RÅDGIVNING

Sådan finder du den bedste ventilator

Praktisk og bekvemt: Forfriskning med ét klik

Det kræver god planlægning at finde den bedste ventilator - tilpasset dine egne behov og naturligvis dit boligareal. Før du køber en ventilator, bør du overveje, hvad du ønsker: Skal den være særlig støjsvag, så du også kan bruge den i soveværelset? Skal den være så lille som muligt og f.eks. kunne monteres på et skråt tag? Eller skal den være smart og have mange indstillingsmuligheder? Udarbejd din ventilator-tjekliste ved hjælp af følgende vejledning.

Forskellige slags ventilatorer

De vigtigste ting du bør vide om ventilatorer

Hvornår giver det mening
at have en ventilator?

En ventilator er nyttig hele året rundt. Mens den køler behageligt om sommeren, sikrer den omvendt om vinteren – med tilbagekørsel – en god fordeling af den opvarmede luft, der har ophobet sig under loftet. Denne mulighed er perfekt til at reducere varmeudgifterne. Hvis du vil have glæde af din ventilator 365 dage om året, bør du ved købet derfor sikre dig, at den har mulighed for vinterdrift.

Hvilke typer
ventilatorer findes der?

Loftventilatorer er fast monteret og tilsluttes via strømudtaget i loftet. De fås enten udelukkende til køling og fordeling af luften eller med integrerede LED-belysning og således med funktion som lampe også. Hvis du er på udkig efter en mere fleksibel løsning, er gulv- og bordventilatorer lige det, du har brug for. Med batteriopladning via USB er de også en god følgesvend på farten. Hvis du ikke vil sprænge banken for en ventilator, vil du blive glad for at høre, at de billigste versioner starter fra omkring 700 kr.

Hvilke tekniske detaljer
skal man være opmærksom på?

Ydelse, egnethed til en bestemt rumstørrelse samt forskellige intensitetsniveauer er vigtige aspekter, der skal tages i betragtning. Derudover skal man afhængigt af loftstypen være opmærksom på vægten. For gulvventilatorer kan man med fordel overveje en variant, der kan vippes og svinge i brug (bevæge luftstrømmen fra side til side). Gulvventilatorer med justerbar højde er også praktiske. Og betjeningsmulighederne spænder fra trækkæder til smartphone-apps.

Ventilatorer sommerfunktion

Sommerfunktion

Ventilatorer vinterfunktion

Vinterfunktion


Loftventilatorer med og uden lys

Støjsvagt i soveværelset

Har du kun ét strømudtag i loftet og kan ikke beslutte, om du vil bruge den til en ventilator eller en loftslampe? Så kan du omgå denne hovedpine ved at vælge en ventilator med indbygget belysning, der giver god almen belysning samtidig med de velkendte ventilatorfunktioner. Der findes også modeller, hvor du kan bruge fjernbetjeningen til at vælge lysets farve, f.eks. med modeller fra Star­luna.Til soveværelset anbefales en støjsvag model, f.eks. med en WhisperWind®-motor som Hun­ter. Afhængigt af rummets størrelse skal du være opmærksom på en passende ventilatordiameter. Følgende oversigt giver en god orientering:

Lille værelse,
f.eks. gæsteværelse:
Stort værelse,
f.eks. i stuen:
Meget stort værelse,
f.eks. loftslejlighed:
< 3 x 3 m
Ø: 76 – 122 cm
< 6 x 6 m
Ø: 127 – 137 cm
> 6 x 6 m
Ø: ab 142 cm

Kølig brise takket være bordventilatorer

Fleksibelt flytbar i et snuptag

Bordventilatorer er virkelig nyttige, når varmen kommer uventet. De kan tages i brug direkte uden installation – du skal blot sætte dem i stikkontakten, og så kan du straks nyde den kølige luft. De små ventilatorer er særligt populære til kontorer og hjemmekontorer, men også i stuer og køkkener. Ud over friskhed kan ventilatorer også tilføje et strejf af stil til rummet, som det f.eks. er tilfældet med modeller fra Casafan i re­tro chic stil.

Målrettet køling med gulvventilatorer

Fra fokuseret luftstrøm til integreret svingning

Ligesom bordventilatorer giver gulvventilatorer større fleksibilitet end fastmonterede loftventilatorer, da de kun behøver en stikkontakt for at kunne tilsluttes. Samtidig kan de være rettet mod et bestemt hjørne eller indstilles til at bevæge sig og derfor luftstrømmen svingende i en større radius. På denne måde kan f.eks. flere personer på et kontor nyde godt af den behagelige brise. Gulvventilatorer kan normalt også justeres i højden og hældningsvinklen. Det samme gælder for såkaldte tårnventilatorer, som også kan indstilles til at svinge.

Smarte ventilatorer

Komfort gennem alsidig styrbarhed

I takt med tiden kan ventilatorer også styres smart - med fjernbetjening eller via en app. Rotationshastigheden og -retningen kan nemt justeres via appen. Hvis ventilatoren også fungerer som lampe, kan lysets farve endda justeres med et enkelt klik. Hvis det ønskes, kan ventilatoren også stemmestyres. En anden mulighed: Hvis producenten gør det muligt for den pågældende ventilator, kan du blot eftermontere en radiomodtager og gøre ventilatoren smart på et senere tidspunkt.

Ventilatorer med IP-beskyttelsesgrad

Frisk brise i sommerluften

Hvis selv det mest skyggefulde sted i haven ikke kan give den nødvendige afkøling i højsommeren, er det oplagt at installere en ventilator under udhænget eller andetsteds i haven eller på terrassen. Med en passende IP-beskyttelsesgrad på mindst IP44 kan loftventilatorer, f.eks. fra det anerkendte mærke Wes­ting­house, nemt hænges op i overdækkede områder af haven. Hvis du kun ønsker midlertidig afkøling, kan du naturligvis også tage bordventilatoren med ud i haven en varm eftermiddag.


FAQ: Ofte stillede spørgsmål om ventilatorer

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.