Børneværelse loftlamper

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Loftslamper til børneværelset

  Lyset til en masse sjove timer


  Loftslamper

  Når man skal vælge den rigtige loftslampe til børneværelset, skal der tages hensyn til mere end bare farve og design. Uanset om man, skal indrette børneværelset første gang, bruger kriteriet „dreng eller pige“ til at vælge en lampe, eller man vil skifte den gamle lampe ud med en model med et motiv fra den seneste animationsfilm, så er det vigtigste altid, at man sikrer den bedste lyskvalitet i børneværelset. I vores rådgivningsdel forklarer vi, hvad det betyder.

  For det første skal du ALTID

  Vælge LED til børneværelset - der findes ingen andre sikre alternativ, hverken til loftslamper eller andre lamper, som barnet kan komme til at røre ved. Bordlamper med halogenpærer for eksempel fører alt for ofte til brændte fingre, og sparepærer med deres høje indhold af kviksølv. Derfor er det vigtigt at finde de rette børnelamper og være opmærksom på en række forhold.

  LEDér ...

  • sørger for optimal lyskvalitet (du kan læse mere nedenfor om valget af den rigtige LED-pære til børneværelset)
  • er fri for kviksølv
  • har lang holdbarhed på antal tænd/sluk (hvis barnet leger med lyskontakten, sker der intet med pæren)
  • sparer energi, også selv om loftslampen i børneværelset er tændt døgnet rundt
  • har en lang levetid, så du ikke behøver være nervøs for, at du hele tiden skal udskifte lyskilderne
  Loftslamper
  Loftslamper

  Hvor meget lys skal der være i en loftslampe til børneværelset?

  Der var en gang, hvor man tænkte over, hvor mange watt man skulle bruge i et rum. Den tid er forbi. Med energieffektive lyskilder som LED-pæren skal du i stedet for holde øje med lumen-værdien. Den fortæller rent faktisk noget om lysstyrken og ikke kun om energiforbruget (watt).

  For at beregne en god lysstyrke i rummet tager du børneværelsets størrelse i kvadratmeter og ganger den med cirka 140 lumen (hvis du eller dit barn har særlige ønsker til graden af lys eller mørke, kan denne værdi være højere eller lavere). Så får du nogenlunde den samlede lysstyrke, som din loftlampe i børneværelset skal kunne levere.

  Et eksempel: Et gennemsnitligt børneværelse med tilstrækkelig plads til at lege og slappe af har et areal på omkring 15 m². Ganget med 140 giver det en nødvendig samlet lysstyrke på 2.100 lumen. Det betyder, at man til dette gennemsnitligt store børneværelse fx skal bruge en børneværelses-loftslampe med 3 lyskilder à hver 700 lumen eller en lampe med 5 lyskilder à 400 lumen hver.

  Hvilken slags lys er mest behagelig for børn?

  Børneværelset er en kombination af (næsten) alle boligens rum i ét. Tænk på din stue eller dit soveværelse - hvilket lys kan du bedst lide i disse rum? Formentlig et behageligt lys i stuen, der virker varmt, og i soveværelset et lys, hvor du kan se dit tøjs flotte farver på samme måde, som da du stod og købte det i forretningen.

  Loftslampen i børneværelset skal skabe grundbelysningen i rummet, og derfor er det særligt vigtigt, at du sørger for at få nogle lyskilder af en høj lyskvalitet.

  Der er to ting, du skal være meget opmærksom på, når lyset både skal være behageligt og kunne vise flotte, levende farver: lysfarven og farvegengivelsen. En varmhvid lysfarve på 2.700 kelvin sørger for et hyggeligt, rødligt virkende lys, hvor man bare kan slappe af, mens en farvegengivelse på mindst Ra 80 sørger for at både tøj, farveblyanter, billedbøger eller action figurer står i skarpe, levende farver.

  Børn elsker både farver og afslapning, og med det rigtige lys kan du give dem begge dele.

  Savner du yderligere inspiration til belysningen i børneværelset, finder du vores inspirationsside om temaet børneværelsesbelysning her.

  Oplysningerne om lysfarve og farvegengivelse finder du i produktdetaljerne ved alle lyskilder samt ved alle lamper, der har fast indbygget LED-lysteknik.

   

  Loftslamper
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.