Lysstofrør cirkel

En rund sag med mange muligheder: Cirkelformet lysstofrør

Lysstofrør findes i mange forskellige udformninger, som stang-, U- og cirkelformede pærer. De cirkelformede varianter betegner man som cirkelformede eller runde lysstofrør. Cirkelformede lysstofrør fungerer efter det samme princip som andre lysstofrør. Cirkelformede lysstofrør tilhører til gasudladningslamper: De skaber lys gennem elektriske udladninger. I det cirkelformede lysstofrørs glashus, befinder der sig en edelgas, der ved at få sendt strøm igennem, afgiver stråling. Denne stråling reagerer med lysstofbelægningen på glasrøret, og får det cirkelformede lysstofrør til at lyse. Teknisk set er det at altså lyskilden selv – i dette tilfælde det cirkelformede lysstofrør – der sørger for lyset. Lampen er altså bare en ”holder”, den fine indpakning, for det cirkelformede lysstofrør altså lyskilden.

Komfortabelt lys, mindre varmeudvikling, rund form: det cirkelformede lysstofrør

Til det cirkelformede lysstofrør – som generelt for alle lysstofrør – har anvendelsesområdet med tiden stadig udviklet sig. Som med alle lysstofrør, er heller ikke de cirkelformede lysstofrør længere forbundet med praktiske rum, men bruges i alle områder af huset: i køkkenet, stuen eller gangen, såvel som hobbyrum. På grund af sin form egner cirkelformede lysstofrør sig til runde lamper af enhver art. Således kan cirkelformede lysstofrør anvendes i pendel lamper, såvel som gulvlamper, væglamper eller spejllamper på badeværelset. Med til fordelene ved cirkelformede lysstofrør hører energieffektiviteten. I sammenligning med glødepærer der bruger 5 % af den brugte energi til at skabe lys og de resterende 95 % omdannes til varme, skaber lysstofrør ca. 30 % lys. En anden god ting er de cirkelformede lysstofrørs relativt lange levetid på over 8 000 timer. Derfor er cirkelformede lysstofrør klassificeret som et økonomisk alternativ til f.eks. glødepæren, hvis levetid ligger på ca. 1000 timer.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.