Indbyggede væglamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

    Indbyggede væglamper sparer plads og giver flot lysudbytte

    Hvis du ikke er til lysekroner, der hurtigt kommer til at spille en hovedrolle i rummet, er indbyggede væglamper måske noget for dig. Selv om de ikke er noget blikfang - snarere tværtimod - er der mange overbevisende fordele ved indbyggede væglamper: 

    • de sparer virkelig plads - de sidder nærmest parallelt med den væg, de bliver bygget ind i
    • de sørger for en flot lysatmosfære - for her er det lyset som kommer i forgrunden, ikke selve lampen
    • de udsender et behageligt lys og passer perfekt ind i den moderne bolig
    • de kombinerer et minimalistisk look med funktionalitet
    • de er en populær lampetype til både indendørs og udendørs brug - husk at være opmærksom på IP-kapslingsklassen ved placering udendørs (nærmere oplysninger kommer nedenfor)

    Tip: Ofte bliver indbygningsspots til væggen brugt som orienteringslys i smalle gange. På den måde gør man ikke små rum endnu mindre, men skaber alligevel en behagelig og ensartet belysning.

    Indbyggede vaeglamper

    Hvordan installeres disse indbygningsspots?

    Indbygningsspots er pladsbesparende - i hvert fald når det gælder den del, der sidder uden på væggen. Men man skal huske, at denne lampetype skal forsænkes. Det betyder, at der skal være noget plads inden i væggen. Selve installationen er også mere kompliceret end ved en almindelig loftlampe. Derfor anbefaler vi, at du får hjælp af din elektriker, som du kan give den praktiske monteringsvejledning, der følger med enhver indbygningslampe.

    Vil du alligevel vide hvordan indbyggede væglamper monteres? Det foregår således: afhængigt af den konkrete lampe monteres indbygningsspots med enten underpudsdåser, indbygningsdåser eller hulrumsdåser. Hvis du har andre spørgsmål til de forskellige installationsmetoder, er du velkommen til at henvende dig til vores tekniske kundeservice ved at bruge de nedenstående kontaktoplysninger.

    Tip: I produktdetaljerne kan du se, hvor meget plads der skal være inden i væggen. Der finder du oplysninger om indbygningsdybde og indbygningsdiameter.

    Indbyggede vaeglamper
    Indbyggede vaeglamper

    Skal man bruge en transformator til en indbygget væglampe?

    Hvis den indbyggede væglampe eller spot ikke drives direkte med 230 volt så ja. I dette tilfælde er det ekstremt vigtigt, at du beregner plads til en transformatoreller en strømforsyning, men der findes også indbygningslamper til væggen, der kører direkte på 230 volt. Andre lamper har en indbygget LED-driver. I disse tilfælde er der ikke behov for en transformator.

    Hvordan kan jeg få glæde af en indbygningslampe ved trappen?

    Et ensartet, varmt, behageligt lys, der indhyller din trappe i en behagelig atmosfære og gør det mere sikkert at gå på trappen. Det vil de fleste af os gerne have. Du skal bare være opmærksom på, at de indbyggede væglamper skal installeres i lav højde over trinnene for at få trappen og trinnene ordentlig oplyst. Alt efter hvordan lampen ser ud, vil 20 - 50 cm over trinnene på væggen være optimalt, for så bliver man ikke blændet af lyset.

    Fordelene ved trappebelysning med indbygningsspots i væggen:

    • potentielt farlige steder bliver gjort godt synlige
    • arkitekturen bliver fremhævet stemningsfuldt
    • boligen får en hyggelig stemning
    Indbyggede vaeglamper
    Indbyggede vaeglamper

    Hvad skal man være opmærksom på i badeværelset og udendørs?

    Du kan bruge indbygningsspots til væggen mange steder, og de egner sig for eksempel rigtigt godt i haven rundt om huset. Du skal bare huske at bruge modeller med en passende IP-kapslingsklasse. Med IP44 eller højere til områder udendørs er du godt dækket ind. Så er dine lamper beskyttet mod fremmedlegemer, der er større end en millimeter, og også mod vandsprøjt.

    Til badeværelset eller andre vådrum - for eksempel et wellnessområde med jacuzzi - skal du også huske at få den rigtige IP-kapslingsklasse, men her er det lidt mere kompliceret, for i badeværelset skal du overholde særlige sikkerhedsforskrifter. I disse bliver badeværelset underopdelt i beskyttelsesområder og zoner, der kræver forskellige IP-kapslingsklasser og beskyttende lavspænding. Det behøver du dog ikke at bekymre dig om, for du bør altid overlade installationen af indbyggede væglamper til en erfaren elektriker, ikke mindst dér, hvor der kan blive fugtigt og vådt. Du må ikke sætte din egen sikkerhed på spil!

    Indbyggede vaeglamper
    Indbyggede vaeglamper
    Indbyggede vaeglamper

    Betjenes indbygningsspots til væggen via en kontakt?

    Der findes nogle enkelte indbyggede væglamper, som betjenes direkte via en kontakt, men i de allerfleste tilfælde er det sådan, at indbygningsspots betjenes centralt. Har du et par spørgsmål, du gerne vil have besvaret? Så henvend dig gerne til vores tekniske kundeservice via kontaktoplysningerne nedenfor.

    Findes der indbygningsspots til montering i væggen med bevægelsessensor?

    Kunne du godt tænke dig, at lyset tændte af sig selv, når du kom rundt om hjørnet? For eksempel hvis du kommer gående med to kopper kaffe i hånden, eller din bærbare og en kold øl. Så er begge dine hænder optaget, og du kan ikke også trykke på kontakten. Her ville en bevægelsessensor være rigtig praktisk, og derfor kan man selvfølgelig også få indbyggede væglamper, der ganske enkelt kan tændes og slukkes via en ekstern bevægelsessensor. Hvis du gerne vil vide mere, er vores tekniske kundeservice klar til at hjælpe dig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

    Indbyggede vaeglamper

    Fungerer indbygningsspots til vægmontering med LED-teknik?

    Indbyggede væglamper med moderne LED-teknik er meget populære, for med dem har du mulighed for at skabe flotte stemninger og lysscenarier - også i skiftende farver. Derudover er det helt generelt også sådan, at LED er den bedste løsning til al form for belysning. Her får du et overblik over alle fordelene:

    • Sammenlignet med traditionelle glødepærer sparer du 90 % energi og sammenlignet med halogenpærer 60 %
    • Du kan glæde dig til nærmest vedligeholdelsesfri teknik
    • LED-lyskilder og -lamper har en levetid på op til 50.000 timer
    • Moderne LED-teknik betyder meget holdbare lyskilder
    • 100 procent lysstyrke i LED´erne, så snart de bliver tændt
    • Kompakte designs er det strålende resultat af moderne LED-teknik

    Har du stadig nogle spørgsmål, du gerne vil tale personligt med nogen om? Vores tekniske kundeservice glæder sig til at høre fra dig. Bare snup telefonen og ring på +45 89 88 18 90 eller kontakt os via kontaktformularen – vi sætter en ære i at svare hurtigt. 

    • 40.000 produkter
    • Gratis levering fra 999 kr.*
    • Gratis retur inden for 50 dage

    Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

    Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

    10 % rabatkode

    *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.