Røgalarmer

Røgalarm redder hvert år liv

Mareridtet i ethvert hus, både for boligejere og lejere er: det brænder! Det gælder nu om, at bygningen hurtigst muligt forlades, såfremt man har registreret faren i rette tid. Derfor fungerer røgalarmer ofte som livreddere. Hvad mange mennesker ikke ved er, at de fleste brændofre ikke dør af selve ilden, men af røgen som giver røgforgiftning. Installationen af en røgalarm er derfor yderst vigtig. En røgalarm slår højlydt alarm, når koncentrationen af giftige forbrændingsgasser som kulmonoxid overstiger en bestemt værdi og røgen truer med at sprede sig i boligen. Kulmonoxid kan føre til døden efter kort tid – ca. ti åndedræt kan være nok. Det er kun tilladt at have røgalarmer efter den europæiske produktnorm DIN EN 14604. En køber bør være opmærksom på at, røgalarmen er udstyret med følgende oplysninger: den allerede nævnte DIN EN 14604, angivelse af fabrikanten eller leverandøren, fremstillingsdato, dato for anbefalet udskiftning såvel som oplysning om type og antal af batterier. Der bør følge en brugsanvisning med, hvor der står om hvor og hvordan røgalarmen skal installeres.

Røgalarmer er en pligt

Røgalarmer kan især om natten redde liv. Den vækker og advarer beboerne og sørger for, at de kommer ud i det fri i rette tid. I Danmark har det siden 2004 været et krav at nybyggerier har mindst en røgalarm installeret, der er tilsluttet direkte til strømnettet og desuden har et 9V backup batteri. Røgalarmerne hos privathusholdere, som er dem påkrævet, reguleres gennem områdets bygningsreglement


  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.