Lysstofrør

Lysstofrør

Oplys værksted, bad eller kontor tilstrækkeligt

Det klassiske lysstofrør bruges stadig mange steder, især i kommercielle sammenhænge, hvor de oplyser kontorer, salgslokaler, handelshaller og parkeringspladser.

Men de er også stadig populære i private hjem, især i garager, kældre, badeværelser og vaskerum.

Hvad er lysstofrør?

Lysstofrør (og ikke 'neonrør' som de undertiden kaldes) indeholder ædelgas og en lille mængde kviksølv. Lyset produceres ved en gasudladningsproces, hvor elektroner passerer gennem glasrøret og reagerer med den fluorescerende belægning.

Lysstofrør er kendetegnet ved deres fremragende lyseffekt, lange levetid og gode farvegengivelse.

Lysstofrør drives altid med en forkobling (som regel en elektronisk forkobling, EB), som gør moderne lysstofrør flimmerfri, og som giver mulighed for lysdæmpning.

Lysstofror

Hvor bruger man lysstofrør?

I dag bruges lysstofrør hovedsageligt til belysning af brugsrum som badeværelser, kældre, værksteder, garager, bryggerser og vaskerum. Lysstofrør bruges også til spejlbelysning, men som med andre indendørs og udendørs lamper erstattes de i stigende grad af LED-pærer.

I den kommercielle sektor, i erhvervslivet, og andre professionelle sammenhænge, anvendes lysstofrør derimod stadig til belysning af kontorer og salgslokaler, lagre, opbevaringsrum, industri- og messehaller og parkeringspladser.

Lysstofror
Lysstofror
Lysstofror

Tre anvendelsesområder for lysstofrør.

Hvilke fatninger fås til lysstofrør?

På grund af den udbredte anvendelse af lysstofrør i både den kommercielle og boligsektoren kan man få lysstofrør i flere forskellige længder og med forskelligt wattforbrug. Man skelner også mellem rørdiameteren og afstanden mellem stifterne, som er kodet i betegnelsen på fatningen eller soklen.

T5 / G5 og T8 / G13 lysstofrør er de mest populære.

Når det kommer til udskiftning af lysstofrør, er det vigtigt at være meget opmærksom på kompatibilitet. Det nytter jo ikke at længden ikke passer, fatningen er forkert, eller ligeså wattforbruget.

Usikker på, hvor du skal starte?

Det gør ikke spor - vores tekniske kundeservice hjælper dig gerne - alt hvad du behøver at gøre er at udfylde vores kontaktformular og fortælle os, hvad problemet er.

Til al slags belysning, der drives af lysstofrør, findes der passende erstatningsrør, inklusive LED-alternativer, i vores onlinebutik.

Lysstofror
Lysstofror

Findes der LED-alternativer til lysstofrør?

Ja det kan du tro!

Faktisk er der LED-alternativer til næsten alle lysstofrør.

Disse har højere energieffektivitet, længere levetid og anbefales, uanset hvor du har belysning med lysstofrør.

Men inden du går i gang med at skifte dem alle sammen ud, skal du sørge for at kende soklen, længden, lysstyrken (lumen), farvegengivelsen (Ra) og lysfarven (kelvin), du skal bruge.

Usikker på, hvor du skal starte?

Intet problem - vores kundeserviceteam hjælper dig gerne - alt hvad du skal gøre er at udfylde vores kontaktformular.

Lysstofror

Kan man købe lysstofrør i forskellige former?

Helt sikkert - takket være LED´er kan du få mange forskellige former, så de passer til dine behov.

Men inden LED, som kan fremstilles til at passe til enhver tænkelig form, var lysstofrør i forskellige former tilgængelige, men mulighederne var minimale.

Kendte eksempler på 'forskellige former' omfatter lyskilder til forstørrelsesglas, hvor lyskilden omgiver det centrale forstørrelsesglas i en cirkel for at give skygge-frit lys. Og et andet eksempel er et lysstofrør bøjet som en ring.

Brugen af lysstofrør i disse former er sjælden i dag - i modsætning til deres LED-alternativer med mange muligheder for formgivning.

Lysstofror
Lys til forstørrelsesglas som disse bruger specielle buede lysstofrør med G10q-sokler.
Lysstofror
Ringlysrør med G10q-sokkel og en diameter på 22 cm.

Vil du vide mere om lysstofrør, deres længder, sokler, lysstyrke eller passende LED-alternativer? Eller har du brug for et godt råd om noget andet, der har at gøre med belysning eller lysstofrør? Så sidder vores tekniske kundeservice klar til at svare på alle dine spørgsmål. Ring i dag på +45 89 88 18 90 eller kontakt os på e-mail.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.