Lysnet, lysforhæng

Lysgardiner – hvad skal du vælge?

Lysdekorationer spreder stemning og hygge i de mørke vinterdage. Men hvad skal du vælge? Der findes lysgardiner, lysforhæng, dekorationslys og mange andre typer til både inden- og udendørs brug. Læs mere om de forskellige løsninger her.

Det er mørkt flere måneder i træk på vores breddegrader, og derfor vælger mange at hjælpe hyggen på vej med lysgardiner og lysdekorationer. Navnlig op til jul er vi mange, der pynter op, men selv når juletræet for længst er båret ud, spreder lyset hygge – for eksempel til havefesten ud på de små timer. Så hvad skal du være opmærksom på, når du vælger?

Hvad er dit behov og dine ønsker?

Før du vælger belysningen, der skal sikre hyggen op til jul og resten af året, kan du starte med at afdække dine behov, og hvordan dit lys skal bruges. Du kan blandt andet overveje følgende: Skal det være et lille lysgardin, eller skal det dække et større areal? Ønsker du en indendørs eller udendørs lysdekoration til din bolig? Har du mulighed for at bruge 230 V, eller skal det være batterier? Vil du have en timerstyret løsning, eller vil du tænde/slukke manuelt? Skal det være hvidt lys, eller vil du gerne have et farvet lysgardin?

Når du får et klarere billede af anvendelse og behov, kan du bedre vælge et lysnet, der opfylder formålet og kan bruges år efter år.

De grundlæggende typer

Et lysforhæng eller lysgardin er – som navnet siger – et forhæng eller et gardin, der hænger fra en tværgående ’gardinstang’. Indenfor kan vindueskarmen fungere som ophæng, mens man udenfor kan hænge lyset op i tagrenderne.

Skab hygge med lysforhæng

Et lysnet består af små pærer monteret i et net af ledninger. Lysnettet er meget fleksibelt og kan for eksempel spændes ud over en busk i forhaven eller på andre måder anbringes på facaden. Lysnet fås – ligesom lysgardiner – i mange størrelser.

Lysdekorationer er bygget op som lysgardiner, men de lysende elementer er ikke ’bare’ pærer, men sjove figurer som for eksempel stjerner, istapper eller hjerter.

Strømforsyning og forbrug

Igen er det vigtigt, at du overvejer dine ønsker. Hvordan ser det ud med strømmen på det sted, hvor din lysdekoration skal hænges op. Er det indenfor eller udenfor? Er der en stikkontakt i nærheden?

Du kan vælge mellem:

  • 230 V strømforsyning med transformator til indendørs brug
  • 230 V strømforsyning med transformator til udendørs brug
  • Strømforsyning gennem batterier til inden- eller udendørs brug

Derudover skal du se på, hvor meget ledning der følger med dit lysgardin, lysforhæng eller lysnet, hvis det skal sluttes til en stikkontakt. Du kan ikke bruge almindelige forlængerledninger udenfor på grund af faren for kortslutning.

Gå på opdagelse i mulighederne

Når du har besluttet dig for placering, og du har sikret dig den optimale strømforsyning, kan du gå på opdagelse i de utallige valgmuligheder. Langt de fleste produkter er baseret på LED-pærer, og da der er både A+ og A++ at vælge imellem på markedet, kan du bruge dem, uden at de får elregningen til at eksplodere.

Du kan vælge et stilrent, koldt hvidt lys, en varmere hvid eller lysgardiner med farvede pærer. Du kan vælge lysforhæng, der skifter farve eller har en vandfaldsfunktion. Og så har flere produkter indbygget timer og tusmørkesensor, så de tænder og slukker af sig selv og på den måde sparer strøm, uden at du selv skal være opmærksom på det.

Lys er en af de enkleste og mest kreative måder at løfte helhedsindtrykket af din bolig på. Det er energieffektivt, stemningsskabende og nemt at hænge op.

Lampegiganten har et bredt udvalg af dekorationsbelysning på lager, som du kan gå på opdagelse i og læse mere om her


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage
+45 89 88 18 90

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.