Indendørsbelysning Stue/spisestue

Stuelamper: Kreative lysideer til boligens måske vigtigste rum

Stuen er virkelig en værdig kandidat til titlen „boligens vigtigste rum“. Det er der flere grunde til: I dette rum i boligen tager man imod gæster - dermed er rummet repræsentativt og giver et indtryk af værtens indretningsstil. I stuen bliver der læst, set fjernsyn, leget, strikket, sludret, grinet og slappet af. Så det er altså vigtigt, at der er hyggeligt. Belysningen kan bidrage til begge dele. Stuelamperne og deres lys understreger værtens foretrukne stilretning og sørger for en behagelig stemning. Derudover er stuelamper også funktionelle hvis de kan tilbyde de rigtige lysløsninger til forskellige situationer - hvis deres lysfarve og deres lysstyrke kan ændres, eller hvis de kan styres smart

Hvordan belyser jeg min stue rigtigt?

Dette spørgsmål har egentlig ikke noget svar, der er rigtigt eller forkert. Der er dog nogle ting, du bør tage hensyn til for at opnå et sammenhængende lyskoncept. Som det første: Én stuelampe alene er ikke nok. Hvorfor, kan man hurtigt forklare: Som det første bør du sørge for en grundbelysning, der kan oplyse hele rummet og sikre, at man kan orientere sig. For eksempel kunne en loftlampe være en god kandidat til det formål.

Som det næste bør du skabe områdebelysning. Med en standerlampe til at læse ved opnår du for eksempel den ønskede effekt. Dertil kommer også stemningsbelysningen. I den kategori finder du alle dekorationslamper og også LED-strips. Du vil sikkert ikke undvære dem til at give stuen en hyggelig stemning.

Hvilke stuelamper passer til lyskonceptet?

Du ved allerede, at forskellige lamper løser forskellige opgaver i et gennemtænkt lyskoncept. I den følgende oversigt kan du se, hvilke stuelamper du helt konkret kan vælge imellem:

 

Loftlamper til stuen:
Det bedste er at begynde sådan her: Du finder en flot loftlampe til din stue. Hvordan kan du vide, hvilken loftlampe der er den rigtige til dig og din stue? Du kan komme din drøm om en lampe nærmere ved at bruge vores filter. Der kan du for eksempel finde din foretrukne stilretning, din yndlingsfarve og dit yndlingsmateriale. Så kan du derefter også klikke på de ekstrafunktioner, der er vigtige for dig. For eksempel en fjernbetjening eller en dæmperfunktion. I søgeresultatet finder du så det, der passer bedst til dine kriterier.

Stuelamper
Stuelamper
Stuelamper

Væglamper til stuen:
En loftlampe er selvfølgelig ikke den eneste mulighed for at få en ordentlig grundbelysning. Du kan derimod også vælge en løsning med væglamper. Der findes mange modeller i alle mulige stilretninger, der skaber flotte blikfang i stuen, og da de i modsætning til loftlamperne sidder i betragterens øjenhøjde, får de selvfølgelig meget mere opmærksomhed. Ekstravagante modeller kan således udfolde deres fulde potentiale på stuevæggen. 

Stuelamper
Stuelamper
Stuelamper

Gulvlamper til stuen:
Er det ikke herligt, hvis stuen har plads til forskellige områder, som du lysteknisk kan iscenesætte forskelligt? For eksempel et læsehjørne, et TV-område eller et hobbyhjørne. En gulvlampe kan belyse sådan et område helt vidunderligt. Derudover er en gulvlampe i stuen et blikfang - ikke mindst på grund af sin størrelse. Med flotte farver, materialer og mønstre giver den rummet et smukt touch. Også, når den ikke lige er tændt. 

Stuelamper
Stuelamper
Stuelamper

Pendellamper til stuen
Når man har en loftlampe, har man ikke brug for en pendellampe? Det passer slet ikke. For med en pendellampe i stuen bliver hele rummet ikke altid oplyst. Ofte er det kun et enkelt område, der stråler om kap med den. For eksempel hyggekrogen med bordet, som du er så glad for at bruge til spilaftener. Eller det smukke sidebord - du kan aldrig skabe for mange smukke lysøer. Herudover er en pendellampe simpelthen bare en flot eyecatcher i stuen.

Stuelamper
1054120
Stuelamper

Bordlamper til stuen 
Her kommer sideboards og sideborde i spil. Intet kan placeres så godt som den: bordlampen. Den lille, dekorative lampe kan fås i alle tænkelige stilretninger. Den tilføjer ikke kun et designmæssigt raffinement, men kan i høj grad også være funktionel. Til de teknikbegejstrede findes der modeller, der byder på helt specielle ekstra funktioner. For eksempel en dæmperfunktion eller en fjernbetjening, som man kan skifte lysfarven med alt efter stemningen. 

Stuelamper
1020548
Show Ogiva - schwarz-goldene Textil-Tischleuchte

Spots og indbygningsspots til stuen
Indbygningsspot
, som elegant er forsænket i væggen - det er også en god idé i stuen. Det bør du dog have overvejet, inden det hele først er renoveret. For indbygningsspots sætter man ikke lige bare op på samme måde som for eksempel en spot. Den sidstnævnte slags kan du for eksempel anvende til at give et billede eller et maleri på din stuevæg den nødvendige opmærksomhed. Som loftspots kan de også sørge for den nødvendige almenbelysning. For det meste kan spots drejes individuelt - ved modeller med flere lyskilder i alle ønskede retninger.

Stuelamper
Stuelamper
Stuelamper

Bør jeg også satse på LED i stuen?

Det er der egentlig slet ingen grund til at diskutere - når du hører argumenterne for LED. For hvem vil ikke gerne spare, skåne miljøet og i lang tid have glæde af nærmest vedligeholdelsesfri teknik? Grunden til at det nærmest er umuligt at forestille sig en stue uden LED-pærer, kan man let se i denne oversigt:

-          sammenlignet med traditionelle glødepærer sparer de 90 % energi

-          sammenlignet med halogenpærer sparer de 60 % energi

-          LED´er har en 50 gange længere levetid end den traditionelle glødepære

-          LED´er er miljøvenlige, for de indeholder intet kviksølv

-          LED´er er holdbare, for der er ingen glødetråd, der kan brænde over

-          LED´er har en levetid på op til 50.000 timer

-          LED´er giver 100% lys, så snart de bliver tændt

Vidste du? LED-belysning i stuen er i dag næsten allerede standard. Ofte har du heller ikke længere mulighed for at vælge, hvilken pære du vil sætte i. For i dag er den moderne LED-teknik ofte allerede fast indbygget. Det muliggør smarte, kompakte design, der ikke ville have været mulige dengang med de gode gamle glødepærer. 

Hvilken belysningsstyrke er den rigtige til stuen?

Der findes ikke rigtig noget standardsvar på spørgsmålet om, hvilken belysningsstyrke du har brug for til stuen, eller hvor mange spots eller andre lyskilder der er nødvendige. For det kommer meget an på den subjektive opfattelse og også på rummets beskaffenhed. Hertil hører væggenes farve og struktur, ligesom indretningsgenstandene spiller en rolle: hvor mange der er, hvor tæt de står, hvilken farve de har osv. Belysningen skal afstemmes præcis efter det enkelte rum - standardsvar kan man ikke bruge til noget her. En god lysplanlægning er alfa og omega, så du bagefter kan føle dig godt tilpas på alle måder.

Har du nogle spørgsmål til dette? Så kontakt endelig vores tekniske kundeservice, så I kan gennemgå det hele trin for trin. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

Er moderne stuelamper også dæmpbare?

Hvad er synonymt med stuen? Rigtigt: Hygge. Så det ville da være en skandale, hvis lyset ikke ydede sit bidrag til hyggen. Det gør lyset dog også, for det kan godt dæmpes. Hvis denne funktion er vigtig for dig, skal du i shoppen ved filteret „Dæmpbar“ sætte flueben ved „ja“. Så får du et overblik over alle de stuelamper, hvis lysstyrke kan neddrosles efter behov. I produktbeskrivelsen ser du, på hvilken måde det konkret er muligt. For eksempel med en Easydim-funktion, en touchdæmper, en fjernbetjening eller en speciel kontakt på væggen. Hvis du har spørgsmål, er du også meget velkommen til at henvende dig til vores tekniske kundeservice. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

Hvilke materialer er lamperne til stuen lavet af?

Er det lige så vigtigt for dig at vide, hvilke materialer lampen er lavet af, som at kende dens lysvirkning? Så kan du i søgningen efter din nye stuelampe bruge filteret „Materiale“. Der kan du se, hvad der overhovedet alt sammen findes. Dit favoritmateriale, fx træ, messing, bronze, kobber eller krystal, er der helt sikkert også. Eller du lader dig rive med og bruger anledningen til at finde noget helt nyt. Måske beton til at skabe en rustik loft-atmosfære eller papir til lette lyskreationer. Bare lad dig inspirere. 

Stuelamper
Stuelamper
Stuelamper

Hvilke stilretninger kan man få stuelamper i?

Stuen er simpelthen stilretningernes skueplads. For dér, hvor man tager i mod gæster, vil man selvfølgelig også præsentere sine designmæssige favoritter. Det kan man særdeles elegant med designlamper til stuen - fra designergulvlampen over designerloftlampen til designerpendellampen. Moderne stuelamper kan man dog også få i mange andre stilretninger - et skandinavisk touch fra det høje nord kan sagtens spille en rolle her, ligesom den mere landlige indflydelse kaldet bondehusstil. Hvilke andre stilretninger, der ellers venter på at blive udforsket af dig, kan du se i filteret af samme navn.

Stuelamper
Stuelamper

Er dine spørgsmål til valget af den rigtige belysning til din stue slet ikke besvaret endnu? Så må du endelig bare henvende dig til vores tekniske kundeservice. Du kan kontakte dem telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.