Standardbatterier

Batterier er energividundere der gør elektriske produkter brugbare

Det er små, handy, medfølgende elektrisk udstyr – uafhængig af en strømforsyning – med tilstrækkelig energi: batteriet. Om det er i garagen, i huset, i bilen, ved camping, sport eller andre fritidsaktiviteter – uden batterier kan man være ganske fortabt. Når man for eksempel bruger en lommelygte i mørke, har man samtidig brug for et funktionsdygtigt batteri. Og når den gamle bærbar radio skal tændes på picnic, kræver det nogen af de bedste batterier.

Disse eksempler illustrerer den vel nok vigtigste fordel ved batterierne, de tilbyder deres brugere den maksimale mobilitet.

Batterier eller genopladelige batterier?

Genopladelige batterier nævnes ofte i forbindelse med batterier. Forskellen mellem et batteri og et genopladeligt batteri er, at et genopladeligt batteri kan oplades. Derfor er det overordnede udtryk for batteri også ”primært batteri” og det overordnede ord for et genopladeligt batteri er ”sekundært batteri”. Som energilevenrandør, går batterier gennem en kemisk proces, der foregår indeni. Den udløses ved en såkaldt redoxreaktion af en elektrolyt og to elektroder.

Korrekt håndtering af brugte batterier

Lige som sparepære ikke hører hjemme i skraldespanden grundet deres indhold af kviksølv, skal batterier også håndteres korrekt når der er brugte. Selvom vores batterier i dag er ganske vedholdende, løber de en dag tør for strøm. Batterier kan også indeholde kemikalier og man bør ikke være lige glad og smide dem i skraldespanden. Dybest set er producenter og importører forpligtet til, at tage batterier retur. I elektronikforhandlere er der for eksempel offentlige beholdere, hvor forbrugere kan smide deres bugte batterier i.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

10 % rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.