LED spotlights

Vores anbefalinger fra denne kategori

  LED spots - stor lysvirkning med små midler

  Målrettet iscenesættelse - det lykkes fremragende med LED-spots. Både til læsehesten i læsekrogen og kunstelskeren, der vil eksponere sin kunst. Et spot er nok til sådan en målrettet belysning. Hvis man vil mere end det, skal man bruge flere spots, for samlet i en gruppe, altså med flere lyskilder, har LED-spots power nok til at oplyse et helt rum.

  Et LED-spot gør rent optisk ikke meget væsen af sig - hvad der er godt for dens omgivelser. For det skaber ikke i sig selv en wow-effekt med sit diskrete design og sin ofte beskedne farvefremtoning. Men det diskrete ydre gemmer på en stor lysvirkning. Med det stærke, målrettede lys kan man skabe nogle flotte effekter.

  LED spot
  Attraktiv LED vægspot Vila, nikkel
  Hvad skal man være opmærksom på ved LED-spots?

  Hvad skal man være opmærksom på ved LED-spots?

  Hvis man vil være fleksibel, skal man sikre sig, at de enkelte spots kan drejes og er svingbare. Det er også tilfældet ved de fleste LED spots. Med en dæmper bliver deres lysstyrke også fleksibel. Det er ikke nogen selvfølge - så sæt det hellere på din checkliste, hvis du har behov for den funktion. LED-spots kan også være fleksible, hvad angår lysfarven - men det er ret sjældent. Du bør i den forbindelse også spørge dig selv, om du helst kunne betjene lampen med en app via min smartphone eller med en fjernbetjening?

  Der er jo også spørgsmålet om, hvor du vil placere dit LED-spot. Hvis der kan være fugt, skal du huske at få et spot med passende kapslingsklasse. Det er nødvendigt i badeværelset. Forskellige placeringer kræver også forskellige kapslingsklasser. Jo mere fugt der kan være, jo højere skal beskyttelsen være mod fugt - defineret i det andet tal.

  IPX4 Beskyttelse mod fremmedlegemer
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 50 mm eller mere
  2 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 12,5 mm eller mere
  3 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 2,5 mm eller mere
  4 Beskyttet mod faste fremmedlegemer på 1 mm eller mere
  5 Støvskærmet
  6 Støvtæt
  IP4X Beskyttelse mod vand
  0 Ikke beskyttet
  1 Beskyttet mod vanddråber
  2 Beskyttet mod vanddråber ved hældning på maksimalt 15 grader
  3 Beskyttet mod regn
  4 Beskyttet mod vandsprøjt
  5 Beskyttet mod vandstråler
  6 Beskyttet mod kraftige vandstråler
  7 Beskyttet mod følgerne af forbigående nedsænkning i vand
  8 Beskyttet mod følgerne af langvaring nedsænkning i vand

  Egner LED-spots sig til badeværelset?

  Spots sørger også i badeværelset for, at personer og omgivelser tager sig godt ud. Hvis de placeres i loftet, sørger de for god belysning i hele rummet, mens de giver målrettet belysning, hvis de placeres over spejlet. Så er det nemt at lægge mascara eller barbere sig uden forstyrrende baggrundsskygger. LED-spots med mange lyskilder er velegnede over spejlet. Du er på den sikre side med kapslingsklasse IP44, når det handler om beskyttelse mod fugt - det gælder både loftspots og spots over spejlet. Husk dog altid at inddrage en fagmand til installationen, for han ved præcis, hvilken kapslingsklasse, der er foreskrevet - i badeværelset er der mange regler.

  Klare fordele ved LED

  LED-spots fungerer, som navnet siger, med LED-teknik. Fast indbygget: Det vil sige, at der ikke skal skiftes pærer. Samtidig er der en masse andre fordele:

  • Høj energibesparelse: 90 % i forhold til traditionelle glødepærer
  • Lang levetid: Op til 50.000 timer
  • Lys med det samme: 100 % af den maksimale lysstrøm med det samme

  Hvor mange lumen skal jeg bruge pr. m²?

  Det kommer an på, hvor lyst du vil have det. Det afhænger også af, hvilket rum du vil udstyre med LED-spots. Som tommelfingerregel for lumen kan du gå ud fra følgende:

  • Grundbelysning stue / entre: 100 lm/m²
  • Grundbelysning køkken / bad: 300 lm/m²

  I produktoplysningerne finder du tallene for lysstrøm i lumen - for et enkelt spot. Hvis der er flere, får du også oplyst alle lyskildernes samlede lysstrøm. Vores tekniske kundeservice hjælper dig også gerne med individuelle spørgsmål, med udregningen og med at finde det rigtige produkt.

  LED-loftslampen Vince i hvid, 6 lyskilder
  Firkantet LED-projektør Vince i hvid

  Hvordan bliver LED-spots installeret?

  Det er forskelligt fra model til model. Du får en praktisk monteringsvejledning med tegning med til hver lampe. Du skal bare følge den trin for trin, så kommer det hele til at fungere. Hvis du alligevel har spørgsmål, før eller mens du monterer, kan du bare kontakte vores kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  Tip: Inden du begynder at lege hobby-elektriker, er det altid en god idé at kontakte en autoriseret elektriker, der kan hjælpe med monteringen.

  Giver LED-spots varmhvidt eller koldt, hvidt lys?

  Det kommer an på, hvordan du helst vil have det. I shoppen i kategorien ”LED spotlights” vælger du bare filteret ”lysfarve (udvalg)” og sætter flueben ved det, dit LED-spot skal kunne:

  • Farveskift RGB + hvid
  • Farveskift varmhvid / dagslys
  • Multifarvet
  • Dagslys
  • Universalhvid
  • Varmhvid

  Alt efter, hvilket formål dit LED-spot skal opfylde: Om den skal sidde i kælderen og bare sikre en god grundbelysning, eller i stuen og sørge for passende lys, både når du støvsuger, og når det er tid til aftenhygge i sofaen. Hvis det sidste er tilfældet, er det en god idé at anskaffe en model med mulighed for farveskift.

  Vil du gerne vide endnu mere om LED spots? Så ring gerne til vores tekniske kundeservice på eller henvend dig ganske enkelt via kontaktformularen.

  Ivory LED-loftspot med tre lyskilder og fb
  Ivory LED-loftspot med tre lyskilder og fb
  Ivory LED-loftspot med tre lyskilder og fb
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.