de fungerer efter det samme princip. Som lysstofrør er også metaldamppærer, også kaldt metalhalogenpærer, fyldt med halogen og metaldampe. Lysstofrør består af en elektrode i hver ende, der genererer lys ved strømspænding. Ved metaldamppærer er disse elektroner et stykke nærmere på hinanden. Således er metaldamppærer nogle gange mindre end de normale glødepærer. Metaldamppærer kan altså skabe den maksimale lysintensitet i selv et lille rum. Alt efter type og producent af metaldamppæreren, har de forskellige forkortelser som HIT, HCI eller HMI. Forkortelsen HMI står for „Hydrargyrum Medium Arc Length Iodide“, dvs. Halogen-metaldamppærer. Disse forkortelser gør desværre ikke ligefrem købet af metaldamppærer lettere. Derfor kan du gerne spørge vores fagkyndige personale i vores online shop bag Lampegiganten.dk


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.