Wagenfeld bordlampen

En legendarisk klassiker

"Ingen af de lamper, der blev designet dengang viser Bauhaus' designintention så tydeligt som Wagenfeld-bordlampen, der i sin form er reduceret til det væsentlige."


– TECNOLUMEN, producent af genudgivelser fra Bauhaus-æraen –


Hvad er den originale Wagenfeld-bordlampe?

Den legendariske Wagenfeld-lampe blev designet af professor Wilhelm Wagenfeld i 1923/24. På det tidspunkt var han 24 år gammel og ansat i Bauhaus-værkstedet i Weimar. Lampen er indbegrebet af Bauhaus-idéen: reduceret til det væsentlige og stilfuld i alle henseender. Lampen er stadig et benchmark for designere verden over. Ud over den originale Wagenfeld WG24 findes der andre varianter - og mange kopier. Kun genudgivelserne fra TECNOLUMEN er originale.

Technolumen bordlampe

1. Halvkugleformet lampeskærm

2. Snorafbryder

3. Glasstel med indvendigt metalrør

4. Rund glasfod, samt andre varianter af lampefødder

Originale TECNOLUMEN-produkter kan også genkendes på Bauhaus- og TECNOLUMEN-seglet og den fortløbende nummerering.


Wilhelm Wagenfeld

Hvem var Wilhelm Wagenfeld

Professor Wilhelm Wagenfeld (1900-1990) var en af de mest indflydelsesrige pionerer inden for moderne produktdesign i Tyskland. Hans mål: Industrielle produkter med høj brugsværdi - sofistikerede men til overkommelige priser.

Wilhelm Wagenfeld eksperimenterede med nye materialer og teknikker for at forbedre sine produkter og tilbyde dem til en lavere pris. I dag er hans lamper udsøgte klassikere og ægte prestigeobjekter til kontoret eller i stuen.


WG28, også af Wilhelm Wagenfeld.

Bauhaus-lampen DMB26 fra Marianne-Brandt.

Hvad var Bauhaus?

Wilhelm Wagenfeld var studerende på Bauhaus; designskolen under Weimarrepublikken. Skolen blev grundlagt i 1919 af Berlin-arkitekten Walter Gropius. Bauhaus er centrum for det, der i dag betragtes som moderne klassikere inden for maleri, skulptur, arkitektur, typografi, fotografi, tekstildesign og design. Selv om Bauhaus blev lukket i 1933, fortsætter Bauhaus traditionen sit virke den dag i dag. Den moderne minimalisme med sine praktiske, tilbageholdende æstetiske former udspringer fra Bauhaus æraen.


TECNOLUMEN – Genudgivelser af de mest berømte
Bauhaus-klassikere

Virksomheden TECNOLUMEN er en af de mest kendte producenter af historiske genudgivelser fra Bauhaus-æraen.

Techoolumen Icon

Lampegiganten er autoriseret
TECNOLUMEN partner.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.