LED armaturer

Vores anbefalinger fra denne kategori

  LED armaturer og vådrumslamper

  Kompromisløs funktionalitet til vådrum

  En vådrumslampes klart definerede opgave: fugtresistent belysning, fx i bryggerset. Alt efter kapslingsklasse og armaturets beskaffenhed er vådrumslamper meget modstandsdygtige og robuste. Det gør dem interessante ikke kun til privat, men også erhvervsmæssig brug.

  LED armatur

  Hvilken særlig beskyttelse har LED armaturer?

  LED armaturer, eller vådrumslamper, er påbygningsarmaturer, der består af et armatur med et »kar« eller en «skærm« af kunststof, der går rundt om og beskytter lyskilden og fatningen.

  For det meste anvender man disse LED armaturer, med en kapslingsklasse på mindst IP65, hvilket betyder, at de er støvtætte og beskyttet mod vandsprøjt. Til selve påbygningsarmaturerne bruges der forskellige typer kunststof, der adskiller sig fra hinanden i hårdhed og slagfasthed.

  I bryggerset vil der for eksempel typisk være brug for mindre slagfasthed, men en høj fugtresistens. I et parkeringshus anvender man normalt varianter, der er sikret mod vandalisme. I fabrikshaller monterer man også påbygningsarmaturer med eksplosionsbeskyttelse.

  Hvilken lysteknik anvendes i vådrumslamper?

  Da vådrumslamperne er aflange, blev og bliver der stadig i dag brugt lysstofrør. Men LED er et ægte alternativ: enten som erstatning for en almindelig elpære eller som fast indbygget LED-printplade. Derfor kaldes disse lamper også ofte LED armaturer

  LED-lysteknikken giver et højere lysudbytte, som betyder, at den producerer mere lysstyrke af færre watt. På den måde sparer LED-armuterer energi og omkostninger i forhold til gammeldags lysarmeturer med denne teknologi. Derudover giver de straks 100 % lys - i modsætning til klassiske, langsomme startere - noget der for mange brugere er den største fordel.

  LED armatur
  LED armatur

  Hvordan monterer man LED armaturer?

  LED armaturer fås i forskellige størrelser, fx 60, 120, 150 eller 180 cm. Ud over modellerne, der monteres i loftet eller på væggen, findes der også typer, der sættes op ligesom pendellamper.

  Mens man til erhvervsmæssige anvendelser som regel først laver en præcis belysningsplan, vælger man til private områder, fx bryggerset eller hobbyrummet, bare den størrelse, man har brug for, hvorefter man får en elektriker til at lave en faglig korrekt installation.

  Hvad er lysstoflamper?

  Lysstoflamper er en speciel form for påbygningsarmaturer. Disse lysarmaturer giver mulighed for ensartet oplysning af et areal af en hvilken som helst længde. Derudover har lysstoflamper praktiske stikforbindelser, som kan bruges til at sætte de enkelte lamper sammen som et lysbånd.

  Vil du vide mere om vådrumslamper, LED armaturer, lysarmaturer eller et andet emne, der har med lys og belysning at gøre? Så vil vores tekniske kundeservice gerne hjælpe dig videre – telefonisk på +45 89 88 18 90 eller via kontaktformularen.

  Lysarmaturer til sammenkobling
  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  150 kr. rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.