Industribelysning

Industribelysning

Hvorfor er godt lys til industribelysning så vigtigt?

Industribelysningen har en direkte indflydelse på sikkerheden og produktiviteten på arbejdspladsen. Industribelysningen gør personer, forhindringer, transportbånd, varer og maskiner let genkendelige, så arbejdsprocesser kan udføres mere effektivt, og risikoen for ulykker mindskes.

Lamper til halbelysning, designet til industrien, påvirker også evnen til at koncentrere sig i rum med begrænset dagslysindfald. Nøgternt universalhvidt lys fra 4.000 Kelvin bremser frigivelsen af hormonet melatonin og modvirker dermed træthed.

LED-spot til halbelysning FLC

Hvilke krav og regler er der for industribelysning?

Siteco Highbay 42 spot til halbelysning

Belysningen af lager- og logistikhaller med industribelysning er reguleret af DIN EN 12464-1. Heri specificeres krav til:

 • Belysningsstyrke afhængig af visuelle opgaver og aktivitetsområder
 • Luminans eller lystæthed, dvs. den ensartede oplysning, for eksempel også i reol- og hyldemellemrum
 • Blændfrihed, dvs. undgåelse af direkte eller refleksblænding
 • Lysfarver og farvegengivelse for nøjagtig synlighed af bogstaver og skilte
 • Flimmerfri lyskilder
 • Inddragelse af dagslys

Vores professionelle lysplanlægning understøtter virksomheder i implementeringen af et teknisk perfekt belysningssystem i overensstemmelse med de påkrævede standarder > Få mere at vide

Hvor bruges LED-industribelysning?

Også til industribelysning er virksomheder i stigende grad afhængige af LED-industribelysning. Sammenlignet med konventionelle lyskilder er LED-teknologi den bedste løsning både af økonomiske og miljømæssige grunde. LED-teknologien står nemlig for:

 • Lavere energiomkostninger: Halbelysning lyser op til 24 timer i døgnet. LED-varianten forbruger op til 60 % mindre energi ved samme lysstyrke, hvilket svarer til 60 % omkostningsbesparelser.
 • Længere levetid: LED-halbelysning lyser i op til 100.000 driftstimer. Dette reducerer vedligeholdelsesomkostninger og tid brugt på at udskifte defekte lyskilder. Til sammenligning opnåede lysstofrøret kun en levetid på op til maksimalt 20.000 timer.
 • Robust mod ydre påvirkninger: LED-halbelysning har normalt en høj IK-klassificering for slagfasthed, hvilket er absolut nødvendigt i industrien.
 • Ingen tændingsforsinkelse: I modsætning til sparepærer opnår LED-halbelysning straks 100 % lysstyrke. Dette reducerer risikoen for ulykker markant i områder udstyret med bevægelsessensorer.
Siteco Licross Highbay spot til halbelysning
Thorn HiPak LED-spot til halbelysning

Har industribelysning en højere IP-kapslingsklasse?

Halbelysning er konstant udsat for støv, snavs og muligvis også fugt. Af denne grund er lamperne bedre beskyttet og har en IP-kapslingsklasse fra IP65.

En højere grad af beskyttelse mod midlertidig eller konstant nedsænkning i vand kan være nødvendig i særlige tilfælde. Skulle du ønske at vide mere herom, står vores professionelle lysplanlæggere klar til at rådgive dig.

Har du yderligere spørgsmål om industribelysning? Eller om lamper og belysning generelt? Så vil vores tekniske kundeservice gerne hjælpe dig: til kontaktformularen.

 • 40.000 produkter
 • Gratis levering fra 999 kr.*
 • Gratis retur inden for 50 dage

Eksklusive, ekstrarabatter kun for nyhedsbrevsabonnenter!

Tilmeld dig gratis Lampegigantens nyhedsbrev nu og sikr dig eksklusive fordele!

150 kr. rabatkode

*Kan indløses ved en ny bestilling med bestillingsværdi på mindst 900 kr.. Der er kun én rabatkode per kunde og per bestilling. Rabatkoden er gyldig 21 dage, gældende fra modtagelsen af denne per mail. Kan ikke kombineres med andre rabatter og kan ikke senere trækkes fra en regning. Kan ikke indløses for undtagne producenter.