GU5.3 / MR16 pærer

GU5.3 MR16 pærer

Lys, lige hvor du har mest brug for det

Takket være reflektoren i GU5.3 MR16 pærerne er det let at rette belysningen i den retning, du har brug for. Og da de er standardiserede, kan du sige farvel til dine energispildende halogenpærer og spare på omkostninger og energi med GU5.3 LED-alternativer.

Hvad er GU5.3 MR16 pærer?

GU5.3 MR16 pærer er lavspændingspærer med en pinafstand på 5,33 mm. MR16 refererer til reflektorens diameter (16/8 tomme).

En mindre almindelig version er GU5.3 MR11, som har en anden base- og reflektorstørrelse. Af denne grund skal der altid tages højde for base- og reflektorstørrelsen, når man udskifter pærer. Det skal også bemærkes, at der også findes G53 pærer (uden punktum og U), men disse er betydeligt større og drives med 230 volt.

GU53 Phillips

GU5.3 MR16 pærer er standardiseret, hvilket betyder, at de uden problemer kan udskiftes med LED´er.

Philips LED-reflektor GU53

GU5.3 MR16 pærer giver retningsbestemt lys gennem reflektoren, som hovedsagelig bruges i spotlights og forsænket belysning.

Hvor bruges GU5.3 MR16 pærer?

Det er mest almindeligt at bruge GU5.3 MR16 pærer i spotlights og spots, hvor lyset virkelig kommer til sin ret takket være reflektoren. Derudover findes pæren ofte i wiresystemer, påbygningsloftslamper og downlights.

Måske er den mest berømte lampe med GU5.3 MR16 fatning 'One From The Heart' bordlampen fra Ingo Maurer, som den verdensberømte designer oprindeligt designede som en bryllupsgave.

Paulmann LED-wiresystem

Mange lavspændingswiresystemer bruger GU5.3 MR16 reflektorpærer.

Ingo Maurer hjertedesign

Den verdensberømte 'One From The Heart' lampe af Ingo Maurer.

Hvordan adskiller GU5.3 MR16 halogen og LED pærer sig fra hinanden?

GU5.3 MR16 pærer fås nu med moderne LED teknologi. Men denne ændring har ingen indflydelse på kompatibilitet, pinafstand eller reflektorstørrelse. GU5.3 MR16 LED pærer er faktisk en forbedring af konventionelle halogenpærer, da LED'er:

  • Bruger mindre energi
  • Har en lang levetid
  • Har lang holdbarhed på tænd/sluk
  • Straks opnår 100% lysstyrke

Og da GU5.3 MR16 pærer bruges forskellige steder i hjemmet, herunder til downlights/indbygningsspots og wiresystemer, kan det helt sikkert betale sig at skifte til LED.

Lampegiganten lavvolt downlights GU5.3
Philips GU53 LED-reflektor

Hvad er forskellen på GU4 og GU5.3 pærer?

Forskellen på de to er pinafstand og reflektorstørrelse. GU4-pins har en afstand på 4 mm, mens GU5.3 pæren har en pinafstand på 5,3 mm, og deres reflektorstørrelse varierer afhængigt af MR-nummeret.

Begge er lavspændingspærer, men de mindre GU4 pærer bruges mere til forsænkning i møbler og til underskabsbelysning eller emhætter.

Har du brug for gode råd om GU5.3 pærer? Eller har du et andet spørgsmål om lamper og belysning? Så hjælper vores tekniske kundeservice dig gerne: Tag kontakt via vores kontaktformular.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.