GU10 pærer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Fokus på GU10-reflektorer – helst LED

  Hvad er egentlig soklen, og hvad er fatningen? Det er nemt at huske, for fatningen er forbindelsen til lampen, som holder lyskildens sokkel fast. Det er i sig selv ganske enkelt, men der findes mange forskellige sokler. E27 og E14 er nok de mest kendte, og G9 og GU10 er der også mange, der har hørt om. Her får du en oversigt over, hvad man alt sammen skal være opmærksom på, når det gælder GU10.

  lyskilder GU10

  Hvad betyder GU10 helt præcist?

  GU10 er den korte betegnelse for lampesoklen i en højvolt reflektorpære. G er betegnelsen for stiksoklen, og U beskriver den mekaniske fiksering. De to små pinde på lyskilden har altid en afstand på præcis 10 mm. 

  Hvordan udskifter man GU10?

  Det er slet ikke svært at udskifte GU10-pærer: Først skal du slukke for strømtilslutningen og lade dem køle af. Derefter drejer du den gamle lyskilde ud og sætter den nye i. Nemt og ligetil.

  Er GU10 og GZ10 egentlig kompatible?

  Der er en lille, ikke ubetydelig forskel: GU10-soklerne har en skrå sokkelkant, og det har GZ10-soklerne ikke. Med fatningerne er det omvendt. Derfor er det sådan, at GU10-lyskilder også passer til GZ10-fatninger, men ikke omvendt.

  lyskilder GU10

  Hvilken udstrålingsvinkel har GU10-pærer?

  GU10-lyskilder fås med forskellige udstrålingsvinkler, som varierer fra middelbred til bred udstråling. Hvis du gerne vil kende den præcise udstrålingsvinkel, kan du finde den i produktdetaljerne eller på emballagen.

  Findes der også dæmpbare GU10 LED´er?

  Skal det være rigtigt hyggeligt? Så skal du selvfølgelig også kunne dæmpe lyset. Men husk, at du kun kan dæmpe de lyskilder, hvorpå det angivet at de er dæmpbare, for eksempel GU10-pærer fra Philips Hue. Om de er det, kan du se både på emballagen og i produktdetaljerne, inden du køber. 

  lyskilder GU10
  lyskilder GU10

  Hvilken dæmper egner sig til GU10-LED´er?

  For det første skal lyskilden være mærket som dæmpbar, men det betyder ikke, at du kan bruge en hvilken som helst dæmper. En præcis angivelse af, hvilken dæmper der er den rigtige, finder du på emballagen eller i de tekniske data. Forkantsdæmpere og bagkantsdæmpere bruges ofte. Konsulter din autoriserede elektriker angående en passende lysdæmper. 

  Hvor varme bliver GU10 LED-pærer?

  Heldigvis bliver LED-lyskilder ikke mere så varme som gamle traditionelle glødepærer, men de afgiver selvfølgelig lidt varme. Derfor bør de ikke sidde direkte i isoleringen. For til afkøling skal luften kunne cirkulere.

  Hvilken spænding er almindelig ved GU10-pærer?

  Det er faktisk lidt kompliceret og en sag for fagfolk. Den almindelige netspænding er på 230 volt. Hvis du har specifikke spørgsmål om spændingen, kan du kontakte vores tekniske kundeservice på mail eller telefon. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor. 

  Hvad betyder GU10+C?

  Det er slut med halogen, og vi er gået over til LED, og derfor er spørgsmålet egentlig irrelevant, for det har ingen betydning ved LED´er. Hvis du alligevel er nysgerrig, så er det sådan, at ved GU10-halogenpærer beskriver +C en ekstra beskyttelse (cover). Dette cover er der for at forbedre farve, lysudledning eller temperatur. 

  Skal GU10-pærer monteres i en parallel eller serieinstallation?

  Installationen bør du i dette tilfælde ikke rode med selv, men overlade til en fagmand. Hvis du alligevel godt vil vide det, så bliver GU10-pærer parallelforbundet. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til vores tekniske kundeservice. 

  Du kan kontakte vores tekniske kundeservice telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.