Birger Dahl og kærligheden til formgivning

De tidløse kultlamper Birdy & Dokka

Han betragtes som en pioner og banebrydere for moderne skandinavisk lysdesign. Birger Dahl (1916-1998) skabte sig også et navn som indretningsarkitekt og industridesigner i midten af ​​forrige århundrede. I dag kender vi hans mest berømte lampekreationer under navnene Birdy og Dokka.


Nye visioner for lampedesign

Legende design og snirklede detaljer var ikke en del af Birger Dahls repertoire og formsprog. For Dahl var geometriske former som kegler, cirkler og cylindre de definerende stilelementer, som han gav sine design liv med. Ved at fokusere på formens renhed fokuserede han altid på selve objektet - endnu en grund til, at hans design den dag i dag er tidløse mesterværker.

Dokka: tidløs & alsidig

Norsk design i fokus

Som chefdesigner hos det norske elektronikfirma Sønnico skabte Birger Dahl en ægte designklassiker i 1954, Dokka-pendlen. Det var den første norske lampe, der blev tildelt en guldmedalje ved Triennale di Milano. Fra dette tidspunkt blev norsk design i stigende grad fokus for international interesse. I dag tilbydes Dokka af belysningsfirmaet Northern i forskellige farver - alt fra petroleum til gul er at finde.

Se mere

Birdy: klassisk skandinavisk flair

Stilfuldt formsprog

I 1952 designede Birger Dahl bordlampen Birdy - på det tidspunkt stadig under navnet s-30016. Fra da af blev den i mange år produceret og solgt af elektronikproducenten Sønnico. Først i 2013 blev s-30016 genudgivet i en moderneniseret udgave af det unge norske designfirma Northern og modtog sit nuværende, karakteristiske navn. Kultlampen Birdy fås i forskellige farver som bord-, gulv- og væglampe og gælder som et symbol på klassisk skandinavisk design.

Se mere

Dahl: Symbiose af glas & messing

Design højdepunkt fra fortiden

I anledning af Birger Dahls (1916-1998) hundredeårs fødselsdag bragte Northern en lampe på markedet, som han havde designet i 1956. Han designede oprindeligt pendellampen til det norske parlament. I dag bærer den navnet Dahl - simpelthen opkaldt efter skaberen Birger Dahl. Lampen, lavet af håndblæst glas, følger, ligesom alle designerens kreationer, enkle geometriske former og er ligesom Birdy og Dokka en tidløs klassiker, der passer perfekt ind i en moderne indretning.

Se mere


Northern

Det stadig unge designfirma Northern blev grundlagt i 2005 af Ove Rogne i Oslo. Selvom virksomheden er relativt ung, har den allerede en stor fanbase rundt omkring i verden. Hemmeligheden bag det nordiske sortiment: den fascinerende kombination af skandinavisk design og livsstil med afslappet, ubekymret moderne kølighed. Udover genudgivelser af Birger Dahl, pioneren inden for norsk belysningsdesign, inkluderer sortimentet karakteristiske lamper som den pendellampen Heat af designeren Johanna Forsberg, Balancer-væglampen fra Yuue eller Oslo Wood-gulvlampen fra Ove Rogne.

Alle Northern lamper

  • 40.000 produkter
  • Gratis levering fra 999 kr.*
  • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.