LAMPESERIER

Ikonisk designklassiker

AJ-lampeserien

AJ-lampen gjorde dens designer Arne Jacobsen verdensberømt. Den funktionelle kultlampe med det raffinerede geometriske design blev skabt eksklusivt til SAS Royal Hotel i København i 1957. Derfra spredte den sig over hele verden. I dag er lampen en del af kernesortimentet hos den danske premiumproducent Louis Poulsen i forskellige versioner fra det originale rustfri stållook til versioner i iøjnefaldende farver.


Historien om

AJ lampen

Arne Jacobsen tegnede ikke kun SAS Royal Hotel i København (Radisson Blu) i årene 1957-1960, men også dets møbler og belysning. AJ-lampeserien (opkaldt efter designerens initialer) bød hotelgæsterne velkommen i 1960 i en elegant version i rustfrit stål og kobber som bord-, væg- og gulvlampe.

De lige linjer, de skæve og rette vinkler, den målrettede lysstråle og den høje forarbejdningskvalitet var en mesterlig kombination af funktionalisme og minimalisme. Lampen blev grundlaget for Arne Jacobsens verdensberømmelse.

AJ bordlampe

Den legendariske AJ-bordlampe fås i mange farver samt i en miniudgave med en højde på 43 i stedet for 56 cm.

Opdag nu

AJ væglampe

AJ væglampens roterende og drejelige lampehoved giver målrettet lys til sofaen, kommoden eller sengebordet

opdag nu

AJ gulvlampe

Det drejelige lampehoved på den markante AJ-gulvlampe leder lyset præcist derhen, hvorimod det er rettet, f.eks. på en lænestol i læsehjørnet eller en sofa i stuen.

Opdag nu

AJ udendørs væglampe

AJ 50-modellen blev lanceret i 2010 for at markere lampeseriens 50-års jubilæum og har fast indbyggede LED'er med en lysstyrke på over 500 lumen.

Opdag nu


Hvordan genkender man en original Arne Jacobsen (AJ) lampe?

Ud over den karakteristiske lampeskærm kan man genkende en original AJ-lampe ved det markante hul i foden på bord- og gulvlampen.

Arne Jacobsen

Designer

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902 - 1971) blev uddannet som arkitekt fra Kunstakademiet i København i 1927 og åbnede sin egen arkitektvirksomhed to år senere. Blandt hans mest kendte projekter kan nævnes Nationalbanken i København, St. Catherine's College i Oxford og Christianeum Gymnasium i Hamburg-Othmarschen.

Jakobsen har ikke kun designer lamper, men også møbler, som f.eks. stolene "Ægget", "Svanen", "Grand Prix" eller "Serie 7" - foruden den legendariske AJ-lampe-serie til SAS Royal Hotel, i dag Radisson Blu Royal Hotel, i København. I dag er Arne Jacobsen verdensberømt for sine yndefulde og tidløse designs. Han har modtaget adskillige designpriser og æresdoktorgrader.


Flere Arne Jacobsen lamper

AJ Royal

AJ Royal var også en del af designet til SAS Royal Hotel (i dag Radisson Blu Royal Hotel) i København i 1957.

Opdag nu

AJ Eklipta

AJ Eklipta blev skabt i 1959 til rådhuset i Rødovre og i en mindre udgave til St. Catherine's College i Storbritannien.

Opdag nu

AJ Bellevue

AJ Bellevue fra 1929 er indbegrebet af Arne Jacobsens yndefulde stil og den tidløse funktionalisme i hans lampedesigns.

Opdag nu


Om Louis Poulsen

Fra vinimportfirma til verdenskendt mærke for designerlamper

Louis Poulsen blev oprindeligt grundlagt i 1847 som et vinimportfirma. I dag er den danske virksomhed en verdenskendt lampeproducent med udsøgte skandinaviske lamper og designs fra designikoner som Vilhelm Lauritzen, Verner Panton, Arne Jacobsen og selvfølgelig Poul Henningsen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.