Knapcellebatterier

Knapcellebatterier – batterier i mini format

Som batteri i armbåndsure, lommeregner eller i høreapparater bør hver af de små, knappelignende, strømnet uafhængige strømleverandører være velkendt. Opkaldt efter dens udseende og størrelse er knapcellebatteri kendt for at dens energi kan leveres overalt, hvor andre typer batterier er for store eller hvor der bruges relativt lidt energi. Knapcelle batterier er elektrokemiske celler designet i runde, flade former, som er kendetegnet ved en høj energitæthed, en lav selvafladning og god temperaturydeevne, og de fås med en spænding mellem 1,35 og 3,6 volt. Enhver type knapcellebatterier udskiller sig fra de andre i højde, diameter, volt, kapacitet og elektrodemateriale. Man kan læse navnet på denne type parametre på knapcellebatteriet. Så står f.eks. ”CR 2025” for et litium-knapcellebatteri, som har en diameter på 20 mm og en højde på 2,5 mm.

Det rigtige knapcellebatteri til enhver anvendelse

Det forskellige elektrodemateriale på knapcellebatterier afgør formålet med anvendelsen af den lille energisender, da dens design ikke kun giver forskellige spændingsniveauer men også bestemmer den påtænkte anvendelse. Til ikke så krævende anvendelser (lommeregner, fjernstyring, små lommelygter) bliver der ofte anvendt Alkali-Mangan-knapcellebatterier. En medium til høj belastning (ure, fotokameraer) kan et knapcellebatteri med silberoxid-elektroder håndtere, og til mere krævende anvendelser (høreapparater, personsøgere) bliver der anvendt zink-luft-knapcellebatterier.

Også ved knapcellebatterier er der opladningsmulige versioner, som f.eks. nikkel-metalhybrid- batterier, som findes i computere eller trådløse telefoner.

Tips til brugen af knapcellebatterier

Ved indsættelse af et knapcellebatteri skal man tænke på, at de helst skal berøres med rensede fingre. På fingrene er der hudfedt, som kan bevirke en kortere levetid for knapcellebatteriet. Derudover bør knapcellebatterier være opbevaret utilgængeligt for små børn, på grund af at deres størrelse, som er til, at de kan tages i munden og sluges. Ikke kun knapcellebatteriers materiale men også spændingen, som udgår fra et fuldt knapcellebatteri, udgør en fare for børn.


  • 25.000 produkter
  • Gratis levering fra 800 kr.*
  • Gratis retur inden for 60 dage
+45 89 88 18 90 Service +45 82 56 80 60

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Find den rette belysning til dit hjem

Tilmelding af nyhedsbrev

75 kr. rabatkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsværdi på mindst 500 kr. Kan ikke kombineres med andre rabatter.