Kvindelige lampedesignere

Lamper med ynde og charme

Disse kvinder ved, hvad moderne design handler om: Lampedesignere fra alle de store mærker inspirerer os med sofistikerede lysskulpturer, elegant belysningstilbehør og innovative feel-good-lamper - og med deres egen uovertrufne charme!


Monica Armani
Lysæstetik for Luceplan

Den bærer Monica Armanis tydelige signatur: Silenzio-pendellampen, som hun har designet for Luceplan. Lampen kombinerer tekstilæstetik med innovativ lydabsorberingseffekt hvilket skaber en fantastisk følelse af plads i rummet. Netop denne raffinerede kombination kan vi også se i denne designers arbejde og andre projekter. For eksempel ser vi dette i Lounge for det italienske firma Poltrona Frau Group..


Lucie Koldova
Poetisk design til Fabbian

Hendes pendellampe Lens, som hun designede for Fabbian, er et lidenskabeligt spil med kontraster mellem lys og mørke. Et poetisk indretningsobjekt - som alt andet fra den tjekkiske designer Lucie Koldovas pen ligeså. Hendes kærlighed for at designe elegante, men samtidig smarte lamper afspejles også i hendes interesse for brugen af en bred vifte af materialer fra glas til kork, læder og metal.


Elisa Giovannoni
Fornemt lampedesign for Slamp

Hun arbejdede med de store - som Michele De Lucchi. I dag er hun selv en af dem: Elisa Giovannoni. Hun er kendt som designer og arkitekt i firmaet Giovannoni Design, som underviser på Domus Academy og Scuola Politecnica di Design i Milano og for sine lamper, bl.a. pendellampen Kalatos. Hun designede denne for Slamp, med traditionelt fletværk som hovedinspiration.


Gae Aulenti
Kultlamper for Martinelli Luce

Hendes bordlampe Pipistrello, som hun designede for Martinelli Luce i 1965, er en uforglemmelig moderne klassiker! Mange stationer markerede den i 2012 bortgåede Gae Aulentis liv. Ud over sit arbejde som arkitekt og designer er hun kendt for at have designet Musée National d'Art Moderne i Paris og Museu Nacional d'Art de Catalunya i Barcelona.


Carlotta de Bevilacqua
Yndefuld belysning for Artemide

Carlotta de Bevilacqua betragtes som en visionær inden for lysdesign. Den i 2020 afdøde Artemide grundlægger Ernesto Gismondis hustru ønsker at udvikle fremtidens lys, som først og fremmest skal sikre menneskers velvære. Som vicepræsident for Artemide har Carlotta de Bevilacqua bl.a. designet den batteridrevne bordlampe Come Together og - sammen med designeren Paola di Arianello - glas-bordlampen Empatia.


Jette Scheib
Lysende hygge for Forestier

Jette Scheib har designet Carpa- og Oyster-lamperne for Forestier. Scheib studerede industrielt design på Berlins universitet for kunst, men senere bosatte hun sig i Barcelona. Herfra udvikler hun produkter til internationalt anerkendte interiør-virksomheder. Hendes credo: "Det smukkeste møbel vil aldrig være behageligt uden den rette belysning.


Elise Fouin
Lyskompositioner for Forestier

Elise Fouin har specialiseret sig i materialer, der altid bringes i nye, livlige kompositioner. Sådan opstod hendes Papillon-lampeserie hun skabte for Forestier. Hendes motto: ikke at begrænse sig til en snæver stil, men at beskæftige sig åbent med design. Ud over lamper har den eksperimenterende designer skabt adskillige møbler såvel som bestik og tæpper.

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.