Lampeskærme

Vores anbefalinger fra denne kategori

  Lampeskærme

  På hvilke lamper kan lampeskærmen udskiftes?

  Lampeskærmen kan blandt andet udskiftes på mange gulv-, bord- og pendellamper. Det er vigtigt, at lampen har en fatning med gevindkappe, altså en lampefatning, hvor der på ydersiden er et gevind og en overløbsmøtrik eller omløbsring. Som regel er et kig på fatningen nok til at se, om lampeskærmen kan udskiftes.Og kan den udskiftes er mulighederne mange. Fra lampeskærme i sølv, med print eller andet mønster eller hvad med en grøn lampeskærm?

  Tekstil pendellampe Hermina fra Lindby
  Pendellampe med fatning med gevindkappe
  Pendel Karou med sort bur 3 lyskilder
  Udskiftelig lampeskærm
  Pendellampe Cassy med hvid stofskærm

  Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse lampeskærm?

  Herfor går man ud fra størrelsen på den originale lampeskærm. Så kan man nemt vælge en passende skærm.

  Dette er særligt nemt ved lamper med 1 lyskilde eller separate spots på loftrondeller, da lampeskærmens holder som regel passer til alle skruegevind. Ved pendellamper med flere lyskilder, hvor skærmen er monteret over flere fatninger, samt lamper, hvor lampeskærmen ikke er inkluderet i leveringsomfanget, angiver vi de kompatible lampeskærme på hjemmesiden.

  Særligt når det handler om en lampeskærm til en bordlampe er det nemt at skifte skærmen og derfor også oplagt at have en reserveskærm at skifte med, til særlige lejligheder eller bare en stilændring, måske med en lampeskærm i moderne stil. Desuden kan materialevalget naturligvis betyde at lampeskærmen er mere skrøbelig, en lampeskærm i glas går naturligvis lettere i stykker end en i stof eller tekstil.

  Hvilke fordele er der ved udskiftelige lampeskærme?

  En udskiftelig lampeskærm har den fordel, at den kan udskiftes, hvis den efter nogle år ser lidt slidt ud. Men det vigtigste er, at man med udskiftelige lampeskærme kan tilpasse og skræddersy lampen, så den passer til ens egen smag og indretningsstil.

  Hvilke materialer fås lampeskærme i?

  Til enkelte, løse lampeskærme bruges oftest stof eller tekstil. Dette materiale tilbyder mange designmuligheder, både når det gælder former og farver. Rattan lampeskærme er desuden populære til indretning i boho stil.

  I spisestuen er lampeskærme i glas også særdeles populære, da de kan aftørres med en våd klud og derfor ikke er så modtagelige overfor skidt og støv.

  Vægspot Jaro med jungleprint
  Beige lampeskærm jute
  Sort lampeskærm Karo
  Sort lampeskærm Helen

  Hvordan fastgør jeg min nye lampeskærm?

  Det er meget nemt at montere en ny lampeskærm. Det er vigtigt at sørge for, at sikringen er slået fra, og at den ikke kan tændes igen under montering - den kan for eksempel sikres med gaffatape. Stikket trækkes ud af kontakten ved gulvlamper og bordlamper. Sålædes er det selvfølgelig lidt nemmere at udskifte en lampeskærm til en standerlampe eller bordlampe end pendellampen eller en lampeskærm på en loftlampe helt oppe under loften, men det kan også fint lade sig gøre. Nemlig ved at følge disse trin:

  • Skru lyskilden ud
  • Skru overløbsmøtrikken eller justeringsringen af
  • Tag lampeskærmen af
  • Sæt en ny lampeskærm på
  • Skru overløbsmøtrikken fast igen
  • Skru lyskilden i igen

  Og straks lyser lampen i sit nye look!

  Hvid ampeskærm til pendellampen Corralee
  Gulvlampe Corralee trebenet med sort stofskærm
  Grå lampeskærm Malbo

  Hvordan rengør jeg min lampeskærm?

  Lampeskærmen rengøres altid i hånden og tørt. Først tager man lampeskærmen af. Da de fleste af de udskiftelige lampeskærme er tekstilskærme, kan disse med fordel rengøres med en støvkost eller en mikrofiberklud.

  Har du yderligere spørgsmål om lampeskærme? Eller om lamper og belysning generelt? Så sidder vores tekniske kundeservice klar til at hjælpe dig: Kontakt dem via kontaktformularen.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

  Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

  Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

  10 % rabatkode

  *Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 1 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.