Bæredygtige lamper

Miljøvenlige belysningsidéer med flair

At tage hensyn til miljøet, når man køber en lampe, og vælge bæredygtige produkter - det bliver stadig vigtigere for indretningsfans. Ikke kun designet eller prisen spiller en rolle. Hvad der gør en lampe bæredygtig, afhænger af forskellige aspekter: Fra brugen af energibesparende LED-teknologi til brugen af bæredygtige råmaterialer til brugen af genanvendeligt emballagemateriale er der mange komponenter, som lampeproducenterne er opmærksomme på til gavn for miljøet. Korte transportveje og muligheden for reparation med henblik på lang levetid er også vigtige faktorer.

Oplev bæredygtige lamper


Opdag bæredygtige mærker

Almut von Wildheim

Almut von Wildheim, der har hjemme i Tyrol, er dybt forbundet med naturen. Det bæredygtige mærke er inspireret af enge og bjergpanoramaer og har sat sig det mål at bringe naturen ind i boligens rum. Naturlige materialer som eg, fyrretræ, valnød, hø, blomster, kork og sten anvendes derfor i lampedesignet - fremstillet i filigran håndværk. Med miljøvenlig emballage og en reparationsservice i produktionslandet Østrig fuldender virksomheden sin værdikæde på en bæredygtig måde.

Lumbono

Lumbono er ikke kun engageret i genbrug, men også i upcycling: Den tyske lampeproducent giver farverigt trykte kaffesække af jute et nyt liv som lampeskærme. Lumbono-designerne bruger også lærred i deres bæredygtige lampedesigns. De trendy lamper er fremstillet i Tyskland i samarbejde med sociale projekter. De er pakket i emballage af genbrugsmaterialer.

LeuchtNatur

LeuchtNatur ønsker med sine lampedesigns at bringe natur og hygge ind i vores tempofyldte, moderne verden. For at opnå dette kombinerer den bayerske virksomhed med hovedsæde ved Chiemsee-søen belysningsteknologi og design af høj kvalitet med den hyggelige følelse som naturlige materialer som alpint hø, træ og sten giver. Siden grundlæggelsen i 2013 har den bæredygtige lampeproducent allerede modtaget priser for sit innovative og grønne design.

Good & Mojo

Good & Mojo bruger bæredygtige materialer som bambus, kork, genbrugsglas og øko-linned til sine designs. Med sine bæredygtige lampekreationer leverer den hollandske lampeproducent ikke kun lys, der giver en god følelse, men engagerer sig også socialt: med sin støtte til WakaWaka Foundation, som leverer solenergi til familier verden over, der ikke har adgang til lys og elektricitet. Desuden plantes der et træ for hver lampe, der købes hos Good & Mojo.

Market Set

Bag mærket Market Set står et team af unge designere fra den franske virksomhed Corep SAS, som foretrækker at bruge materialer fra vedvarende råmaterialer i deres produkter. Ud over rattan og naturfibre anvendes også træ og hør - ofte i kreative materialekombinationer for at skabe designmæssige blikfang. De kreative lamper er delvist håndlavet hos Market Set selv i Frankrig.

Think Paper

Think Paper er en lampeproducent fra Holland, der tænker bæredygtigt hele vejen fra ide til færdigt produkt: til de karakteristiske lamper samles strimler af karton (fremstillet af træ fra ansvarligt forvaltede skove) i hånden til lampeskærme. Via denne teknik skabes forskellige, runde, nogle mere pæreformede, men altid lige hyggeligt udseende lamper. Der anvendes kun lim, der er 100 % biologisk nedbrydelig, til forarbejdningen.

GoFurnit

GoFurnit satser på håndværk "Made in Germany" ved produktion af kreative lampedesigns. Det unge mærke fra Köln bruger træfiner fra FSC-certificeret produktion til sine stemnignsfulde lampeskærme. Designet er genkendeligt på grund af den kurvede placering af de tynde træstrimler. Under mottoet "Zero Waste" fremstiller den bæredygtige lampeproducent frugtskåle af træresterne fra produktionen. Økologiske aspekter spiller også en vigtig rolle i forbindelse med emballage og transport.

Envostar

Envostar-lamperne er alle fremstillet i Europa. Der anvendes bæredygtige materialer som bambus, gips, ler, glas, papir og rattan. Til trælamper anvender virksomheden FSC-certificeret træ. For at opnå endnu mere bæredygtighed bruger mærket energibesparende lys og 100 % plastfri emballage. Producentens garanti på fem år understreger produkternes lange levetid.

David Trubridge

David Trubridge anvender 90 % FSC-certificeret, ubehandlet bambustræ i produktionen af sine håndlavede lamper - og desuden EPD-certificeret bambustræ, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien. Produktionen er CO2-neutral. Der anvendes papemballage til forpakningen. Alle lamper kan repareres, da de enkelte dele kan udskiftes - for en praktisk talt evig levetid.

Domus

Alle Domus-lamper fremstilles på firmaets egen fabrik i Bad Münder i Tyskland - overvejende af genanvendelige råmaterialer, især træ fra kontrollerede dyrkningsområder. Alle lamper kan fungere med LED-teknologi eller er allerede udstyret med det. Til forsendelse anvendes præcist tilpassede papkasser af genbrugspapir og fyldmateriale af krøllet genbrugspapir. Alle lamper kan repareres flere år efter produktionens ophør på virksomhedens eget værksted, hvor håndarbejde er vægtet højt.

HerzBlut

Alle HerzBlut-lamper fremstilles på virksomhedens egen fabrik i Sauerland-regionen i Tyskland. Der anvendes materialer fra bæredygtige råmaterialer fra FSC-certificerede leverandører i kombination med energibesparende lyskilder. Til forsendelse anvender HerzBlut miljøvenlig, stort set plastikfri emballage. Hvis en lampe går i stykker, kan den repareres på fabrikken. Traditionelt håndværk er nemlig væsentligt der - selv genbrugstræ bruges til nogle lamper.

Tagwerk

Tagwerk producerer lamper i Sydtyskland ved hjælp af 3D-print og anvender dertil arboform (en slags bioplast, også kaldet flydende træ) og majsstivelse som er 100 % biomaterialer fra Sydtyskland og Østrig. Produktionen foregår uden affald, med zero waste og ingen udledning. Der anvendes energibesparende LED-teknologi. Alle lamper kan skilles ad til lampeskærme og elektroniske elementer og kan derfor repareres og genbruges. Der anvendes for det meste genbrugsmaterialer til forsendelsen.

LZF Lamps

LZF Lamps anvender FSC-certificeret træ i deres produktion i Chiva nær Valencia, Spanien. Når det kommer til lys, bruger virksomheden fast indbygget, energibesparende LED-teknologi. Reparationer af lamperne kan udføres på fabrikken i Spanien, som er baseret på traditionelt håndværk, der også bliver udført af lokale håndværkere for at undgå unødvendig transport. LZF Lamps bruger genanvendelige materialer til emballage og pap som fyldmateriale.


Køb bæredygtige lamper

Bæredygtige gulvlamper

Lysstemning skabt med omhu

Gulvlamper, der fokuserer på bæredygtighedsaspektet, bruger naturlige materialer som hø, bambus og lignende samt en produktionsproces, der sparer på ressourcerne og undgår affald. Og det er på ingen måde på bekostning af designet eller lyseffekten. Fordi naturmaterialer er absolut trendy og i kombination med hyggeligt lys sætter de stemningen fortrinligt.

Bæredygtige gulvlamper


Bæredygtige loftslamper

Naturlig flair fra oven

Loftslamper er velegnede til den almene belysning. Hvis de ikke kun giver et behageligt lys, men også imponerer med deres design, så er det ren win-win. Naturmaterialer som FSC-certificeret træ er foretrukket blandt designere af bæredygtige loftslamper. Samtidig er bæredygtig strøm og regionalitet vigtige elementer i produktionsprocessen.

Bæredygtige loftslamper


Bæredygtige bordlamper

Langtidsholdbart lysflair fleksibelt placeret

Bordlamper kan hurtigt placeres på en kommode, et sengebord eller et sofabord uden nogen form for installation. Og materialerne, de er fremstillet af, taler for sig selv i de bæredygtige modeller: Fra kreative lyskunstværker af rattanvæv til blikfang af upcyclet lærred til nostalgiske klassiske modeller med naturligt forarbejdede træelementer er også in, når det går i retning af interiør à la Slow Living.

Bæredygtige bordlamper


Bæredygtige væglamper

Iøjnefaldende blikfang med stil og kærlighed til miljøet

Væglamper tiltrækker opmærksomhed, ganske enkelt fordi de er placeret i øjenhøjde. Bæredygtige væglamper kan også fortælle en historie: i hvilken region de er håndlavet, hvilke fornybare materialer der har gjort det muligt at skabe dem, og hvordan de beskytter miljøet og din pengepung når det kommer til belysningen takket være energieffektiv teknologi.

Bæredygtige væglamper


Bæredygtige pendellamper

Svævende elegance

Designere, der lægger deres hjerte og sjæl i kreation af bæredygtige lamper og design, skaber sande lysskulpturer, der gør vores indretning til et sted for velvære uden mage. Fra de fineste bambusudskæringer og kunstfærdigt udformet træfiner til håndlavede paplamper og kreativt udformede bomuldsskærme sikrer alle overfladerne et fremragende lysspil.

Bæredygtige pendellamper


Lad dig inspirere

Tag os på Instagram for at dele idéer og inspiration. Dit billede kan snart være at finde her.
Yderligere information finder du her.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.