Stående postkasser

Den fritstående postkasse for frihed ved placeringen

For enhver der i øjeblikket bygger et hus eller allerede har bygget, opstår spørgsmålet, hvilken form for postkasse skal det nye hus udstyres med. De to mest almindelige versioner er vægpostkassen og den stående postkasse. Den sidste er i modsætning til den første en fritstående postkasse, der ikke monteres på væggen. Den stående postkasse monteres ved hjælp af en ramme i jorden. Der findes to former for montage: postkassen kan enten monteres på en bundplade på jorden eller støbes direkte i jorden. Derfor spiller det ingen rolle, om det bare er enkelte stående postkasser eller et helt postkasseanlæg til et flerfamilies hus.

Ekstras og materialer ved en stående postkasse

På grund af deres meget udsatte placering, langt fra et tagudspring, må standerpostkasses i hvert fald være lavet af et ekstra robust materiale. Derfor tilbydes stål, rustfrit stål og støbt aluminium. En elsket ekstra feature ved en standerpostkasse er en kommunikationsdel, der har en klokke, lys og en højtaler. Således bygges der med hjælp af et postkasseanlæg, en bro mellem grundstykkets grænser og hoveddøren.

Vejen til standerpostkassen

Præcis denne vej fra døren til postkassen er også, det der adskiller stående postkasser fra vægpostkasser. Da monterings placeringen på grunden kan vælges frit, beslutter husejeren ofte at vælge en plads ved hegnet eller i indkørslen, altså på grænsen af grundstykket. Dermed bliver vejen til postkassen noget længere for beboeren, men for postbuddet bliver den på samme måde kortere. I Danmark har det siden 2012 været et lovkrav at postkassen skal placeres ved vejen, for at gøre det lettere og hurtigere for postbuddet at aflevere brevene.

Enkelte modeller af den stående postkasse har også en plads til pakker, der giver postbuddet nok plads til også at aflevere større pakker og derfor ikke behøver at vente på at modtageren tager imod. En anden type elsket postkasse er den amerikanske standerpostkasse, den såkaldte US-Mailbox, der finders i stil med den amerikanske postkasse med den røde opklappelige flap foran.


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.