Loftlamper udendørs

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Loftlamper til udendørs brug: praktisk, funktionelt og meget elegant

  Det er rart - og smukt - hvis huset og haven ikke henligger fuldstændigt i mørke om aftenen. Det er også praktisk, både når du og dine gæster skal ud på terrassen, hvis du lige skal ud med skraldespanden eller hente posten. Et oplyst hus virker heller ikke særligt indbydende på indbrudstyve. Derfor er det en god ide at have en funktionel og stemningsfuld belysning udendørs. Det får du for eksempel med udendørs loftlamper, som helst skal være med bevægelsessensor, der derved tænder og slukker automatisk, når du har brug for det.

  loftlamper udendoers

  Hvor giver det mening at bruge en loftlampe til udendørs belysning?

  Loftlamper kan man bruge alle de steder udendørs, hvor det er praktisk muligt, altså hvor der er et tag. Det kunne for eksempel være:

  • carporten
  • terrassen
  • udekøkkenet
  • vindfanget ved hoveddøren

  Tip: For at få mest muligt ud af loftlamperne anbefaler vi, at de fungerer med en bevægelsessensor, så du ikke behøver stå og fumle efter kontakten. Som et ekstra plus bliver mange potentielle indbrudstyve afskrækket af et pludseligt, kraftigt lys.

  Hvad er forskellen på en loftlampe til udendørs og indendørs brug?

  Man kunne godt tro, at man kunne hænge en hvilken som helst loftlampe op hvor som helst, men det er desværre kun delvist rigtigt, for til udendørs brug skal loftlamperne have nogle ekstra egenskaber. Ellers må de ikke bruges udenfor. De skal for eksempel være særligt beskyttet mod regn og støv.

  Tip: Den følgende tabel giver dig et overblik over, hvilke IP/kapslingsklasser der garanterer hvad:

  IPX4Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4XBeskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand
  loftlamper udendoers

  Findes der udendørs loftlamper med bevægelsessensor?

  Hvis du gerne vil have, at der er lys, når du drejer om hjørnet - og det er rigtig praktisk udenfor - så skal du i kategorien med outdoor loftlamper i shoppen sætte flueben ved  ”Ja” i filteret ”Med bevægelsessensor”. I søgeresultatet ser du så alle modeller til udendørs brug med bevægelsessensor.

  Tip: En anden mulighed er at eftermontere en bevægelsessensor, og de forskellige muligheder finder du i underkategorien bevægelsessensor. Vores tekniske kundeservice svarer også gerne på dine spørgsmål til installationen. Bare ring via kontaktoplysningerne nedenfor.

  Derudover skal du være opmærksom på, at din bevægelsessensor som standard er koblet sammen med en skumringssensor, så lampen ikke tænder om dagen, men kun om aftenen, når du har brug for det.

  Hvilke slags bevægelsessensorer findes der?

  Hvis du er interesseret i bevægelsessensorer, vil du sikkert også gerne vide, hvilken teknik der sidder i dem, og det er ikke altid den samme. Ofte er det enten infrarøde bevægelsessensorer (IR) og højfrekvens-bevægelsessensorer (HF), der anvendes. IR-sensorer bruges gerne udendørs, men er lidt langsomme i optrækket, mens HF-sensorer registrerer nærmest enhver bevægelse og er meget velegnede til indendørs brug. Udendørs er HF-sensorer ikke så praktiske, med mindre det er intelligente HF-bevægelsessensorer, som virker fint udendørs, men som der endnu ikke findes mange af.

  Tips til indstillingen af din bevægelsessensor: Enkle bevægelsessensorer er allerede konfigureret og skal ikke indstilles yderligere. Selvfølgelig findes der også lamper med bevægelsessensorer - og også eksterne bevægelsessensorer - hvor man kan lave individuelle indstillinger. Mulige indstillinger er:

  • tiden: hvor længe er lampen tændt?
  • skumringssensorens følsomhed: hvor lyst eller mørkt skal det være, før lampen automatisk tænder?
  • registreringsområdets rækkevidde
  loftlamper udendoers

  Skal man satse på LED til udendørs lamper?

  LED-teknikken har så mange overbevisende fordele, ligegyldig om til indendørs eller udendørs brug, at det slet ikke er er en overvejelse ikke at anvende denne. Udendørs er der nogle yderligere faktorer, som gør, at LED nærmest er uundværlig: LED´er giver nemlig straks 100 procent lys, når de bliver tændt Til en bevægelsessensor er det en vigtig egenskab, så man kan få glæde af lyset, lige så snart man drejer rundt om hjørnet.

  loftlamper udendoers

  Her er et overblik over resten af fordelene ved moderne LED-teknologi:

  • den muliggør kompakte designs
  • den giver meget lysstyrke
  • den har en lang levetid - op til 50.000 timer
  • den er meget energieffektiv og skåner således både miljøet og pengepungen
  • den indeholder intet kviksølv

  Hvilke farver fås udendørs loftlamper i?

  Hvis du godt kunne tænke dig en helt bestemt farve til din udendørs loftlampe - for eksempel antracit - så kan du i shoppen se hele farveudvalget. Du skal bare vælge filteret „Farve“ og sætte flueben ved de farver, du kan lide. I øvrigt er lamper i netop antracit meget populære. 

  Hvilke materialer laves udendørs loftlamper i?

  Rustfrit stål er et meget populært materiale til udendørs lamper - især når det gælder robusthed og et flot look. Hvilke andre materialer, du kan vælge imellem, ser du via filteret i shoppen, hvor du bare sætter flueben ud for de materialer, du kan lide.

  loftlamper udendoers

  Har du stadig spørgsmål til installationen eller placeringen af loftlamper udenfor? Vores tekniske kundeservice vil gerne hjælpe dig videre. Bare ring på +45 89 88 18 90 eller skriv via kontaktformularen - vi lover, at du får et hurtigt svar.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.