E14 pærer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  E14-lyskilder - den lille sokkel til det store lys

  Hvad betyder E14, når vi taler om lyskilder?

  e14 lyskilder
  e14 lyskilder

  E14? E14? Skal man dreje dem 14 gange rundt i soklen? Eller sparer man måske 14% energi? Nej,  det er faktisk meget mere simpelt og også nemt at forstå. Bogstavet „E“ står simpelthen bare for Edison, altså opfinderen af den traditionelle glødepære, Thomas Alva Edison, og tallet „14“ står for soklens diameter, som ved E14 er 14 mm.

  E14 fortæller altså alene noget om soklens størrelse, men intet om teknologien i selve lyskilden. Så ligesom man før i tiden købte en traditionel glødepære med en E14-sokkel, kan man i dag få halogenpærer, sparepærer og selvfølgelig også LED-pærer (såkaldte retrofits) med E14-sokkel.

  Hvilke former findes E14-lyskilder i?

  Der findes for eksempel ...

  • den klassiske glødepæreform
  • kerteformen og den såkaldte flammeform - virker rigtigt flot i lysekronen i entreen derhjemme
  • rørformen - fx den lille pære i køleskabet
  • reflektor-formen
  • spiralformen (især kendt fra de gode, gamle sparepærer)
  e14 lyskilder
  e14 lyskilder
  e14 lyskilder

  Hvorfor er der så mange forskellige former? Ganske enkelt fordi E14 - ligesom E27 - er en standardsokkel til lyskilder, som anvendes i mange forskellige lamper. Derfor er der heller ikke et fast mål for størrelsen på en E14-lyskilde - de kan variere fra 57 til 127 mm i længde. Dette er godt at vide, hvis du fx har en lampe, hvor der kun er plads til en lille lyskilde eller en med ens bestemt form. Når det gælder teknologien indeni, er den også meget forskellig, for E14-lyskilderne findes både som halogenpærer, sparepærer og LED-pærer.

  I produktdetaljerne og produktbeskrivelsen kan du få præcise oplysninger om en lyskildes størrelse og teknologi.

  Findes der E14-lyskilder med specielle funktioner?

  Ja, det gør der. E14-lyskilder adskiller sig ikke kun fra andre lyskilder på grund af deres størrelse, form og lysteknologi (LED, halogen osv.), men også når det gælder farveskift, lysdæmpning eller Smart-Home-funktion.

  Mulige specialfunktioner hos E14 lyskilder:

  Dæmpbar

  Sådan var det før med enhver traditionel glødepære, også dem med E14-sokkel, forudsat vi havde en dæmper derhjemme. Sådan er det i dag stadig med halogenpærer. De kan også dæmpes alle sammen. Det er noget anderledes med LED-pærer, for alle LED´er er ikke dæmpbare. I produktdetaljerne kan du præcist se, hvilke LED´er der kan dæmpes. Vores tekniske kundeservice kan fortælle dig, hvilken dæmper du skal bruge til din nye, dæmpbare LED-lyskilde. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.

  Med farveskift

  Rød? Grøn? Eller måske hellere en kølig blå. Hvis du godt kan lide at lege med farver, kan du vælge en E14-lyskilde med integreret farveskift. Hvis du kigger under stikordet lysfarve i produktdetaljerne, kan du straks se, om den lyskilde, du har valgt, kan skifte farve. Se f.eks. vores udvalg af smarte E14-pærer fra Philips Hue.

  e14 lyskilder

  Med fjernbetjening

  For at få fuld glæde af farveskiftfunktionen, skal du jo også kunne betjene den nemt og bekvemt. Det er der forskellige muligheder for, og en af dem er en fjernbetjening. Som fx med E14-lyskilden fra iDual. Her kan du ikke kun skifte mellem for eksempel blåt og grønt lys, men også mellem stemningsskabende lysfarver som varmhvid og universalhvid, og du kan også dæmpe lyset, skabe lækre lyseffekter eller indstille automatiske farveskift.

  Philips Hue

  Hvis køleskabet, vaskemaskinen og varmesystemet allerede er en del af dit Smart Home, så skal belysningen selvfølgelig også være smart, og det kan den blive - fx med Philips Hue. For hos Philips Hue kan du vælge mellem lamper med fast indbygget LED-teknologi og lyskilder, du bare kan skrue i dine yndlingslamper. Fordi mange lamper ikke har en E27-fatning, men derimod en E14, kan man selvfølgelig også få Philips Hue lyskilder med E14-sokkel. Så er det bare at vælge, skrue i og nyde det dejlige lys og de smarte funktioner.

  e14 lyskilder

  Har du flere spørgsmål? Så står vores tekniske kundeservice til rådighed på nummer +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.