G9 pærer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  G9-lyskilder - den tidligere halogen-superstar nu med LED-fremtidssikring

  G9 paerer

  Man kan slet ikke tænke G9-lyskilder ud af belysningen mere. Det hænger ikke kun sammen med den specielle stiftsokkel. Det er nok mere det strålende lys fra G9-lyskilden og dens forhistorie med halogenteknikken.

  Halogenlyset tilbød 100 % farvegengivelse og fremragende lysstyrke. Samtidig var G9-pæren den mindste lyskilde, der fandtes, og den blev derfor brugt i alle de lamper, hvor der kun var plads til ganske små lyskilder. Du finder den i dag i loftlamper og pendellamper i private boliger, og den er også meget udbredt i tandlægeklinikker og udstillings- og kontorlokaler.

  Hvad står G9 for ved pærer?

  G9 er betegnelsen for en højvoltpære uden reflektor. Det betyder i praksis, at lyset stråler ud til alle sider (med mindre lampeskærmens form giver det en bestemt retning). I dag står G9 ikke længere automatisk for en halogenpære, men derimod for en sokkel med en afstand på 9 mm mellem stifterne (heraf 9-tallet) samt for, at den ikke har en indbygget reflektor. Lysteknologien er dog ikke ens i alle G9-pærer.

  Laves G9 med LED i stedet for halogen?

  Oprindelig blev G9-soklen kun brugt til halogenpærer, men i dag findes der også G9-sokler med andre, mere fremtidsrettede teknologier, nemlig som sparepærer og frem for alt LED. Halogenpærerne er ikke længere det naturlige valg, for LED-pærerne er i forhold til alle andre belysningsteknologier langt foran (også i forhold til sparepærer).

  G9 LED-pærer ...

  • er mere miljøvenlige! Du sparer 60 % i forhold til en lyskilde med halogen.
  • er nærmest vedligeholdelsesfri! De har en levetid på op til 50.000 timer eller (ved en gennemsnitlig drift på 4 timer om dagen) mere end 30 år.
  • giver straks 100 % lysstyrke! Her vinder de klart over sparepærerne.
  • sparer penge! Den højere anskaffelsespris kan betale sig på grund af deres energieffektivitet og levetid.
  • er mere individuelle! Der er mulighed for forskellige lysfarver: varmhvid til opholdsrum, universalhvid til køkkenet og arbejdsværelset og dagslyshvid til brugsrum, fx en ellers mørk kælder.
  • flimrer ikke! Vær opmærksom på at købe mærkevarer i høj kvalitet fra fx LEDVANCE (tidligere Osram) eller Lampenwelt.com. Det er forskelligt, hvordan mennesker reagerer på flimrende lys, men nogle er mere sensitive.
  G9 paerer

  Hvor kraftig skal en G9 LED være?

  G9-pærer bruges sjældent som eneste lyskilde til at oplyse et rum, men oftest flere sammen. For eksempel i loftspots med flere lyskilder til at klare rumbelysningen. Her anvender man så G9-pærer med en lysstrøm på 200-400 lumen, og både halogen og LED klarer uden problemer denne lysstyrke. I produktdetaljerne i vores shop kan du ved hvert produkt læse oplysninger om lysstyrken i linjen „Lysstrøm total“.

  Tip: Husk, at du med LED opnår den samme lysstyrke som med halogenpærer, men med et markant mindre energiforbrug. Et eksempel: En LED-lyskilde på 4 watt kan skabe lige så meget lysstyrke som en halogenpære på 33 watt. Så det kan i den grad betale sig at skifte til LED!

  Hvordan skifter jeg fra G9-halogenpærer til G9 LED?

  G9 paerer

  Det er helt ukompliceret at skifte til G9 LED-pærer, og der er ikke noget særligt du skal huske - ud over lige at kigge på de ovenfor nævnte lysfarver. Selve LED-lyskilden sætter du i præcis ligesom halogen-lyskilden, du kender. G9-soklen er identisk på begge lyskilder. Det er kun selve teknologien, der er forskellig.

  Pærer, som på den måde er kompatible bagud, kalder man også retrofit - og de findes til nærmest alle gængse fatninger. Du skal heller ikke bruge nogen transformator til højvolt-lyskilder, for de fungerer med den almindelige 230 volt spænding. Du kan også vælge dæmpbare lyskilder, men husk, at de kun kan lysdæmpes, hvis det fremgår af produktdetaljerne. Du finder en oversigt over alle dæmpbare LED-pærer her.

  Vores tekniske kundeservice kan rådgive dig med hensyn til kompatibiliteten med forskellige lysdæmpere, og de svarer selvfølgelig også gerne på alle andre spørgsmål om lys og belysning. Du kan få fat i os telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.