Tilbehør loftventilatorer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Ventilatoren – forløber til det moderne klimaanlæg

  Selv i det gamle Egypten fandtes der prototyper af en af nutidens eldrevne ventilatorer: Viften. Ved hjælp af samme princip som viften, kan man med fordel få afkøling på varme dage. Ved bevægelse i luften kan fordampningen af hudens fugtighed fremmes og varmen dermed fratages huden. Denne metode til nedkølning af kroppen, kan også bruges til at reducere rumtemperaturen.

  Den kendte kendte engelske fysiker Stephen Hales (1677-1761) opfandt den i dag meget anvendte ventilator. Han havde fattet mistanke om at det dårlige indeklima på skibene, kunne være årsag til de mange sygdomme ombord. Ved hjælp af en ventilator afhjalp han dette problem, som også senere blev udbredt på sygehuse. Den første elektriske ventilator blev patenteret i 1902.

  Vifter i alle størrelser og til enhver lejlighed

  ”Vind-bringeren” er den latinske oversættelse for det oprindelige navn til ventilatoren. I dag findes den i mange forskellige størrelser, da den er tilpasset det sted den skal hænge eller stå på. Den moderne model til bordet eller gulvet, og den meget anvendte model til loftet er tilgængelige i forskellige versioner; drejelige, med flere hastighedsniveauer, med fjernbetjening eller med en timer så man eksempelvis trygt kan gå i seng og lade ventilatoren køre lidt længere efter at man er faldet i søvn. Sikkerhedsmæssigt er vifterne designet med et gitter, således at de nysgerrige børns fingre ikke kan komme til skade ved ventilatorens hurtigt roterende vinger. Dog skal man være forsigtig med helt små børn, da gitteret ikke altid er småt nok til at afskærme for helt små, nysgerrige børnefingre.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.